ÚHHA, MIK NEM KERÜLNEK ELŐ

A következőt pl. kimondottan a padlásszínház egyik színészének írtam.
Egy rablás margójáraSzereplők:
Joe, alias „Főnök”
John (rabló)
Adam (másik rabló)
Robert (portás)
4 rendőr
(egy kis sikátorban vagyunk, három férfi száll ki egy nagy fehér teherautóból.)
Joe:
-A kiskacsa hazarepült.
portás:
-Nyitom már, nem értem mire jó maguknak ez a szövegezés…
Joe:
-Csak nyissa már ki!
portás:
-Biztos megint valami rosszban sántikálnak. Aztán egyszer majd jön a rendőrésg, és fellógatnak mint egy rongybabát!
Joe:
-Fogja már be a száját! Már csak az hiányzik, hogy mindenki felébredjen!!
Bevonul a főnök, a másik két férfi fejenként 4 zsák gyanús csomagot cipel. Bemennek, elrejtik, az új helyszín egy füstös kis motelszoba, az alig elférő 4 ággyal, és rengeteg poggyásszal (homályos megvilágítás, az arcok éppenhogy kivehetők)
Joe:
-Srácok, beszéljük meg, hogyan menthetnénk meg David-et. És egyúttal magunkat is.
John:
-Ez hülyeség… Úgyse fog bemószerolni minket a zsernyákoknál. Itt a suska, holnap már repülünk is Miami-ba.
Adam:
-John, a kurva életbe, elvégre a társunk, vagy mi a fene! Díjaznám ha nem csak a pénz érdekelne!!
John:
-Most mégis mit vártál? Féltem a szaros seggem, mert ennyit még sose kaszáltunk!
Adam:
-Ember gondolkodj már! Ki törte fel a riasztót? Ki törte fel a széf zárát? Ki tartotta a hátát, csak azért, hogy elmenekülhessünk?!
Joe:
-NYUGALOM, a mindenit neki! Most szépen vázoljuk, mi is történt! Tehát. Kimentünk a 12. sugárúton lévő bank hátsó bejáratához azzal az autóval, amit múlt héten a pénzszállítóktól loptunk. Karácsony van, senki nem őrizte a hátsó bejáratot. Adam feltörte a riasztórendszert, közben Adam és John őrködtetek.
Adam:
-Én figyeltem a nyugati oldalt, az a szerencsétlen pedig a sugárút felőli mellékutcát.
John:
-Szerencsétlen? Mindjárt olyat kapsz hogy elmerülsz a betonban!
Joe:
-NYUGALOM!! VELETEK NEM LEHET DOLGOZNI! Az istenért, csillapodjatok már! Olyanok vagytok mint két óvodás!
Adam:
-Akkor is szerencsétlen.
Joe:
-Ez a része nem érdekel. Tehát bejutottunk a bankba. John elfutott megnézni a tolvajkulccsal a biztonsági szobát, és folyamatosan tájékoztatott minket rádión. Mi elindultunk a széfek felé. Feltörtük a tisztítószeres helyiség ajtaját, és felmásztunk a szellőzőrendszeren, az Adam által szerzett tervek alapján.
Adam:
-Onnét jutottunk el a széf előteréhez. Még meg is jegyeztem, hogy de kurva magason vagyunk. Leugrottunk, majd David nekilátott a széf megfúrásához.
John:
-Ekkor szóltatok rádión, hogy a fúró hegye eltörött, és az ötperces időt meg kellett toldani.
Adam:
-Így van. Tehát David és én megfúrtuk a széf ajtaját, de még kinyitni nem tudtuk. Ekkor mondta Joe azt, hogy inkább menjünk a francba, viszont David pár perc alatt meghackelte a számzárat. Még mindig itt a cucc a zsákomban, mert nem az övébe tette bele.
Joe:
-Ekkor mentünk be, és a börtönrácsot elfűrészeltük.
Adam:
-Egyébként nem értem… Akció közben törtek ránk a zsaruk. Hogyan, mikor a riasztó se szólalt meg? Remélem, hogy David nem…
Joe:
-Spicli? Ezesetben jégre kell őt tenni. De csak ha kiderül, mi történt.
John:
-Ó, a francba… Emlékeztek? Hiszen félpercenként be kellett volna mondania, hogy tiszta a levegő! Emlékeztek? Mikor a rácsot fűrészeltük, két percig rádiócsend volt. Úúúúristen… Úúúúristen… Mi van ha tényleg beköpött? A mocsok….
Joe:
-Nyugalom, még semmi sem biztos. Csak annyi, hogy a zsernyákok elvitték, mert nem tudott áttörni. Még ha spicli is, hát álarcban voltunk! Na mindegy. Nem úgy sült el, ahogy terveztük. A francba!!
(néma csend)
(ekkor hirtelen kopognak az ajtón)
Joe:
-Ki az?
(hang az ajtón túlról)
-A portás vagyok uram.
Joe:
-Jöjjön be Robert. Nos? Mit tehetek Önért?
portás:
-Csak az a helyzet uram, hogy izé… Van itt 4 ember, akik magukat látni szeretnék.
Joe:
-Kik azok?
portás:
-A helyi Maffia… (ezt félénk, suttogó hangon mondja)
(Ekkor kinyitja az ajtót, és beront 4 rendőr.)
rendőrök kórusban:
-Mindenki le a földre, kezet a tarkóra! Gyerünk gyerünk gyerünk!
Joe: (üvölt)
-Robert, maga ökör! Átvert engem! Megölöm! Felnyársalom!!
egyik rendőr:
-Csöndbe’ maradjon mert magába eresztek pár deka ólmot!
másik rendőr:
-Robert, a munkásságát mindenképpen díjazni fogjuk. Ami pedig magukat illeti fiúk, két hírem is van. A egyik az, hogy a haverjuk, David már az előzetesben csücsül. Ha megtudja, hogy elkaptuk magukat, biztos örülni fog. A rejtekhelyet ő fedte fel.
John:
-A nyomorék… (suttog)
a rendőr folytatja:
-Ja és fiúk, rossz lóra tettetek. A rabok már túl vannak a karácsonyi ajándékosztáson. Na, vigyük ki innen őket.
(a bandatagok szitkozódnak)
a rendőr folytatja:
-Fiúk, ha valami gyanús dolgot próbálnátok meg elkövetni, azt leszögezem, hogy az a valami, esetleg szökési kísérlet, hivatalos személy elleni erőszak, 5 évet jelent…
vége