Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.21. 15:09

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2292 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 230  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 10:58 
Mesemondó

- Katona, maga ebben a hónapban már harmadjára kér eltávozást, mert beteg a nagyapja!
- Igen, főhadnagy úr! Már én magam is elgondolkodtam, hogy nem szimulál-e az öreg. :roll:

- Állj, ki vagy? - ordít a kapuügyeletes.
- Mi közöd hozzá? - felesel a másik.
- Pálinkát hoztál?
- Nem.
- Akkor állj vagy lövök! :P

Az egyik újonctól kérdi az őrmester:
- Mi a maga foglalkozása?
- Jelentem, bölcsész vagyok! - mondja az újonc.
- Na, ez remek. Most született a fiam, majd maga megcsinálja neki a bölcsőt! :P

A hadgyakorlat kellős közepén egy katonai teherautó elakad a mocsárban. Szerencsére perceken belül megáll mellette egy parancsnoki kocsi, négy tiszttel. Kiszállnak, s nagy erőfeszítéssel kitolják a teherautót az útra.
- Na, ez kemény volt! - törölgeti verejtékét az egyik százados. - De mondja, mit szállít ezen a teherautón?
- Tizenöt újoncot, százados úr! :lol:

- Jön az ellenség, támadnak! - mondja a katona.
- Hányan vannak?
- 1001-en, parancsnok úr!
- És honnan veszi, hogy pont 1001-en???
- Hát jön egy ott elöl, meg vagy ezren mögötte. :roll:

A seregben egy hadnagy megszólít egy kiskatonát:
- Kovács honvéd, fel tudja váltani nekem ezt az ötezrest?
- Persze, haver. - feleli a honvéd.
A hadnagy összeráncolja homlokát:
- A helyes megszólítás: hadnagy úr. Mondja még egyszer, fel tudja váltani az ötezresemet?
- Nem, hadnagy úr. :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 11:52 
Papírhajlító

:lol: :lol: :hehe: Ezek nagyon jók.A bölcsész aki bölcsőt készít :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 12:25 
Főrémrímész

Kép

Bölcső készítő!
15 újonc!
egy ott elöl, meg vagy ezren mögötte

:lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 14:43 
Mesemondó

Kép

Kell ennél őszintébb szeretet???? :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 14:47 
Mesemondó

