Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 18:43

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 50  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Szösszenetek - Újratöltve
HozzászólásElküldve: 2012.03.06. 19:28 
FórumDémon

Köszi Makuta! :pray: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.06. 21:34 
Bionicle harcos

---

Egység, Kötelesség, Végzet!

A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2012.05.08. 14:19-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.07. 08:42 
Mesemondó

Makutám !

Hogy is mondjam ,nagyon érdekes az irásod ,

sok mondatot kiemelhetnék,amit magamban

" továbbragozva",elvinne engem egy másik világba :roll:

Köszönöm Neked!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.07. 08:48 
Főrémrímész

NAAAA Tovább! :angry:

- Gorast...( gyorsan gyorsan folytasd! )Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.07. 15:35 
Bionicle harcos

Fogom, de előbb még átírkálom itt-ott. A végén már kapkodtam vele és nem mindenhol lett egészen jó. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.07. 21:24 
Bionicle harcos

---

A hozzászólást 3 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2012.05.08. 14:19-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.08. 04:25 
Főrémrímész

Nagyon jó!!!! :suprize:

Fantasztikus ahogyan a harci jeleneteket leírod. Máskor is most is tetszik!
Raven ismét a jót hozta ki egy harcosból!

KÖSZÖNÖM :pray: :Várom a folytatást!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.08. 21:30 
Bionicle harcos

Örülök, hogy tetszett. :D
Főleg azért, mert néha eléggé megszenvedek néhány mozdulatsor leírásával. Például itt az Icarax féle ugrás volt, amit kissé nehéz volt érzékeltetni. :roll:

Raven egyébként most olyat hozott ki Icaraxból, amit még senki. Tényleg elgondolkodtatta. Icarax egyébként a legagresszívebb és legarrogánsabb Makuta mind közül. Ugyan itt már fejlődött a jelleme az eredeti Bionicle művekhez képest. Majd még talán kitérek erre egy visszaemlékezés formájában. :roll:

Amúgy ez a szösszenet eléggé fordulóponthoz jutatta a még bennem sem teljesen kifortt Icarax jellemét. Igazából most kétféle irányba is mehetek: Icarax most átmehet tervező, megfontolt személybe vagy pedig egy csavarral visszaforgatom a helyzetét a régi önmagához és tényleg előjön a példátlan brutalitása és kegyetlensége. Még nem döntöttem teljesen el. Bár terveim szerint a második verzió lesz az igazi. Ennek két oka is van:

1. Ha nem tenném, Icarax akkor olyan lenne, mint Teridax. És nem akarok jellemet "koppintatni". Végtére is nem klónok, csak egy fajba tartoznak.
2. Icarax tipikusan az a barbár harcos jellegű személy. A fegyverein is látszik. A tervező Teridax csak egy kétpengéjű pálcával küzd, ezzel is hangsúlyozva, hogy neki erre nincs feltétlen szüksége, mert vannak más erői is. Míg Icarax a testi erejében és fegyverei éles végében bízik igazán, annak ellenére, hogy ő is nem egy elemi erőt birtokol. De ezeket még a képregényekben se viszi túlzásba. Oké, használ párat, például az erőterét vesztett Cordexet (A Mata Nui óriásrobot szíve, egy épület) a gravitációs erejével majdnem összeroppantja. Aztán Mutran rászedi és végül megkapja a "kegyelemdöfést" Gorastól, aki atomjaira bomlasztva öli meg a Teridax tervét ellenző Icaraxot... Mindegy, ez nem igazán lényeges itt és most. Igazából a harcmodora is az a tipikus agresszív fajta. Olyan, aminek során például kettétépi az ellenfelet. Vagy gondoljunk csak vissza Fero kardélre hányására. Nem épp egy kellemes halálnem. Egyébiránt Icarax élvezi a gyilkolást, már már hobbi szinten űzi. Ezt még le is írták róla a Bionicle szereplők jellemzésénél. Szóval nem nagyon akarom ferdíteni a jellemét. :roll:

Bár még beállhatnak fordulatok. A helyzet mindig ferdül picit, gyakran rögtönzök az eredeti tervhez képest attól függően, hogy mit "akar" a folytatás. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.13. 13:00 
FórumDémon

Az emlékezés rémálma I.

