Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.25. 00:16

Időzóna: UTC




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.02.05. 08:44 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Nem szeretném össze kenni a billentyűzetet!Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.05. 13:47 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
:lol: :lol: :lol: Aha látom hogy nem szeretnéd.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.06. 12:50 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Szeretem ezt is :P

Császármorzsa.

Kép

Hozzávalók
---------------------------
» 30 dkg liszt ,4 evőkanál búzadara
» 4 evőkanál porcukor
» 1 vaníliás cukor
» 10 dkg mazsola
» 2-3 evőkanál rum
» 5 tojás
» 4 dl tej
1 vaniliás pudingpor
» 1 citrom
» 10 dkg vaj
» lekvár
» vaníliás porcukor a szóráshoz
» só

Elkészítés:


A mazsolát langyos vízben megmossuk, leszűrjük, és meglocsoljuk2- 3 evőkanál rummal. A tojásokat kettéválasztjuk.

A lisztet ,búzadarát,mély tálba tesszük,hozzáadjuk a tojássárgákat, a porcukrot, a vaníliás cukrot,1 vaniliás pudingport , csipet sót és a tejet. A robotgép keverőspiráljával sima tésztává keverjük, majd kb. 20 percig állni hagyjuk. A tojásfehérjéhez kevés citromlevet csavarunk, kemény habbá verjük, és a tésztába forgatjuk. Hozzáadjuk a mazsolát, és belereszeljük a citrom héját. A sütőt 180 fokra előmelegítjük. Kisebb tepsiben a vajat felforrósítjuk, beleöntjük a masszát, betesszük a sütőbe és kb. 20-25 perc alatt aranybarnára sütjük, majd villával apróra tépkedjük.
Lekvárral tálaljuk.

Serpenyőben is meg lehet sütni !

Ha többet készitünk ,lefagyasztható .

Jó étvágyat !!!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.12. 19:10 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Kép

Én is az utóbbival próbálkozom. Hús, ital. Ha nem is leszek hosszabb életű, legalább jól érzem magam.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 08:57 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Idézet:
Hús, ital. Ha nem is leszek hosszabb életű, legalább jól érzem magam.


MISINEK :hug: :hug: :hug:

Brutális vörösboros marhapörkölt nokedlivel

Hozzávalók:
2,5 kg marhahús vegyesen (nyak, lapocka, stefánia)
4 db nagy vöröshagyma
5 duci gerezd fokhagyma
1 db csípős zöldpaprika
1 db TV paprika
2 db paradicsom
sertészsír
őrölt babérlevél
őrölt kömény
őrölt fehérbors
fűszerpaprika
morzsolt majoránna
2 dl száraz vörösbor

A nokedlihez:
4 db tojás
kevés víz
80 dkg liszt

Elkészítés:

A hagymákat megpucolom, feldarabolom, és egy jó nagy adag zsíron megdinsztelem, hozzáadom a felkockázott marhahúsokat, fehéredésig kevergetem, majd jöhetnek a paprikák és a paradicsom. Sózom és nem sajnálom a fűszereket, majd aláöntök először 1 dl vörösbort (nem kóficot, mert az aromaanyagai benne maradnak a szaftban), lefedem, és óránként ránézek, megkeverem, majd amint szükséges, a többi bort is aláöntöm.

A főzést 3 óra után befejezem, ekkor a mennyiség a felére csökkent, viszont egy isteni vastag szaftot kaptam a puha hús mellé.

A nokedlikészítés rendkívül egyszerű: egy nagy tálba töröm a tojásokat, sózom, hozzáadom a lisztet és a vizet (először csak kevesebbet), én kézzel gyúrom össze, igaz, hogy ragad, de a kezemmel gyorsabb és egyenletesebb dolgozni. Ha nagyon száraz, adok még hozzá hideg vizet, akkor jó a tészta, ha ragad, nyúlik, de nem szakad el, ha kiemelem a tálból, hanem csak nyúlik, nyúlik.

Bő, sós, forrásban lévő vízben kifőzöm, hagyom pár percet forrni, majd leszűröm, hideg vízzel leöblítem és egy kevés olajon átforgatom.

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 08:59 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Marcsiiiii!

Provokálod a gyomor nedveimet?
Ma rántott csirke az ebéd!


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 09:03 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Az is finom,nálunk gombás -sajtos csirke :P


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 09:10 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
A gombát minden formájában szeretem!

vicc:

Ketten üldögélnek a vendéglőben és az étlapot olvasgatják.

- Én gombát kérek mert szeretem a rizikót.
- Akkor mért nem azt kérsz?


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.13. 09:40 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
:lol: :lol: :lol: :lol:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.17. 07:44 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Mit eszünk?

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 15, 16, 17, 18, 19, 20, 21 ... 43  Következő

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség