Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.25. 02:57

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 11:49 
Könyvtáros

Elgondolkodtam az energiavámpírokon. Szerintem mindenki tudna a környezetéből példákat mondani rájuk. Fél siker, ha felismerjük őket, mert akkor talán nagyobb szerencsével tudunk ellenük védekezni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 12:13 
Mesemondó

Seth!

Barika !

Köszönöm a hozzászólást :hug:

Idézet:
Szerintem mindenki tudna a környezetéből példákat mondani rájuk. Fél siker,
ha felismerjük őket, mert akkor talán nagyobb szerencsével tudunk ellenük védekezni.

Pont egy ilyen "felismerés " miatt hoztam ezt az irást. :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 12:15 
Mesemondó

Kép

Juszufkám ,nagyszerűen csinálod a mesemondást :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 12:32 
Papírhajlító

még képet is hozom hozzá csak nem birtam le szedni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 16:58 

Energiavámpírok márpedig vannak szép számmal! :(

Ezt a cikket ismertem, el is mentettem valamikor, és még pár hasonlót. De nyilvánosan megmutatni sosem mertem, pedig szándékomban állt....na, nem ezen a helyen. :? Itt viszont jó helyen nyugszik. Marcsika, örülök hogy hoztad. :P :hug: :hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.07. 20:31 

Marcsika, reggel már a kis "fehér éjjeli szekrényeden" lesz ez a csokor, hogy jobb kedved legyen tőle. Na, és a kávéd a termoszban, én főztem, nem ám holmi kórházi lötty.... :P :hug: :hug: :hug:

Kép...Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.08. 01:11 

Olvasgattam, köszönöm nektek az olvasmányokat. :hug: :hug: :hug:
Az energiavámpíros írást én is ismertem, hát magam is tudok példákat a valós életből (Misi a kintire értem, tudom hogy ez is valós élet :debil: ), együtt érzek veled Seth, a melódban tuti hogy van egy vagon :roll:
Marcsi Malacka ajándékai mellé hoztam én is valamit (bocsánat malacka, a sütiből vettem pár darabot :oops: :debil: ) , vigyázz magadra és gyere vissza hamar. :hug: :hug:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.08. 06:16 
Főrémrímész

Gondolkoztam én mivel kedveskedjek neked. Kaptál kávét, süteményt, meleg leplet. Gondoltam én saját ápolót küldök neked.
Kép
Hamar hamar vissza várunk.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.08. 07:46 
Papírhajlító

Édes Marcsikám én egy mesével segíteném a gyógyulásod :hug: :hug:

A büszke tölgyfa Kép

Volt egyszer a Köröskörül erdőben egy sudár, fiatal tölgyfa. Kék ég felé nyújtózkodott, lombjain át arany napfényt szitálgatott, és erős gyökerével a föld minden erejét magába szívta. Ő volt a legszebb az erdőn. A madarak vágyakozva nézték erős ágai hajlását, védelmező lombját. Szerettek volna rá fészket rakni, de a tölgyfa dölyfösen rázta magát.

- Hess innen, hangos népség! Nem leszek fészektartó! Szép koronám nem ilyenre termett. Hess, hess!

Még a pihenő madárkát sem tűrte meg az ága hegyén, és ha olykor egy-egy tudatlan kis jövevény mégis próbálkozott rajta a fészekrakással, a büszke tölgy lerázta magáról a félig elkészült madárfészket. Őszidőben a mókusok vidáman felkapaszkodtak a derekára, és szépen kérték:

- Olyan éhesek vagyunk! Adj egy kis makkot!

A tölgyfa akkorát reccsent mérgében, hogy a mókuskák ijedtükben majdnem lepotyogtak róla. Csak a hízelgő szél tudott befurakodni a lombjai közé. Annak a duruzsolását hallgatta reggeltől estig. Lassan mindenki elkerülte. Már az őz sem mert a kérgéhez törleszkedni. Igazán mondom, egyszer a saját szememmel láttam mellette kibújni egy gombát a földből, de amint észrevette, hogy hol van, gyorsan kalapot emelt, és elgyalogolt máshová. Képzeljétek!... már az árnyéka sem kellett senkinek! Egy darabig így is megvolt a tölgyfa. Hanem idővel az évgyűrűk vastagítani kezdték a derekát, és - tetszett vagy nem tetszett! - belebújt a kukac. Hosszú éjszakákon át kegyetlenül rágta. A tölgyfa hasogató fájdalmakra ébredt.

Tavasz volt akkoriban. Minden fa boldogan érezte magában az új nedvek keringését, csak a tölgyfa állt rosszkedvűen, magányosan, szárazon. A féreg egyre jobban gyötörte.

- Ó, jaj nekem - sóhajtotta -, elpusztulok!

Keserves nyögését meghallotta a közelben tanyázó mókusasszonyka. Tüstént abbahagyta fiacskái mosdatását.