Kép

Kiléptem az ajtón, ahol még bő két órával ezelőtt bementem. Hátamon nagy pakk, a gitáromat azért csak nem hagyom kint a kocsiban, így estefelé. Így hát abban a két órában amikor már kellően untam magam, ülőhely nem lévén, finoman lecsúsztattam a vállamról a fekete tok egyik, majd másik vállamról a másik pántját. Kicipzároztam, és előhúztam belőle ETERNA-t, ami portugál nyelven csak annyit tesz: örök, és az angol szó is nagyon hasonló (eternal) Ujjaim végigsiklottak a bundok fölött feszülő húrokon, majd átbújtam a hedeveren, és a kezem immár a másik irányban is végig siklott a rózsafa fogólap fölött. Az alkalmi közönség, akikkel körül voltam véve, eléggé vegyes felvágott volt kor szempontjából, így moderáltam magam, és csak halkan, ismertebb dallamokat pengettem. Játékomat néhol megtörte a sorszámhívó hangos, invitáló-búgó hangja, illetve hol egy köhögés, hol egy tüsszentés, csosszanó talpak hangja, vagy éppen a lift érkezését jelző bronz harang kondulása. Amíg játszottam, egy érdekes dolgot vettem észre: kettesével mennek a sorszámok. A zsebemre pillantottam, majd kezeim lesiklottak a húrokról, és jól bele túrtam a kiszakadt, és így feneketlenné váló zsebbe. Előhalásztam egy fényes, nagyobb méretű, előre gyártott papír cetlit, amin a tizenegyes sorszám állt. A kijelzőre néztem, aszerint épp a 10-es volt bent. Okés, akkor gitár elpakol. Ránéztem az órára. Hogy repül az idő...! Fürge mozdulatokkal elraktam a tokjába a fekete-fehér gitáromat, amire ránézve mindig a jó és a rossz jut az eszembe, és közöttük lévő harmónia. Túlzásba vinni a gondolkodást viszont időm sem volt, a vérvételi helységből kiszóltak, hogy jöhet a tizenegyes sorszámú beteg. Macskaléptekkel odaszökkentem az ajtóhoz, ahol bebocsájtást nyertem. Asszisztens felvette a panaszaimat a gépre, illetve még rögzített egy pár dolgot, és kiment. Aztán jött a háziorvosom is. Megvizsgált, megállapította, hogy ilyen rondát ritkán lát, és itt kivételesen nem rólam volt szó, hanem a begyulladt, és erőst gennyező manduláimról... Akikkel életemben először van gond, így megijedtem, mert hátha ki kell venni. Mindenesetre nem, de felírt egy gyógyszert, hogy azt váltsam ki. Nagyszerű, a patika a szomszédban épp most zárt be... Odasiettem az autóhoz, és kinyitottam az ajtót. A sofőrülést előre döntöttem, majd ledobtam a hátsó ülésre a gitáromat, majd visszadöntöttem a támlát az eredeti helyére. Beültem, magamra csaptam az ajtót, és a zsebemben történő némi kotorászás után telefonomon tárcsázni kezdtem egy telefonszámot. Egy csilingelő hangú lány vette fel:
- Szia mondjad!! - hallottam hangját a teelfonomban.
- Na szia... Most voltam dokinál... - kezdtem bele.
- És mit mondott? Meggyógyulsz? - vágott bele a mondókámba.
- Igen, de le kell mondanom a mai próbát... Ugyanis fertőző vagyok.
- Ne már... - mondta tétován néhány másodperc csend után. - Hiszen hamarosan itt a fellépés, nem mondhatod le...
- Ezt én tudom, de a hangom se száz mint hallod, illetve fertőző vagyok... Ha Titeket is elintézlek, akkor az egész fellépést fújhatjuk...
- Igazad van... Na majd kitalálok valamit.
