Ezt én nagyon szeretem ,Seth tudom Te nem
Tejszínes gesztenyetorta! receptHozzávalók :
tésztáhozvalók:
» 4 tojás,
» 4 ek. langyos víz,
» 20 dkg cukor
» 13 dkg liszt,
» fél csomag sűtőpor,
» 2 ek. olaj,
» 1.5 ek. kakaó
» krémhez
» 70 dkg gesztenyemassza,
» 27 dkg margarin,
» 15 dkg cukor,
» izlés szerint rumaroma,
» 1 csomag vaniliás pudingpor,
» 3 dl tej.
elkészitése:
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.
A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászórom.
Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !
tipp:
A tetejére a felvert tejszint kevés vaniliával lehet izesíteni!
A tészta és a krém réteg közé aki szereti ,vékony lekvár réteget is tehet,igy még finomabb.
Jó étvágyat hozzá!