- Miért nem szóltál, hogy beteg vagy? - kérdezte sajnálkozva. - Mindjárt idehívom Harkály doktort!
- Nem kell! Nem kell! - hadonászott a fa. - Biztosan bosszút állna rajtam, és összevagdalna a csőrével, amiért nem engedtem be az odúmba.
- Ugyan, mit képzelsz? - csóválta a fejét a mókus, és azért is elfutott a harkályért.

Harkály doktor tüstént ott termett. Még pici, piros sapkáját sem vette le a fejéről. Nem sokat törődött a tölgyfa nyögésével. Végigkúszott rajta, körbekopogtatta, azután egy helyen megállt, és erős csőrét mélyen a kérgébe ütötte.

- Megvagy, mihaszna férge!

Ügyesen kiemelte, és - volt nincs! - már el is tüntette éhes kis begyében. A tölgyfa felsóhajtott:

- Jobban vagyok!

Körös-körül őzek, mókusok leskelődtek, madarak figyelték, hogy mi lesz. Mindenki örült, amikor a doktor bekapta a kukacot. A tölgyfa pedig csodálkozva kérdezte:

- Miért segítettél rajtam? Hiszen énrám mindenki haragszik!

Erre a körülállók kacagni kezdtek, és a harangvirágok összekoccantották fejecskéjüket.

- Ó, te tölgyfa!... Senki sem haragszik rád, hanem te haragudtál az egész világra!

Harkály doktor hozzátette:

- Beteg voltál, de most már meggyógyulsz. Orvosságot is rendeltem: sok vidámságra, madárdalra van szükséged.
- Meglesz! Meglesz! - kiáltották az állatok, és mindjárt körültáncolták. A tölgyfa nagyon sokáig nem tudott szólni, csak állt közöttük, szégyenkezve. Aztán egyszer csak gondolt egyet, és kitárta ág-karjait a madarak felé:
- Gyertek ide, hozzám!

Azok nyomban odasereglettek, és örömükben olyan vidáman kezdtek csivitelni, füttyögetni, énekelni, mintha mi sem történt volna.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 11:27 
Papírhajlító

Bruno Ferrero - Elvitte a szél Kép

A liget területén lévő pázsit közepén kinyílott egy pár pitypang. Az egyik szép sárga virágú, erős fejletettebb volt, mint a többi. Derűs képet nyújtott, mint a májusi este.
A virág hamarosan magba szökött. Hópehelyhez hasonló, könnyű kis ejtőernyők övezték a magjait. Terveket szőttek és találgatták:
- Hol tudnak majd gyökeret verni?
- Ki tudja?
- Csak a szél tudja.
Egy szép napon elragadta őket a szél. A magocskák belekapaszkodtak az apró kis ejtőernyőkbe és tovarepültek.
- Sziasztok... Sziasztok.
Többségük sikeres repülés után mezőkön, kertekben kötött ki. Csak egy volt közülük, amelyik nemsokára egy járda szegélyében lévő kis hasadékba esett. Csak egy jelentéktelen kis rögben kapaszkodott meg.
- Ez mind az enyém - mondotta.
Fontolgatás nélkül helyet foglalt. Csírát és gyökeret engedett a szűk kis repedésben.
Pár méterre tőle egy düledező padocskán egy fiú üldögélt. Tekintete zavart és felindult volt. Nagy gondja lehetett, mert kezét ökölbe szorítva, kétségbe esve hadonászott.
Észrevett két gyenge kis levelet a cement közötti repedésben.
- Kár a gőzért, nem fogsz boldogulni, úgy jártál mint én - és eltaposta a fiatal hajtást.
Másnap észrevette, hogy a megnyomorgatott hajtás kiegyenesedett és a két levélből négy lett. Hosszú ideig szemlélte a bátor kis hajtást. Sőt, naponta visszatért hozzá. Föltűnt neki, hogy rövid időn belül kinyíltak a sárga virágok és virítottak mintha boldogságukat hirdetnék.
Az idő múlásával a fiú úgy érezte, hogy a harag és a megalázás fájdalma enyhülni kezd benne. Kiegyenesedett és teleszívta tüdejét friss levegővel. Érezte, hogy a gondjai tovaszállnak.
Megvan! Nekem is lehetséges egy újrakezdés.
Nevetni és sírni szeretett volna. Megsimogatta a virágokat. A növények is megérzik, ha szeretik őket. A pitypangnak is ez volt élete legszebb napja.

Ne kérdezd a széltől, miért ragadott magával. Küzdj, dolgozz akkor is, ha a cement rideg keze fog tartva.
Ezeket a kis történeteket a szél hozta magával. Csak a szél tudja, hol vernek gyökeret, és hol szöknek virágos díszbe.

(Forrás: Bruno Ferrero - Csak a szél tudja című könyve)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára juszufka54 2011.09.09. 14:00-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 17, 18, 19, 20, 21, 22, 23 ... 212  Következő

Időzóna: UTC