- Bízom benned kislány... - mondtam biztatóan, majd elköszöntem és leraktam a telefont. Amikor azt elsüllyesztettem a zsebemben, kezem ügyébe akadt az indítókulcs is. Bedugtam a lyukba, és elfordítottam, a hátam mögött a Wankel motor megnyugtató duruzsolásba kezdett. Egyest kapcsoltam, és az ügyeletes patika felé vettem az irányt, ami a belvárosban van. Ekkor dörrent meg az ég először, és hamarosan apró csöppöket láttam bogaram szélvédőjén. Bekapcsoltam az ablaktörlőt, és folytattam az utamat a csúszóssá váló úton, az egyre sötétebb estén, egyre viharosabb széllel, és esővel kísérve. Aztán a kedvenc szakaszomhoz értem. Bátran nyomtam a gázpedált, ismertem ezt az egyenes útszakaszt, mint a tenyeremet. Bogaram is láthatóan élvezte a műsort. Most nem csak kívül lesz szép az autó az esőtől is, de egy kicsit talán a kipufogó is kikormolódik. Az utam a város szélén visz. Egyik oldalon hétvégi telkek, a másikon pedig sűrű, sötét erdő. Most még a Hold sem látszik. Élvezem a száguldást nagyjából nyolcvanas tempónál (ez a vége), amikor észreveszek a távolban valami két apró fényes csillanást. Mi a fene lehet, az dörmögöm bajszom alatt, majd önkéntelenül a fékre taposok, és elrántom a kormányt. Utolsó eszméletemnél töltött pillanatomban még látni vélem, hogy egy őz volt az, ráadásul baromi közel volt, az utolsó pillanatban rántottam el a kormányt. Majd a felém száguldó fa sziluettjét világítják meg fényszóróim, elsötétült minden, és csak a hatalmas csattanást hallottam. Figyelmeztetés nélkül, mindentől kívülről érkezett, mint egy puskagolyó az éjszakából. Törő üveg, és gyűrődő fém, felvillanó fények, fájdalom és félelem, szirénák hangja. Ködfátyol lepi el szememet, befeketül a némaság és a csend, nincs több jajkiáltás, nincs több könny... Mentőautó hangját hallom, ami talán el is húz mellettem? Aztán filmszakadás, és már a lélegeztetőgép szivattyújának, valamint a szívmonitornak az ütemes pittyegését hallom... Aztán képszakadás, és a bíróságon vagyok. Egy ismeretlen ember köszöntött, egy férfi, akinek nem volt arca... Aztán megszólalt:
- Fiam, emlékszel? Tudtad te valaha is az igazi nevedet...? Széth.... - csóválta a fejét.
Majd fényár keletkezett, ami ellen a szemem próbált tiltakozni, de nem tudott.
- Használd ezt a fájdalmadra... - mondta, majd eltűnt minden. Aztán a gyönyörű gyötrelemben egy markáns női hangot véltem hallani...
- Szóljon, ha fáj... Próbálja mozgatni az ujjait... Nem reagál... - aztán ez a hang is a ködbe veszett, és én csak zuhantam, néha napokig. Heteket, hónapokat tölthettem ebben az állapotban... Néhol arra a megállapításra jutottam, hogy az élet egy szimpla valami. Halott vagyok már, nem pedig élő... Az élők ki tudják nyitni a szemüket. Én nem. Ennyi volt... Hiszen az élet annyira egyszerű volt! Ártatlanok vagyunk... Velünk marad örökre... Az emlékezés rémálma...

Folytatása következik... :mrgreen:

ZENE

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.13. 15:36 

Seth írta:
Az emlékezés rémálma I.
Folytatása következik... :mrgreen:

:fejetv: Elolvastam, várom. :?

Most visszalapozok, és megnézem Makuta mit alkotott.Kép

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 499 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 36, 37, 38, 39, 40, 41, 42 ... 50  Következő

Időzóna: UTC