Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 22:24

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:34 

Ez nekem is szimpi megoldás. Még jó hogy egyetértek ezzel :D :D :) :etet:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:47 
Bionicle harcos

Örülök, hogy egyetértünk! :hug: :hug: :hug:

:etet: :etet: :etet: :lol: :lol: :lol:

Egyszer majd én is szeretnék ilyet csinálni, mert nagyon szimpik ezek a kis manócskák. :D :)
Arról nem is beszélve, hogy akkor a fajnak is jó meg nekem is, mert párat a sokból nyugodtan meg lehet tartani. :)

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 19:58 

Szerintem is jó ha az ember jót tesz így egy fajjal, főleg ha kevés van azokból az állatokból. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 20:13 
Bionicle harcos

Szerintem nincs belőlük kevés, csak védik, hogy a szintent tartsák. Mint mondjuk a barna vanargyok esetében. Azokból is rengeteg van, amiből sokat elütnek az utakon és mégis gyarapodik a számuk. Csak védik, hogy az itteni populációk is biztos fennmaradjanak, bár messze vannak a kihalástól.

Meg márt csak azért is jó lenne, mert így kicsit jobban érezném magam az említett dolgok miatt. Tehát hogy több állat életét is biztosítottam. Meg én is jól járnék vele olyan szempontból, hogy egy-két példány megtartanék és akkor lenne Mantis religiosám.

Álmodozni szabad. :mrgreen: :geek: :geek: :geek:
Ahoz előbb kéne egy elhagyatott rét, na ott sok szép példányt lehet "összeguberálni". Szerencsére szexálni sem nehéz a nemeket, a nőstények picit nagyobbak, teltebbek és csak hat potrohszelvényük van, míg a hímeknek nyolc és picit kisebbek és vékonyabbak is. :D

Néha a kertben is van belőlük. Nem túlzottan gyakran látható faj, de érintetlenebb helyeken, főleg mezőkön elég sok van. De volt olyan, hogy egymást követő három évben is láttam sok kicsit és két-három nagyot is a kertben az eper megérése és a helyén megtelepedett gaz megnövése után. :) :D

Arrafele volt egy elhagyatottabb mező, de telerakták lakóházakkal és folyamatosan adják el az újabb telkeket is, pedig mikor hét éves voltam és ott jártam ott hemzsegtek a lepkék, sáskák, imádkozósáskák és jópár fácáncsalád is volt ott, minden öt méternél felrepült egy a fészkéből. Azóta semmi, a fácánokat a fentebbi erdő szélén néha lehet hallani. Feltételezhetően ott is van ilyen mezőféle és oda költöztek az állatok, mert azóta kevesebb van arrafelé imdákozó sáskából, sáskából meg lepkéből is. Azért van még, de nagy részük elköltözött oda ahol nincsenek túl közel házak vagy csak kevés van. Azért sajnálom, jó hely volt az... :( :angry: :wall: :( :|

Szerencsére talpraesettek az állatok. :)

Szerencsére még van néhány olyan kis rétmorzsa meg egy elhagyatott telek, nyár elején valószínű odanézek, hátha. Remélem a sáskával az ősöknek nincs kifogásuk, mert nem tudom mit csinálok. :lol: :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.24. 20:26 

Rakd őket a gatyába és beindul a nagyi dance :lol: :lol: :lol: :merleghinta: na jó csak vicceltem. :debil: :debil:
Amúgy nem konkrétan sáskára írtam azt a mondatot, hanem eszembe jutott sok állat akiket a kihalás fenyeget és hogy eleve ilyen dolgot tenni csak jó lehet. :)
Amúgy hiába talpraesettek az állatok, sajnos vannak olyan helyek ahol már tényleg nem tudnak hová menni, régen ilyen volt pölö Szigethalomnál egy kis erdős rész amit teljesen letaroltak és az állatoknak ott egyszerűen nem volt hová menniük :cry: :cry: , de még tudok pár ilyen dologról, ehh....
De bízom abban hogy azért egyre kevesebb ilyen lesz és inkább olyan helyen lesz építkezés ha már mindenképpen kell hogy legyen, ahol nem esik nagy kár a növény- és állatvilágban. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 06:30 
Mesemondó

Kép

Szép napot Makutám!!

