Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.24. 23:38

Időzóna: UTC




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.02.17. 09:49 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Én mást ebédelek!

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.17. 10:10 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
Misikém nagyon ínycsiklandozó az ebéded már készíted is ???? :lol: :lol: :virag:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.17. 10:16 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Nálam zacskós leves + forróvíz.

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 05:14 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Cheddar sajtos huziga kenyér



A kenyér, amit nem kell szeletelni, nyugodtan nekiugorhatunk kézzel, sőt kötelező, mert szeletelve elveszti réteges állagát. Langyosan a legjobb körülülni és már huzigálhatjuk is a sajtos rétegeket.

Kép


Ha hétvége, akkor kenyérsütés! Na nem mint ha hétköznap nem lehetne, de a szombat reggel számomra elképzelhetetlen friss, ropogós házipéksüti nélkül. Ez a kenyér pedig az egyik legjobb választás a hétvégi meghitt családi reggelik eltöltésére. Elég előző este bedagasztani és betenni éjszakára a hűtőbe, reggel kis pihentetés után máris dolgozhatunk vele. Az eredmény pedig az abbahagyhatatlanul finom kategóriába sorolható. Kívül ropogós, belül puha és eszméletlenül sajtos. Levendulás málnalekvár fogyott hozzá.

Kép


Hozzávalók:

42 dkg liszt

1 ek. cukor

2,1 dkg élesztő

1 kk. só

140 ml tej

2 tojás

4 dkg vaj

10 dkg cheddar sajt



A rétegek közé:

4 dkg olvasztott vaj

10 dkg cheddar sajt



A lisztet összekeverem a sóval, cukorral. A vajat felolvasztom, hozzáadom a tejben feloldott élesztőhöz és beleütöm a tojásokat is. Dagasztógéppel összedolgozom a liszttel, közben beleszórom a reszelt sajtot, majd hagyom, hogy a gép helyes kis gömbőcöt gyúrjon.

Nedves konyharuhával letakarom és a duplájára kelesztem. Ha megkelt, lazán átgyúrom és kb. 30x30 cm-es négyzetlappá nyújtom. Megkenem az olvasztott vajjal, és egyenletesen megszórom a reszelt sajttal. A négyzetlapból 6 csíkot vágok, és egymásra illesztem őket (közben jól lenyomkodom a rétegeket, hogy minél jobban egymáshoz tapadjanak).

A kapott „tornyot” is 6 részre vágom, és a vágási felületükkel fölfelé egy 30x12-es sütőformába helyezem őket, a lehető legszorosabban. Hagyom, hogy a duplájára keljen, majd 170 fokon kb. 40 percig sütöm. Ha nagyon pirulna, fóliát teszek rá.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 06:35 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Misi !

Nagyon jól néz ki ,receptet elmentem ,köszönöm :P


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 08:40 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
És finom is!

Ilyen lett!

Kép Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 21:10 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Kép

Misi!

A tiéd szebb ,mint az eredeti :P

Gondolom nagyon finom is lett.

Ma én kiflifelfújtat készitettem ,málna lekvárral.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.18. 21:25 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Ez a kép nem az én kezem munkáját dicséri!
Nagyon finom lett. kb 1 óra alatt elkészült.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.19. 08:26 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Hanem kiét ????

Azt hittem a te dolgos kezedet látom :fejetv:


Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.02.19. 10:12 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Valóban az én ujjam. A fénykép miatt húztam meg a szélét a kenyérnek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 43  Következő

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség