Seth írta:
Ir heru nofer, Jafar!
A tárgyakat érintő őrzés ellen nincs kifogásom, de ne legyenek elzárva! Hadd lássa őket a nagyközönség, itt senki sem lopja el ezeket. Ha meg igen, isteni hatalmamnál fogva megtalálom őket.
A nyakék, amit hoztál, csodálatos, de ez női, rá van vésve a hieroglifa.

Háremhölgyek? Olyat nekem nem szabad, Jafar... Csak hogy tudd: emberi, és isteni alakban is meg szoktam itt jelenni. Az isteni alakomnak van egy nagy hiányossága, amit a Hórusszal folytatott harcok következményeként kellett elszenvednem: Hórusz bosszúból megfosztott a férfiasságomtól. Emberi alakommal minden rendben van, de amúgy nekem már van hitvesem. Szóval Jafar, akárki is vagyok, nem rombolhatom szét a házasságot.
Este? Délután van... Te hol lófrálsz??
Kíváncsi leszek az előadásra. Mikor szándékozol kezdeni?

Körülnézek egy kicsit, aztán megyek.
Seth
Szálám, Káosz és Szél Istene! Ászif! Sajnálom, hogy tévedtem az ékszert illetően... nem ismerem igazán a szokásokat. Ezért ha sértene, tudd be tudatlanságomnak, kérlek! De talán az asszonyod örülne neki, ha már botor fejjel női nyakékkel leptelek meg.
Az ajándékozott tárgyak elzárására pedig én sem gondoltam, hiszen ha nem láthatóak, nem lehetnek szerájom ékei.
Amiket családi viszonyaidról elmondtál... ó... sajnálom. Pedig akartam ajándékul egyet adni neked háremem hölgyei közül, de ha felétek ez a szokás, és a házasság ilyen szent dolog, csak hálás lehetek, amiért felvilágosítottál, és nem követek el újabb hibát. Ebbe azonban részletesebben talán szerencsésebb lenne nem belebonyolódni, nem hinném, hogy az ilyesmi a magamfajta halandóra tartozik.
Kérdésedet az estére, illetve a délutánra vonatkozóan nem igazán értettem. A nappalokat üzleti ügyeim intézésével szoktam tölteni, sok munkával jár egy ilyen hely és ennyi személyzet fenntartása. De tegnap este már előadtam bemutatkozó táncom a tűzzel.
Ma este kígyóbűvölés lenne a produkció, egy gyönyörű leányzó előadásában, csak erős idegzetűeknek. Őt szándékoztam neked ajándékozni, de természetesen nem teszem.
Remélem, jól szórakozol majd a táncon, és kedvedre valók lesznek az étkek.
(Nem látszik a kép...)