Nézd ,milyen aranyos :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 08:50 
Bionicle harcos

ssuggame írta:
Amúgy hiába talpraesettek az állatok, sajnos vannak olyan helyek ahol már tényleg nem tudnak hová menni, régen ilyen volt pölö Szigethalomnál egy kis erdős rész amit teljesen letaroltak és az állatoknak ott egyszerűen nem volt hová menniük :cry: :cry: , de még tudok pár ilyen dologról, ehh....
De bízom abban hogy azért egyre kevesebb ilyen lesz és inkább olyan helyen lesz építkezés ha már mindenképpen kell hogy legyen, ahol nem esik nagy kár a növény- és állatvilágban. :roll:

Igen, sajnos. Ilyen miatt halt ki a Mauritiusiboa (Bolyeria multocarinata) is. :cry: :cry: :cry:

Az elmúlt időben volt egy ilyen. Győrben a hülye Audi gyárat egy természetvédelmi területre akarják építeni. A védett állatokat és növényeket összegyűjtik és leviszik a Kiskunsági Nemzeti Parkba, mert ott hasonló a környezet. Nahát ezen kiakadtam. Attól még, hogy "hasonló" nem véletlen itt telepedtek meg. A rohadt életbe hát, azt a hülye gyárat nehéz lett volna odébb építeni???!!! :angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :wall: :wall: :wall: :evil: :evil: :evil: :wtf?: :wtf?: :wtf?: :krokodil: :krokodil: :krokodil:

Mauritiusi boa

Természetvédelmi státusz: Kép - Kihalt
(Egyesek reménykednek, hogy a faj fennmaradt egy rejtettebb területen, de mivel már többször keresték hiába ezt az állatfajt szinte biztos, hogy kihalt)

Kihalás ideje: 1975

Rendszertani besorolás:

Ország: Állatok (Animalia)
Törzs: Gerinchúrosok (Chordata)
Altörzs: Gerincesek (Vertebrata)
Osztály: Hüllők (Reptilia)
Rend: Pikkelyes hüllők (Squamata)
Alrend: Kígyók (Serpentes)
Család: Mauritiusi boafélék (Bolyeriidae)
Nem: Bolyeria
Faj: Bolyeria multocarinata

A mauritiusi boa (Bolyeria multocarinata) a hüllők (Reptilia) osztályába a pikkelyes hüllők (Squamata) rendjébe és a kígyók (Serpentes) alrendjébe tartozó mauritiuszi boafélék (Bolyeriidae) családjába tartozó Bolyeria nem egyetlen faja volt.

Elterjedése:
A Mauritiushoz tartozó Kerek-szigeten volt honos. A 19. században a sziget trópusi erdeiben elterjedt fajnak számított.

Megjelenése:
Hossza nagyjából 1 méter volt. Bőre barna színű volt, miáltal jobban beleolvadt környezetébe.

Életmódja:
Kisebb emlősökkel táplálkozott. A többi kígyótól eltérően a földi életmódhoz alkalmazkodott.

Természetvédelmi helyzete:
A 19. században betelepített kecskék és nyulak ellenség hiányában letarolták a szigetet, így a fajnak nem maradt rejtőzködőhelye és áldozatul esett a vadászoknak és a behurcolt patkányoknak.

Elvileg így nézett ki:

Kép
Kép

Leközelebbi rokona, az Ormóspikkelyű Mauritiusiboa (Casarea dussumieri) is majdnem kipusztult, de őket sikerült megmenteni, egyelőre fogságban szaporítják és visszatelepítik őket a már a kártevőktől (nyúl, kecske, patkány) mentesített szigetre.

Kép

Majd erről a szomorú témáról, a kipusztult állatokról is lesz egy átfogóbb szöveg, ha lesz hozzá elég anyagom. A fajok nagyjából megvannak, most képeknek (ha van) és leírásoknak (ha van) nézek utána. Ha már egyszer szerencsétleneket az ember kipusztította szerintem megérdemelnek annyit, hogy legalább a legismertek (vagy mind) megmaradjanak az emlékezetünkben. Nyugodjatok békében! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.09.25. 13:36-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 08:53 
Bionicle harcos

dmarcsi55 írta:
Kép

Szép napot Makutám!!

