Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.19. 21:19

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 208, 209, 210, 211, 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.09.06. 00:41 

Isten sohasem téved

Egyszer történt egy hajótörés, amit csak egy ember élt túl. Őt a víz egy lakatlan sziget partjára vetette. Azon imádkozott nap mint nap, hogy jöjjön és mentse meg valaki. Mindennap kémlelte a horizontot, hátha meglát egy hajót, ami megmentheti, de hiába. Végül, beletörődve sorsába, épített magának egy kis kunyhót a szigeten.
Aztán egy napon, amikor elment halászni, hogy legyen aznapra is mit ennie, szörnyű dologra ért vissza. Az egész kunyhó lángokban állt! Teljesen elégett, úgy, hogy csak hamu maradt belőle. A hajótörött teljesen elkeseredett. Nemcsak hogy hajótörést szenvedett, de mire beletörődött sorsába és épített magának egy kis zárt menedéket, az is oda lett.
"Hogy tehetted ezt velem Istenem? Mivel érdemeltem ki ezt a rosszat? Pedig már kezdtem megbarátkozni az egyedüllét gondolatával, és olyan jól éreztem magam ebben a kis kunyhóban, miért kellett ezt is elvenned tőlem?" - kiáltott Istenhez.
Másnap kora reggel, amikor kisírt szemét kinyitotta, arra ébredt, hogy kiköt egy hajó. Nem hitt a szemének! Amikor felszállt a hajóra megkérdezte a kapitányt, hogy honnan tudták, hogy ő ott van.
"Abból a nagy füstből, amit csináltál. Abból láttuk, hogy van itt valaki a lakatlan szigeten." - felelte a kapitány.
Az ember életében vannak olyan időszakok, amikor mindent elveszettnek érez, mert annyi rossz dolog történik vele. De az életnek minden negatív történésre van egy pozitív válasza!

(ismeretlen szerző)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.06. 00:43 

Marcsi néz ki jött hozzád :)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.08. 18:21 

ssugikám,megható "meséket"hozol ide.lehet furcsa lesz,amit írok,de ha akiket ismertem plébánost vagy papot,ők is így tudtak volna "beszélni"talán ma nem lennék "hitetlen" :oops: :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.08. 19:20 

sajnálom hogy nem minden pap beszél érthetőbben vagy igazán a lelkéből , lehet ez a baj hogy sajnos vannak olyanok is akik már unottan prédikálnak azaz inkább úgy mondanám hogy elég monoton hangulatban és ez nem igazán ragadja magával azt aki mondjuk épp első alkalommal van templomban. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.09. 08:11 

amikor kislány voltam,sulis barátnőm járt hittanra.elvitt magával és mivel szinte meséken nőttem fel addig is,ott teljesen odavoltam ahogy Ádám és Éva a paradicsomban /nekem mesének tűnt/elmondták.következő alkalommal már rákérdeztek,mit keresek ott :shock: gyermeki együgyűséggel mondtam meg az igazat,hogy nagyon tetszenek a mesék,amit itt hallok.kérdezte,szüleim fizetnek-e az órákért.néztem a barátnőmre,miért kérdezi.felállt és mondta ő hozott ide.többé nem engedte meg a hit oktató,hogy oda betegyem a lábam,főleg úgy hogy ingyen :oops: persze,ha nem nevetek fel,amire már nem emlékszem,miről is mesélt,lehet észre sem veszi,kakukktojás van az osztályban.ezt máig sem tudom,de nekem akkoriban ez nagyon érthetetlen volt.többé már nem akartam menni.bár anyámék nem is fizettek volna érte,akkoriban nem tartozott a dicsőségek közé,ha valaki ide járt.de fájt a szívem a mesék miatt.jóóóóó,persze aki valóban nyitott az ilyen dolgokra,nekik nem mese. ettől függetlenül jó lenne ha sok minden valóban úgy lenne.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.09. 12:14 

Hm...Azért mondhatta volna az a pap, hogy sebaj, az számít hogy egy új kisemberke jött érdeklődni a dolgok iránt.. :roll:
Ebből is látszik hogy 1 dolog is a múltban hogy kihat az ember későbbi életére.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.09. 12:15 

Reményik Sándor: Békesség Istentől

Nincs nyugalom, nincs nyugalom, - a szív,
Amíg ver, mindörökre nyugtalan.
De mindörökké nyughatatlanul,
Istentől mégis Békessége van.
Nyugalma nincs, de Békessége van.
Békesség Istentől.