Kiképzőtábor

Kedves anya és apa!
Jól vagyok, remélem, ti is. Mondjátok el Walt bátyámnak, meg Elmer bátyámnak, hogy a Tengerészgyalogság mérföldekkel jobb, mint az öreg Minch-nek dolgozni. Mondjátok meg nekik, hogy csatlakozzanak, amilyen gyorsan csak tudnak, mielőtt minden hely betelik.
Kicsit ideges voltam eleinte, mert ágyban kellett maradni egészen reggel 6-ig, de már túl vagyok rajta és tetszik, hogy tovább alhatok, mint szoktam.
Mondjátok meg Waltnak és Elmernek, hogy amit reggeli előtt tenni kell, az nem több, mint rendbe rakni az ágyat, meg kifényesíteni pár dolgot. Nem kell moslékot adni a disznóknak, takarmányt behordani, darát keverni, fát hasogatni, tüzet rakni. Gyakorlatilag semmit se kell csinálni.
Borotválkozni azt kell, de az se túl rossz, mert van melegvíz.
A reggeli bőviben van olyanoknak, mint gyümölcslé, gabonapehely, tojás, szalonna, stb., de elég gyenge a normális kaját tekintve, mint pl. krumpli, sonka, sültoldalas, steak, sült padlizsán, sütemény. De mondjátok meg Waltnak és Elmernek, hogy le lehet ülni két városi fiú közé, mivel azok csak kávén élnek. Az ő kajájukkal, meg a sajátunkkal aztán már ki lehet bírni délig, mert akkor újra enni adnak.
Nem csoda, hogy ezek a városi fiúk nem sokat bírnak gyalogolni. Naponta kimegyünk "erőltetett menetre", ami az őrmesterünk szerint hosszú gyaloglás, hogy megkeményítsen bennünket. Ha úgy gondolja, ám legyen, nem az én dolgom, hogy mást mondjak, de ezek az "erőltetett menetek" kb. olyan hosszúak, mint a postaládánk a farmtól. Aztán persze a városi fiúknak feltöri a bakancs a lábát, és mind teherautón megyünk vissza a laktanyába.
A vidék szép errefelé, de félelmetesen lapos. Az őrmester egyébként olyan, mint a tanár az iskolában, állandóan kötözködik. A százados olyan, mint az iskolaigazgató. Az őrnagyok és ezredesek csak mászkálnak erre-arra és ráncolják a homlokukat. Egyáltalán nem zavarnak senkit.
A következőtől biztosan halálra röhögi magát Walt és Elmer bátyám:
Elkezdtem kapni a kitüntetéseket a lövészeteken, fogalmam sincs, hogy miért. A célpont közepe majdnem akkora mint egy mókus feje, és nem mozog. Ráadásul vissza sem lő, mint nálunk a Higget fiúk. Csak kényelmesen feküdni kell, és eltalálni a fekete kört. Még csak nem is nekünk kell betölteni a töltényeket: kapjuk dobozszám.
Aztán itt van ez közelharc gyakorlatnak nevezett dolog. Birkózni kell a városi fiúkkal. Nagyon vigyáznom kell velük, mert igen könnyen törnek. Ez egyáltalán nem olyan, mint amikor otthon az öreg bikával birkózunk. Úgy néz ki, hogy én vagyok a legjobb, kivéve Tug Jordant, aki Silver Lake-ből jött. Őt csak egyszer vertem meg. Ugyanakkor vonult be mint én, de én csak 64 kiló és 152 cm magas vagyok, ő meg 136 kiló és 190 cm.
Bárhogy is, mondjátok el Waltnak és Elmernek, hogy siessenek és jöjjenek, mielőtt más fickók megneszelik ezt a jó helyet!

Szerető lányotok, Gail

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 14:53 
Mesemondó

- Mi a foglalkozása? - ordít rá az újoncra az őrmester.
- Bakteriológus vagyok.
- Ne cifrázza nekem, mondja nyugodtan, hogy vasutas! :lol: :lol:

- Aztán, hogy érzed magad itt, a katonaságnál?
- Jól.
- És nem szidnak túl sokat?
- Engem nem, csak édesanyámat. :P

Hadgyakorlaton kiküldenek egy katonát az ellenség vonalai mögé, hogy álcázza magát, és jelentse az ellenséges csapatmozgásokat. Rendben megy is a dolog, ám egyszer csak az őrszem feladja álcázott megfigyelőhelyét, és elkezd ugrálni. El is kapják, győz az ellenség.
Később a parancsnoka felelősségre vonja az őrszemet.
- Egy fatörzsnek álcáztam magam - mentegetőzik a katona. - Nem is volt semmi gond, bár először egy csapat galamb telepedett rám, aztán meg egy kutya lepisilt. Utána azonban két mókus futott fel a nadrágszáramon, és azt véltem hallani: "Te, az egyiket együk meg most, a másikat tegyük el télire!"
Na, ezt már nem bírtam! :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 15:30 
Főrémrímész

Szegény édesanyák sorsa! :lol: :lol: :lol:

- Engem nem, csak édesanyámat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 15:36 
Papírhajlító

Utána azonban két mókus futott fel a nadrágszáramon, és azt véltem hallani: "Te, az egyiket együk meg most, a másikat tegyük el télire!"
Na, ezt már nem bírtam!

:lol: :lol: :lol: Na mi ért nem??????

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 16:10 
Mesemondó

Talán nem is olyan vicces :roll:

Kép

A visszakért utazási karikák helyett :fejetv: :fejetv: :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.04.29. 16:13 
Főrémrímész

Összkomfortos, nyári közlekedési eszköz. :fejetv: Vajon söprögetni is lehet vele? :?:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2292 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 214, 215, 216, 217, 218, 219, 220 ... 230  Következő

Időzóna: UTC