Egyébként én is erre gondoltam.
(Mármint nem a tojás jelmezre!

)
Hanem, hogy az nem kiküszöbölhető. Mert a krokodil nem szemkontaktusozik meg nem is tervezi meg annyira a támadást, mint a tigris/oroszlán, hanem a helyzetnek megfelelően támad és ezért nem lehet összezavarni. Általában a többi hüllőnől is így van, azok is ha elhatározzák, hogy támadnak akkor nem fognak hátraarcot csinálni, nem nagyon lehet őket kicselezni.
Például hallottam olyat, hogy valaki Afrikában egy fekete mambával találkozott. Ezek nem épp rövid kígyók, ez is majdnem fejmagasságig felágaskodott, tehát védekezési támadó állásba helyezkedett. A fickó futásnak eredt és ekkor történt szokatlan dolog - a mamba üldözni kezdte! Meg is marta, a hapi kórházba került, de túlélte.
(Hozzáteszem nem biztos, de mintha régen ezt a National Geographicon láttam volna. Aztán, hogy ez így volt-e és nem e ferdítették el az igazságot, az kétesélyes. De lehet én emlékszem rosszul. Viszont nem elképzelhetetlen, mert ez a faj ritkán, de van ahol előfordul mérgeskígyózó terraristák körében /Magyarországon is van akinél ilyenek tanyáznak, persze nem legálisan/ és tapasztalatok alapján ritka idegbeteg, kígyós kampóval fogva konrétan MINDENBE /még a botba is/ belemar ami mozog és el is éri!)