Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.26. 01:11

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szösszenetek - Újratöltve
HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 21:09 
Bionicle harcos

Gondolom nálad is a k és h valamint a n, r és p betűk okoztak gondot.

Osztálytársam szerint alig lehet megkülönböztetni az n és r betűimet, de néha még a p-t is hasonlóan húzom. :lol: :lol: :lol:

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 21:13 

Lunci írta:
Van, ahol bogarászni kellett, de sikerült elolvasnom :lovagol:

Igen :lol: Amúgy, Raven tényleg szerelmes volt a sárkányba? Egyre szimpatikusabb nekem az a lány :D

Az, hogy én ki vagyok, attól függ, hogy te kinek akarsz látni engem.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 21:26 
Bionicle harcos

Nem egészen biztos, de valószínűsíthető. Rég láttam már azt a részt. :roll:
Spellbound a rész címe angolul. A magyar nevére már nem emlékszem

Lehet, hogy nyíltan nem mondja, de nagyon jó hangulata lesz, miután megismeri Malchiort. És fehér lesz a köpenye. Mindig akkor változik meg a köpenye színe, amikor valamilyen nagy érzelemváltozása következik be. Fehér volt a köpenye akkor is, amikor az apja ellopta az erejét és kétségbeeset, fehér volt amikor Malchior tanított neki mágiát, fehér volt amikor legyőzte az apját, Trigont (ez esetben valószínüleg az örömöt, megkönnyebbülést jelképezi a fehér), és a jövőben játszódó részben (amikor Csillagfény egy időkapun a jövőbe jut) is fehér a köpenye, amikor magába van roskadva. Szóval feltételezem.
Illetve elég erős indok amikor elmorzsol egy könnycseppet azért, mert azt hiszi nem tudja Malchiort kiszabadítani a varázskönyvből.
Persze akkor Malchiort hiszi a középkori lovagmágusnak, Roreknek és Roreket a sárkánynak. Malchior gyakorlatilag összecserélte a könyv történetében a neveket. Ezzel akarta elérni (el is érte), hogy Raven kiszabadítsa.
A könyv pedig egy átok része, Rorek ebbe zárta Malchiort, hogy legyőzze. Aztán a könyv valahogy Raven birtokába került még régen. Persze nem tudta, hogy az a könyv nem holmi mítoszgyűjtemény...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.17. 07:15 
Főrémrímész

Tovább Makuta! Így tovább! Olvasható ha az egyes betűket megismerjük.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.19. 20:22 
Bionicle harcos

---

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2012.05.08. 13:59-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.19. 20:22 
Bionicle harcos

Begépeltem a szöveget, javítottam is itt-ott és picit bővítettem. Így kerek ez a fejezet. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.19. 20:53 
Főrémrímész

Ez a masina még most is tetszik.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.19. 21:00 
Bionicle harcos

Nem egészen masina, de örülök, hogy tetszik. :) ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.20. 20:55 
Bionicle harcos

Lunci írta:
Amúgy, Raven tényleg szerelmes volt a sárkányba?

Na ennek utánanéztem kicsit részletesebben. Igaz volt a gyanúm, a válasz igen.
Idézek:

"In the third season, Raven finds love with a wizard named Malchior who, during a fight with a dragon, was trapped inside a book. But her heart is broken after the betrayal of Malchior, who turns out to be an evil dragon that swapped his name with the wizard, Rorek, in order to use her to help him escape."

Fordítva (nem szó szerint, csak a lényeget fordítottam illetve itt-ott magyarosabban és szabadabban is fogalmaztam):

"A harmadik évadban, Raven szerelmes lesz egy mágusba akit Malchiornak hívnak, aki egy sárkánnyal vívott harc során csapdába esett egy könyvben (ez a varázskönyv). De összetörik a szíve (csalódik), Malchior árulása után, akiről kiderül, hogy egy gonosz sárkány, és összecserélte a nevét a mágussal, Rorekkel, annak érdekében, hogy felhasználhassa őt (mármint Ravent) arra, hogy segítsen neki kiszabadulni."

Csak hogy tisztába tegyük. Tudni akartam én is. ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.21. 08:10 
FórumDémon

Fehér

Unottan keltem ma hajnali négykor. Mosakodás, WC, majd reggeli. Az egy szelet kenyér, rajta parízerrel és sajttal is soknak bizonyul ekkor, nyammogtam rajta vagy húsz percig, pedig máskor ez az adag három percet sem él túl. Aztán felöltözködtem. Jó anyám tanácsára bakancsot és meleg kabátot húztam, mert a hőmérő higanyszála igencsak alulról verte -3 foknál a skálát. Felöltöztem, összeszedtem a könyvemet, a leleteimet, és az innivalómat, valamint egy kis túlélőnasit a mai délelőttre. Aztán elindultam otthonról.
- Na, a gyűrűmet jól otthon hagytam - morogtam magamban, miközben bedugtam a fülem némi zenével, miközben sikeresen dobtam egy hátast egy rég befagyott pocsolyán. Megtudtam, milyen érzés "jégen lenni".
- Anyádat - morogtam, majd feltápászkodtam, és mentem tovább a Marcalvárosi buszdecentrum irányába. Amikor odaértem, órámra néztem. Van még tíz percem a 14-es jelzésű buszig. Közben zenét hallgattam, és csak peregtek a percek. Mikor eszméltem, a HFZ-995-ös forgalmi endzsámú Ikarus 417-es csuklós "kaszinóbusz" gördült be elém, 14-es jelzéssel. Ajkaimon mosoly játszott, felszálltam.
- Jó reggelt! - köszöntem barátságosan a sofőrnek, bár hátsó fertályom fájdalmat árasztott magából. Elmentem a busz legvégébe, a kaszinórészbe, és helyet foglaltam a trónomon. Mindössze 3 megállót mentem, majd felálltam, és a negyediknél leszálltam. Aztán a zebra felé vettem az irányt, a lámpák még nem működtek, egy teherautó mögött, egy személyautó előtt átmentem az út túloldalára, majd a Rendelőintézet felé vettem az irányt. Amikor odaértem, még zárva volt. Jobb ötletem nem lévén vártam a biztonsági őrt, hogy kinyissa, aki fél hat előtt hét perccel beengedett engem, a közben ugyanúgy a bőrgyógyászatra érkező még két beteggel együtt. Nem teketóriáztam, hét órától van sorszámosztás, de már most itt kell lenni, mert minden doki csak tíz db. sorszámot ad, és itt hatkor szerencsétlen esetben akár 100 ember is állhat. Teltek a percek, én pedig a Tutanhamon arcai c. könyvvel szórakoztattam magamat. Addig jutottam el, amikor Anheszenpaaton és Tutanhamon házasságra lép. Mindegy. Órámra néztem, elraktam a könyvemet a szatyromba, majd felgördült előttem a roló. Köszöntem, és közöltem, hogy a Főorvos asszonyhoz adjon sorszámot. Megkaptam az egyes jelűt, majd rohantam fel vele a harmadik emeletre. Leültem, majd éppen behívtak, amikor valakit a mentő hozott be, hogy az itt kapott injekció beadása után fulladni kezdett. Én azonnal illemtudóan kispuriztam onnét, és vártam a soromra. Aztán amikor az életmentésnek vége lett, bekerültem ismét. Csökkentették a ragyáimra adott gyógyszeradagot, a brutális ajakkiszáradásra tekintettel. Amikor kezemben voltak a receptek, elköszöntem, és kifelé indultam. Kiléptem a rendelőintézet ajtaján, le a lépcsőn, és...
- Mi a fene ropog? - kérdezem magamtól hülyén. Körülnézek: minden tök fehér, és esik a hó. Álltam tátott szájjal, majd felkiáltottam:
- Igeeen!!!! - csak páran néztek hülyének, boldogan gázoltam bele a hóba. Idejét se tudom, mikor ropogott hó a talpam alatt legutóbb. Odafent az egyiptomi isteneim is úgy akarták, hogy jól induljon a napom, hát jól indult!!! Tiszta boldog vagyok. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Kép
A kaszinórész a 417-es Ikaruson, hátul.

Kép
És a busz, személyesen pont az a példány, amivel mentem ma hajnalban. :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 50  Következő

Időzóna: UTC