Francia krémes torta receptHozzávalók :
25 dkg leveles tészta (készen lehet kapni)
8 db tojás
10+15 dkg cukor
5 dkg liszt
2 dkg zselatin
5 dl tej
2 cs. vaníliás cukor
1/2 liter habtejszín (Hulala)
15 dkg tortabevonó
1 evőkanál olaj
Elkészítés:
A leveles tésztát szép vékonyra kinyújtjuk, akkorára, hogy két körformát tudjunk belőle kivágni. (ehhez a kör alakú,kapcsos sütőformát használtam) A tésztát behelyezem a sütőformába és meg szurkálom, villával majd szép világosra sütöm. A második lapot hagyom, a sütőformában sütés után hisz erre kerülnek a krémek.
Közben elkészítem a csokoládé bevonatot és az elöször kisült tésztára simítom, ha kellő mértékben megdermedt felszeletelem.
Vanília krém: 8 tojássárgáját elkeverünk 10 dkg cukorral, azután hozzákeverünk 5 dkg lisztet, kevés tejet, és 2 dkg zselatint. Lassan hozzákeverjük a maradék tejet, a 2 cs. vaníliás cukrot és gyenge tűznél sűrű krémet főzünk belőle. Amíg a krém hűl a tojások fehérjéből nagyon kemény habot verünk, a 15 dkg cukorral, majd a még langyos krémbe keverjük. A krémet rásimítjuk az alsó lapra, majd a habtejszínből kemény habot verünk, amit a vaníliás krémre simítunk. Egy kevés habot félre teszünk díszítésre.
Tejszínhab tetejére, a felszeletelt csokival bevont tésztát, szép sorba lerakom. A maradék tejszínnel díszítem.
Jó étvágyat !!!!