Nincs nyugalom, nincs nyugalom, - vihar,
Örök hullámzás a víz felszíne.
De lent a mélyben háborítlanul
Pihen a tenger s az ember szíve,
Hadd hullámozzék a víz felszíne.
Békesség Istentől.

Nincs nyugalom, nincs nyugalom, - s ez a
Nyugtalanság, mint a járvány, ragad.
Te sugarazd szét békességedet
És szóval, kézfogással másnak add.
Az Isten Békessége is ragad.
Békesség Istentől.

Reggel mondd, délben mondd és este mondd
A Feltámadott első, szép szavát.
És ragyogóbbá lesz a reggeled
És csillaghímesebb az éjszakád.
És békességesebb az éjszakád.
Békesség Istentől.

Békesség Istentől: mi így köszönjünk,
Hogy köszöntésünkben lélek legyen -
Vihartépett fák - ágainkon mégis
Vadgalamb búg és Békesség terem.
Békesség: köszöntésünk ez legyen.
Békesség Istentől.

(1935. február 5.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.09. 12:16 

A szabály, mint fogság és mint szabadság
Weöres Sándor

Isten szavához, parancsaihoz többféle módon
viszonyulhatunk, és az visszahat életünkre,
közérzetünkre:
Légy szigorú önmagadhoz, de ne gyötörd természetedet.
Bontsd le szeszélyeid, sóvárgásaid, nem azért, hogy
nélkülük nyomorogj, hanem, hogy folyhass, mint a víz, és
biztos lehess, mint az ég.
A szabály nem arra való, hogy beléje börtönözd magad;
legyen lakószobád, szabadon ki-be járhass, dolgod
szerint.
A szabály semmit sem ér, ha elhatározás-szerűen viseled,
ha komoran és konokul csörömpöl rajtad; a szabály akkor
jó, ha érzéseidbe ivódik és finoman, hajlékonyan támogat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.09. 12:18 

Agyag az alkotó kezében (részlet)

"...Óriási öröm volt számomra, amikor fölfedeztem, hogy a fazekasságban nincs selejt. Semmit sem kell kidobni. Szeretettel és szakértelemmel az utolsó kis agyagdarabkát is meg lehet menteni, újra lehet gyúrni és ismét meg lehet formálni. A másik nagy meglepetés az volt, amikor fölfedeztem, hogy az értéktelen sárból egy kevés idő ráfordításával, valamint hozzáértéssel, teljesen új anyag keletkezik. Megmarad az alap, de a kemence tüzéből kikerülő cserépnek már teljesen más a szerkezete, mint az agyagnak.
A korábbi életem is leginkább egy marék sárhoz volt hasonló, teljesen alaktalan és képlékeny volt. Nagyon mélyre kerültem, sok kívánnivalót hagyott maga után az életvitelem. A környezetem gyakorlatilag lemondott rólam.
Ekkor Isten kezébe vette az életemet, mint fazekas az agyagot, és elkezdte formálni. Így a vad életemből egy békés, nyugodt élet lett, amit Istennek köszönhetek.
A mesterségemen keresztül nap mint nap szembesülök azzal, hogy nincs reménytelen, kilátástalan helyzet, mindig van egy következő lépés, egy választható kiút."

/Gál Álmos keramikus/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.09.09. 12:24 

kukucs, hol vagy Marcsi

Kép

:lol: :debil: :debil: :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 208, 209, 210, 211, 212  Következő

Időzóna: UTC