Nézd ,milyen aranyos :P

Igen, nagyon aranyos. :) :) :) :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 13:21 
Mesemondó

Kép

Elolvastam :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.25. 16:35 
Bionicle harcos

A szomorú dolgok után jöjjön valami, amin én személy szerint akkorát röhögtem, hogy életemben először kajakra megfájdult a rekeszizmom... Aaaa... Még mindig fáj... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Akkor jöjjön:

"Az új kisállat tartási törvény szerint, minden madárpóknak, ami egyedül tengeti szürke hétköznapjait be kell tenni játékokat! Ugyanúgy mint pl a madaraknak kell nekik valami kis mászókötél, kis bábok vagy egyéb kis játékok Kép
Kérdés:
- ezt a törvényt egy teljesen normális ember hozhatta létre?
- a ti pókjaitok is gyakran unatkoznak?
- ki, milyen játékot fog berakni ezek után a pókjainak? Kép "

(forrás: Arachnida fórum)

Ház ez nálam kiverte a biztosítékot... A pókok nem játszanak és magányosan szeretnek élni. Nem hörcsögök, hogy futókerék kelljen nekik. :D

A válaszokból is kiemelném az aranyköpéseket:

"Hmm akkor mostmár tudom miért szokott az sp. bluem (madárpók faj) felhívni telefonon hogy rakjam fel a psp-met töltőre.... Kép Kép Kép "

"már csak az hiányzik hogy a genihez katapultot kelljen betenni hogy kidönthesse a terkó oldalát ha ki akar venni 1 kis húst a hűtőből,és mostantól a blondiknak is alap lessz 1 kis ajtó mint amin a tacskók futkoznak ki-be amcsiba....... édes istenem Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép "

"És a büntetésekről nem szól a fáma?
Kíváncsi lennék az ellenőrzésre, a "kisállattartási" ellenőrök majd az igazolványaikat feltartva behatolhatnak minden egyes lakásba felmérnmi, hogy a pókok unatkoznak-e, a halak gömb akváriumban vannak-e.
El tudom képzelni:
" Mulder a kisállattartási hivataltól. Van önnek madárpókja? És ha igen, van bent neki méretének megfelelő hinta illetve focilabda?"
"nincs"
"akkor le kell tartóztatnom, Scully, sorold fel a jogait!""

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép "

"baszki,idén még nem oltattam be a blondimat,remélem nem lesz ebböl probléma,még letartóztatnak :S és még chipes nyakörve sincs :S"

"Nekem tetszik ez a játék dolog.... Kép szerintem bepróbálkozok az albómnál egy PS2-vel...ki tudja lehet 1x majd együtt játszahtunk Kép "

"Kérdeztem a pókjaimat, azt mondták nem unatkoznak. De hogy ne legyek törvénysértő, ezentúl hétvégi tandemezés (jó sok pedál kell majd), meg télen sál, sapka, oszt megyünk szánkózni."

Párbeszéd:
"- Én egy Barbiet rakok a nőstény genimhez. Először egy kinder tojást akartam, de az nem jó, mert könnyen lenyelheti az apró alkatrészeket.
- Ha elmúlt már három éves akkor játszhat vele! Kép "

"Én nem akarok törvényt sérteni, ezért most Gta-zok vagy Call of Duty-zok a smitimmel Kép !!!!!"

Ééééééééééééés valaki poénból meg is csinálta! :lol: :lol: :lol:

"Nos leon írásán kapva magam munkába léptem, hogy az állataim ne unatkozzanak. Néhány kép a délutáni foglalkozásból.

Amikor a kaja visszavág:
Kép

Dínó vadászok:
Kép

Egy távoli baráttal:
Kép

Need for Speed Carbon Own The City:
Kép "

Válasz:
"Téged már nem büntetnek meg... Kép
Nekem is be kell szereznem pár száz játékot."

"Ebből milyen őrület lesz... Kép "

Szerintem maga a törvény is megcélozza az évszázad poénját, de így szerintem simán belefér az évezred poénjába is!

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

(Megjegyzés: Egyébként közröhej a kisállatokra és veszélyes állatokra vonatkozó törvény. Gyakorlatilag legálisan nem is lehet őket így tartani, például röhejes, hogy egy szakállas agámának másfél méter hosszú terrárium kell, ami egy szavanna varánusznak is bőven kényelmes... :roll: )

A hozzászólást 5 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.10.30. 14:13-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 93  Következő

Időzóna: UTC