Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.26. 01:11

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 17:41 
Könyvtáros

Idézet:
A vízilóról nem tudok nyilatkozni, nekem az ízeltlábúak + kétéltűek + hüllők + halak amikben otthonosan mozgok, de emlősöknél nem igazán.

Hűha, Makuta, ez jó hír! Képzeld, Juszufka megalkotott engem is a dilis kis családban, és a párom egy kétéltű! Majd hozzád fordulok, ha valamit nem értek a viselkedésében :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 17:51 

:lol: :lol:

tényleg jófej az a medveállatka :)

Makuta hoztam neked valamit

Kép :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 17:55 
Bionicle harcos

ssuggame írta:
Egyébként azt tudom hogy van olyan pók amit a legelső mosolygós pókokhoz tettem, a 4 közül az első visszább, tudom hogy ugrópók, csak nem tudom pontosan milyen fajta.
Most találtam egy ilyet.:

Mohos ugrópók

KATT IDE

A mohos ugrópók (Marpissa muscosa) a pókszabásúak (Arachnida) osztályába a pókok (Araneae) rendjébe és az ugrópókok (Salticidae) családjába tartozó faj.

Előfordulása
Eurázsiában honos.

Megjelenése
A hím testhossza 6-8 milliméter, a nőstény 8-11 milliméter. Mindkét nem szürke és barna színű.

Nem írnak róla többet, de már kimentettem egy linket ahol találtam még valamit, csak a linket elkevertem, de majd meglesz. :fejetv:

Ezeket ismerem. Hogy ezt a fajt-e, nem tudom, de néha találok egy-kettőt a fűszálak között, amikor mást keresek, vagy a virágokon, néha az ajtón (valamiért ha bekeverednek, akkor mindig az ajtófélfára ülnek) :D

Egyébként azt, hogy egy pók ugrópók-e könnyű belőni: Méretéhez képest nagy fej és óriási szemek, rövid potroh, elég hosszú szőrökkel tarkított test. Viszont ha menekülés közben méretéhez képest ötszörösöket ugrik (más pókok picit ugorva levetik magukat és nem felfele ugranak) és pici a pók (pár milliméteres), akkor biztosak lehetünk, hogy ugrópók. Közelebbről megnézve látszanak is az első mondatban ismertetett jellemzők.

Szerintem nagyon aranyosak. Csak sajnos elég picikék. Elvileg a "nagyobb" fajaikat néha tartják terráriumban, bár nem jellemző. :roll:

Ezt így fejből írtam, majd hozok róla anyagot. :) ;)

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 17:57 
Bionicle harcos

Ezt láttam már videóban is. Nem szeretem, amikor hergelik őket. Amúgy aranyos. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 18:08 
Bionicle harcos

Egyébként érdekes a krokodilok gyomorsava is. Azért durva, hogy az acélt is szétmarja. :shock: :shock: :shock:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 18:14 

még szerencse hogy a protodermisnek ellenáll. :hug: :debil: :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 18:37 
Bionicle harcos

Nem a protodermis áll ellen a savnak? :fejetv: :fejetv: :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 19:55 
FórumDémon

Jótanácsok azoknak, akiket oroszlán üldöz. :)

Bármikor adódhat, főleg, ha az ember elvetődik a Fekete Kontinensre, Afrikába. És mondjuk egy szafarin vesz részt. Vagy akár a természetben fotóz, mindenféle civilizációtól mentesen. Álljon itt pát túlélő tipp, ha szembetalátuk magunkat egy agresszív példánnyal.

Kép

1. Soha ne akarjunk megküzdeni vele! Ez a legfontosabb, mert esélyünk sincs legyőzni! Soha! Nem szabad konfliktust létrehozni. Ami létrejött, meg kell szüntetni.
2. Soha ne nézzünk teljesen a szemébe, mert akkor azt ő már agressziónak véli, és úgy fog eljárni, ahogyan az ösztönei diktálják. Szintén nincs esélyünk.
3. Az oroszlán, ha meglát, általában jobban meg van ijedve, mint mi! Ezt az információt tudatosan hasznosítva próbáljunk, ha nyugodtak nem is, de határozottak lenni. Álljunk meg, és ne kapkodjunk, hátha elmegy.
4. Ha esetleg nem dönt a támadás mellett, nevezzük nevén a gyereket. Hülyén hangzik, de kezdjünk el hozzá beszélni, mert nem fogja tudni mire vélni. Amikor már figyel a beszédre, elkezdhetünk távolodni tőle.
5. Az oroszlántól soha nem úgy távolodunk, hogy hátat fordítunk neki, és elfutunk! Ez TILOS! Miért? Mert akkor prédának néz, és széttép.
6. Az oroszlántól minden esetben úgy távolodunk, hogy lassan, de határozottan hátrálni kezdünk, közben beszélünk hozzá, egyre hangosabban. Nagy valószínűséggel odébb fog állni.
7. A legfontosabb: SOHA ne essünk pánikba, mert valójában nagyon okos állat, és érzi rajtunk, ekkor bevadulhat az ösztönei miatt.
8. A legveszélyesebb támadó oroszlán a kölykeit védelmező nőstény. Kerüljük el minden esetben a vele való találkozást, mert nagyon brutális dolgokat tud csinálni!

Kép

A tigrisekkel hasonlóképpen járhatunk el, bár ők a párzási időszakban a legveszélyesebbek, és csak utána jön a kicsinyeket védő nőstény.

Tigrisek esetében ugyanis a hím tigris fel szereti falni a kölyköket, hogy újra párosodhasson a nősténnyel, a nőstények tehát ilyenkor elképesztően agresszívak.

Seth

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.27. 20:08 
Bionicle harcos

Ez érdekes írás volt.

Kíváncsi vagyok vajon vannak-e ilyen tippek krokodilokkal kapcsolatban is. Azért is, mert nagy testű krokodil elég sok helyen van Afrikában (nílusi), Ázsiában (bordás) és Amerikában (hegyesorrú és ritkán, de lehet veszélyes a csukaorrú vagy más néven missisippi alligátor is).

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.28. 06:31 
Mesemondó

Kép

A méhészborz (Mellivora capensis)

Szintén különleges állat az egész Namibiában elterjedt méhészborz (Mellivora capensis), amely némileg a mi borzunkhoz hasonlít. Mindenevő, a rovaroktól a vadgyümölcsökön és madártojásokon keresztül a kisebb gerincesekig mindent zsákmányul ejt és felfal. Kedvencei a vadméhek lárvái és a lépesméz, aminek a megszerzése érdekében egyfajta együttműködés alakult ki a méhészborz és a mézkalauz madár között. A mézkalauz madár által a helyszínre vezetett méhészborz szétdúlja a vadméhek fészkét és annak maradékain a madár is talál elegendő méhlárvát magának. A méhészborz védett állat, de igazoltan sakálbiztos kerítéssel körülvett területeken belül károkozása miatt elejthető. Szívesen ás, de szállásul gyakran más állatok üregeit is elfoglalja.

Kép

Testhossza 60-100 centiméter, marmagassága körülbelül 30 centiméter és testtömege 5,5-14 kilogramm. Homloka, tarkója, nyaka, háta, vállai és farka hamvasszürke. Orra, pofája, füle, nyaka alsó része, melle, hasa és végtagjai feketésbarnák. Karmai hosszúak és erősek.

Afrika nagy részén, Ázsia déli és nyugati területein honos.

A nőstény méhészborz 6-7 hónapig vemhes. Egy alom 1 vagy 2 utódból áll.

Kép
A mézkalauz madár kedvelt tápláléka a viaszos lép és méhlárva.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 18, 19, 20, 21, 22, 23, 24 ... 93  Következő

Időzóna: UTC