Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 06:32

Időzóna: UTC




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 05:24 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
Én nem láttam!! :angry:

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 09:42 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 18:53
Hozzászólások: 6194
Misi írta:
Látta valaki a fánk sütés balesetét?

Persze hogy láttam! :wall: :lol: De biztosan nem véletlenül rejtetted el. :lol:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 19:04 
Offline
FórumDémon
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 10:10
Hozzászólások: 3628
Tartózkodási hely: In the Fire
Süssünk tojást!!

avagy ismét beszabadultam a konyhába... :D

Fekete: én, Vörös: Seth

Te marha, a tojást FŐZNI akarod, nem SÜTNI! Ha van egy kis sütnivalód, akkor megtanulnád végre, mik az alapvető különbségek sütés és főzés közöt...

Ne pofázzál már bele...
Szóval vegyünk elő három jól szituált tojást! A tojás formája azért fontos, mert abból megállapítható, milyen volt a tojást tojó tyúk altáji folytonossági hiányának alakja.

Úristen, a tojás még előbb megkeményedik, mielőtt még kiért a tyúkból!!

Mindegy. Szóval ma olyan tojást fogunk sütni amiről a héjat úgy le lehet szedni, hogy a héjában nem marad meg a tojásfehérje, elvégre drága a tojás.

Az első jó gondolatod...

A recept marha egyszerű: hagyjuk a tojásokat akklimatizálódni szoba hőmérsékletűre. Ez kb. egy órát vesz igénybe. Aztán forraljunk vizet, és a lobogó vízbe rakjunk rengeteg sót, és közvetlenül bele a tojásokat.

A lobogás alatt lángokat értesz?

Nem, hanem mondjuk ahogy bugyog a víz, érted na... 3 percig hagyjuk így a tojásokat, majd lekapcsoljuk a lapot, áthúzzuk egy másikra, és a vízben hagyjuk a tojásokat 6 percig.

IDE kattintva elérhető egy videó az én és anyum kommentárjával a tojásokról, mint közlekedő edényekről....

Kép
Hupsz, az egyik tojci megrepedt a nagy ugrándozásban...

Utána kivesszük, lehűtjük, és meghámozzuk őket.
Itt szabadultak el a gondok... A tojás fehérje nagyon szépen megfőtt, és tényleg nagyon jól le lehet fejteni a tojásról a héját, de a közepe még lágy.

Várható volt, kevés volt neki az idő...

Nem mindegy az neked? Nesze itt van, pohárban lágytojás, edd meg... Jóétvágyat!

Kép

_________________
Kép
الآلهة المصرية A hobbim az életem. | "Crossing bridges in the sky, On a journey to renew my life!" [DT]


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 19:13 
Offline
Főrémrímész

Csatlakozott: 2011.08.29. 18:18
Hozzászólások: 6256
Igen. A főzés és a sütés között árnyalatnyi különbség van.
Viszont a lényeg a vacsora! És az sikeresen elkészült!
Gratula! :lovagol: :nepszeru:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 19:19 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:57
Hozzászólások: 1765
Tartózkodási hely: Budapest
helló :hug: :hug: :hug: lágy tojás finom pedigKép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 19:22 
Offline
FórumDémon
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 10:10
Hozzászólások: 3628
Tartózkodási hely: In the Fire
minya54 írta:
helló :hug: :hug: :hug: lágy tojás finom pedigKép

Valóban finom, nekem ízlett. :) :pray:

_________________
Kép
الآلهة المصرية A hobbim az életem. | "Crossing bridges in the sky, On a journey to renew my life!" [DT]


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.03.31. 19:40 
Offline
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:57
Hozzászólások: 1765
Tartózkodási hely: Budapest
meg is kívántam basszus :lol: :lol: :lol:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.04.01. 06:50 
Offline
Papírhajlító
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 15:31
Hozzászólások: 7504
Tartózkodási hely: fórum
Tamás nagyon ügyesen meg főzted a vacsidat.

_________________
Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.04.01. 17:22 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Idézet:
Misi írta:
Íme készen áll a nagy mű!

Kép bibi a kép alatt. :oops: :cry:

Finom lett és könnyű! Nem bíztam benne és még is! Marcsi hidd el, eltudom én ezt is rontani.



Misi !

Szenzációs vagy ,egy kicsi baleset ,bárkivel előfordul :P

Azt mondtad,húsvétra nem sütsz,azért próbálkozom :lol:


Vissza a tetejére
 Profil  
 
HozzászólásElküldve: 2012.04.01. 17:33 
Offline
Mesemondó
Avatar

Csatlakozott: 2011.08.25. 11:07
Hozzászólások: 5563
Rögtön puha mézeskalács

( HÚSVÉTRA IS :P )


hozzávalók :

50 g vaj vagy margarin
60 g cukor
125 g méz
250 g finomliszt
1 tasak sütőpor
1/2 tk szódabikarbóna
1 teáskanál mézeskalácsfűszerkeverék
1 citrom héja reszelve
1 narancs héja reszelve
1 tojás

A díszítéshez:

120 g porcukor
1 tojás fehérje
pici szines ételfesték

elkészítés:

Egy lábasban felolvasztjuk a vajat, mézet, és a cukrot, majd hideg vízfürdőbe állítva hagyjuk kihűlni.
A lisztet, sütőport, szódabikarbónát és a fűszereket, valamint a reszelt héjakat összekeverjük egy másik tálban.
A kihűlt mézes masszában elkeverünk egy egész tojást, majd ezután a lisztes keverékkel összedolgozzuk.
5-12 órára hidegre tesszük.
Sütőpapírral kibélelünk sütőlemezeket, vagy tepsiket.
A tésztát 3 mm vastagságúra nyújtjuk lisztezett felületen, és különböző formákkal kiszúrjuk, s a sütőlemezekre helyezzük kissé tágasan, hogy ne nőjenek össze.
200 °C -ra előmelegített sütőben 7-8 percig sütjük.
Hagyjuk kihűlni sütés után, és díszíthetjük cukormázzal,


( ajánlat

Díszíteni lehet sokféleképpen, sütés előtt diót, mogyorót, mandulát, mazsolát nyomhatunk rájuk, s felvert tojással megkenjük. Használhatunk cukormázat egyszínűt, vagy ételfestékkel színezettet is.

Az átlagos kiszúróval kb 35-45 figura jön ki ebből a tésztából, a nagyobb kiszúrókkal pedig sokkal kevesebb is akár. Persze ez függ a formák méretétől is.
Ha lágynak tűnik a tészta, nem kell törődni vele, nem kell utánalisztezni, mert a hideg pihentetés után megkeményedik,és kezelhetővé válik.
Érdemes több részletben nyújtani, s a többit bennehagyni a hűtőben, míg sorra nem kerül. )

Kép

Kép


Vissza a tetejére
 Profil  
 
Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 28, 29, 30, 31, 32, 33, 34 ... 43  Következő

Időzóna: UTC


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Powered by phpBB® Forum Software © phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség