Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 18:08

Időzóna: UTC




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.01.27. 12:39 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Ezt én nagyon szeretem ,Seth tudom Te nem :P

Kép

Tejszínes gesztenyetorta! recept

Hozzávalók :

tésztáhozvalók:
» 4 tojás,
» 4 ek. langyos víz,
» 20 dkg cukor
» 13 dkg liszt,
» fél csomag sűtőpor,
» 2 ek. olaj,
» 1.5 ek. kakaó


» krémhez
» 70 dkg gesztenyemassza,
» 27 dkg margarin,
» 15 dkg cukor,
» izlés szerint rumaroma,
» 1 csomag vaniliás pudingpor,
» 3 dl tej.


elkészitése:
A tojásokat szétválasztom és a sárgájához hozzá keverem a cukrot, vizet és az olajat majd addig keverem mig habos nem lesz.Ez kb:5 perc.Most adom hozzá a kakaóporos,sütőporos lisztet és alaposan eldolgozom.Lehet bele tenni egy kis rumaromát is.
A tojásfehérjét pici sóval keményre verem,majd előszőr csak egy keveset keverek a tésztához/ezt lehet gyorsan elkeverni/.A maradék habot nagyon óvatosan és nagy mozdulatokkal kell hozzá keverni.hogy ne törjön össze a hab.Egy sütőpapirral kibélelet 26 cm-s torta formába öntöm a masszát és 190-200 fokon kb:28-30 perc alatt megsütöm.Ezután megvárom míg kihül.Addig elkészitem a gesztenyekrémet.

A gesztenyemasszát átpaszirozom és hozzá adom a porcukrot és margarint,krémesre keverem.A pudingport a 3 dl tejben megfözöm,megvárom mig langyos lesz és ekkor keverem a gesztenyés masszához.
Ekkora már kihült a tészta.Az aljáról leveszem a sütőpapirt és vissza teszem a formába.A krémet rákenem egyenletes vastagságba.
A tetejére egy csomag tejszinhabport elkeverek 1.5 dl tejje és a gesztenyés rétegre rákenem.
1 tábla tej vagy étcsokit burgonya hámozóval szép pici szeletekre "hámozom" és ezt a tejszin tetejére rászórom.
Hűtőbe rakom egy kicsit,hogy dermedjen meg.Utána már szeletelhető !

tipp:

A tetejére a felvert tejszint kevés vaniliával lehet izesíteni!
A tészta és a krém réteg közé aki szereti ,vékony lekvár réteget is tehet,igy még finomabb.

Jó étvágyat hozzá!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.27. 12:54 
Offline
FórumDémon
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 10:10
Hozzászólások: 3628
Tartózkodási hely: In the Fire
:mrgreen:

Attól függetlenül szép, csak a gesztenye ízét nem bírom... :D :hug: Majd megmutatom anyumnak a receptet. :)

_________________
Kép
الآلهة المصرية A hobbim az életem. | "Crossing bridges in the sky, On a journey to renew my life!" [DT]


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.27. 13:02 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Szerintem más krémmel is finom . :P


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.27. 13:13 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
Hú ez a süti fincsi lehet én is meg mutatóm az Évinek.
Sőt le is írom.
:hug: :hug: köszike.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.28. 16:28 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Én is ettem pizzát!

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.28. 18:50 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
Itt ettél??? :o :o Hát én nem tettem volna ilyent. :lol: :lol: :fejetv:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.28. 19:58 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Már kigyógyultam! Máskor jobban megnézem mire való a pizza!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.29. 08:58 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Csirkemell őzgerincformában sütve recept
( Mondjuk vasárnapi ebédre :P )


Kép

Hozzávalók 4 főre
» 80 dkg csirkemell,
» 20 dkg bacon szalonna,
» 15 dkg reszelt sajt,
» só
» bors
» petrezselyem ízlés szerint,
» 4 evőkanál tejföl,
» 3 evőkanál liszt,
» 2 tojás




Elkészítés:

3 evőkanál tejfölt a tojásokkal, liszttel, a sóval, a borssal a petrezselyemmel, 10 dkg reszelt sajttal masszává keverjük. A húst apróra kockázzuk és a sajtos-tejfölös masszához adjuk.

Az őzgerincformát kivajazzuk, megszórjuk zsemlemorzsával és kibéleljük szalonnával úgy, hogy a szélei kilógjanak a formából. A húsos masszát kanalazzuk a formába és hajtsuk rá a lelógó szalonnát. Hosszában a tetejére is tegyünk szalonnacsíkokat, kenjük meg a maradék egy evőkanál tejföllel, majd szórjuk meg a maradék 5 dkg reszelt sajttal.

Előmelegített sütőben, 170 fokon, kb. 40 perc alatt süssük készre. Én ekkor kifordítottam a formából egy tepsire és addig pirítottam, míg a szalonna nem kapott egy kis színt.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.29. 09:04 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Ez finomnak hangzik!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.01.31. 18:50 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
Ez tényleg fincsi lehet:) nyami

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 43  Következő

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség