Baranygazda írta:
Szevasztok drágáim! Mindenki egyben és külön-külön

Csak nyargalászok itt össze-vissza, azt se tudom, hol olvassak!
Makuta, részvétem a csípéshez! Anyukámat ma egy darázs harapta karon. No most róla tudni kell, hogy nála ez nem ritka eset, egy évben egyszer biztos előfordul. Van, amikor elég olcsón megússza, van, amikor durvább az eset és orvosnál köt ki. Nála az ecetes vizes borogatás szokott beválni, meg ha nagyon dagad, a kalcium pezsgőtabletta. Az biztos, hogy ha sok a csípés, reumás nem leszel

Na nálam már vagy 15 lehetett (Amit számoltam, egyelőre azt hiszem 7 darázs és 8 méhe, de nem biztos) egész életem során.
Most harapott vagy szúrt? Engem már harapott is meg egy ilyen a rágóival, de csak annyi, mintha egy imádkozósáska satuzná be az ujjad, tehát igazán nem fáj, de érezni.
Nekem még nem kellett emiatt orvoshoz menni. Szerencsére. Bár ha az embert lódarázs csípi meg, akkor szinte elkönyvelhető, mert azok még a nem alergiásokat is durván elintézik, az összes ilyen dög közül tőle gyullad be a legjobban a csípés helye és nagyobb részen is. Nagypapám nem allergiás a darazsakra, de amikor egy ilyen csípte meg orvoshoz kellett vinni.