Hozok igen, csoki nyami.
Bár nem vagyok pálinkás, de gyere kóstoljunk bele a világ legdrágább pálinkájába
itt a cikk is
"MAGYAR A VILÁG LEGDRÁGÁBB PÁLINKÁJA

A pálinka nagykövetének szánják azt a 22 palack exkluzív párlatot, amely Müller Imre ékszerész, a Farkas Pálinkafőzde és a Herendi Porcelánmanufaktúra közös munkájának eredménye. Az exkluzív palackban forgalmazott párlat 5 millió forintos árával a világ legdrágább pálinkája.
A különleges kiadással a magyar pálinkát szeretnék ismertebbé tenni a világon, mondta Müller Imre ékszerész. A cél az, hogy nemzeti italunkat a nemzetközi piacon is minél többen megismerjék, és a pálinka név olyan ismerősen csengjen a világ éttermeiben, mint a calvados vagy a grappa. A nemes italhoz a Herendi Porcelánmanufaktúra készítette az exkluzív, fekete palackot, amin minden egyes részletet kézzel dolgoztak ki. Arany gyöngyházas, csillagos Humboldt-minta és hálószerű díszítés teszi rendkívül értékessé a palackokat. A 70 gramm súlyú dugó 18 karátos fehér- és sárgaarany ötvözetből készült, tetejét fehér és fekete brilliánsok díszítik. A különleges palackba rendhagyó ital került. 2006-os érésű, szigorú szempontok alapján kiválogatott gyümölcsökből főzték a párlatot. A forgalomba kerülő 22 palack közül 11 kecskeméti kajszibarackból, 11 pedig göcseji körtéből készült. A pálinka alkoholtartalma a kereskedelmi forgalomba kerülő párlatokénál magasabb, 47 százalékos. Ennek egyik oka, hogy a tradicionális magyar pálinkák alkoholszázaléka a szokásosnál mindig magasabb volt, ezt a hagyományt kívánják folytatni. A pálinka a mester 25 éves tapasztalatával, személyes felügyelete mellett készült el. A 0,5 literes palack ára 19 890 euró (5 millió forint). A tételesen kiszámolható ár mellett az eszmei érték dobja meg az árat, mondta Müller Imre. A pálinkát a világ minden részén, luxuséttermekben fogják bemutatni és eladásra kínálni a tehetős vevőknek. Már folynak a tárgyalások hongkongi és New York-i éttermekkel. A világ legdrágább pálinkája Magyarországon valószínűleg a Gundel étteremben lesz megvásárolható. A göcseji körtepálinka a közelmúltban kapta meg az eredetvédettséget. Különlegessége, hogy a körtéket nem dolgozzák fel azonnal, hanem utóérést biztosítanak a gyümölcsöknek."