
Igy néz ki az általam emlegetett elektromos sütőgép.
Irok hozzá két féle receptet.
ÉLESZTŐS VÁLTOZAT:
Hozzávalók: 1 dl tej, 2 dkg friss élesztő, 5 dkg cukor, 1/4 TK só, 1/4TK fahéj, 1 tojás, 4dkg vaj, 27,5 dkg liszt.
A meglangyosított tejet 1 TK cukorral + az élesztővel felfuttatjuk. (10 perc.) Hozzáadjuk a többi hozzávalót és simára keverjük. 30 percig kelesztjük, majd mehet a donut formába, amit előtte vékonyan kivajaztunk. Ebből a mennyiségből 24 szép darab szokott kijönni.
Lehet csokiba is mártani, kókusszal szórni, stb... Ez már csak fantázia kérdése...
KAPHATÓ TEPSI SZERŰ DONUT FORMA IS !!!
A sütőporos receptben ezt emlitik.
Alapfánk (Donut)
2 csésze finom liszt (egy csésze 2, 5 dl)
1/2 csésze cukor
1 cs. sütőpor
4 evőkanál étolaj
1/2 csésze tej
1 cs. vaníliás cukor
1 tojás felverve
A sütőt elő kell melegíteni 160-165 fokra.
Össze kell keverni a lisztet, cukrot, sütőport.
Ehhez kell adni a felvert tojást, olajat, tejet.
Az egészet csomómentesre keverni.
A sütőlapokat vékonyan ki kell kenni vajjal vagy margarinnal. Olaj nem jó.
A formákat 2/3 részig megtölteni, és 165 fokon 8 percig sütni. Tűpróba.
Ha kivetted a fánkokat, kissé kihűteni a sütőlapot, kitisztítani, és süthető a következő adag.
Ebből az adagból 12 nagy (2 tepsi) vagy 36 kicsi fánk (3 tepsi) süthető.

A nem lyukas fánkok tetszés szerint tölthetőek pl. lekvár puding stb.
A teteje mázzal vonható be.
pl. csoki máz, csoki máz és kókuszreszelék, csokimáz és szinescukor dara,
cukormáz, 1 csésze porcukor, 1/2 csésze forrásban levő vízzel csomómentesre keverve.
A víz helyettesíthető, narancslével, citromlével vagy tejjel, ízesítőkkel ételszinezékkel stb.
