Idézet:
Nem igazán, mert én csak angol nyelvű dalokat szoktam hallgatni.
Össz-vissz két magyar dalt ismerek. Az egyik a "Színezd újra!" a másik meg az "Egyszer véget ér...". Legalábbis azt hiszem, ez a címe. Aztán ennyi. Utóbbi régen, amikor még idegen nyelvű zenéket nem hallgattam nagy kedvencem volt.
Idézet:
Baromi egyszerű pedig, malacka.
Makuta egy nagyon lényeges dologra mutatott rá.
Ugyan nem írta le, de vannak magyar, és külföldi zenék.
Háát fiúk,azt hiszem most nagyon megdöbbentem
Ezt igy leirva látni

Sőt meg is magyarázzátok !!!!!
Egyszer végetér ,megjelent 1982-ben ,Szövegíró: Auth Ede,
Zeneszerző: Máté Péter
Máté Péter (Budapest, 1947. február 4. – Budapest, 1984. szeptember 9.) magyar énekes, hangszerelő, zeneszerző és zongorista. Közel 150 dal szerzője és előadója. Dalai évtizedekkel halála után is nagy népszerűségnek örvendenek.
Halála óta " csak" 27 év telt el,de minden dal ma is aktuális .
Szécsi Pál:
Táncdalénekes, szövegíró:
Elhunyt: Budapest, 1974.04.30.
Mai napig elő tudja hozni az ifjúságomat ,egy -egy dala még személyekhez is kötődik .
Gyermekeim is ismerik a " régieket",mert nagyon sokat hallgattuk együtt.
Idézet:
juszufka54 írta:
Én most Beatlest hallgatok!!!
Vissza mentem a lánykoromba.

Juszufkának tegnap én küldtem ,amit hallgat
Tehát nem a nyelv és az előadók ellen van kifogásom.
De kicsit most úgy érzem magam ,mint a Magasztár előző szériáiban,mikor
Mester Tamás és Presszer Gábor vitáit hallgattam.
"1991-1992 között Mester Tamás a Dream Team együttessel Európa-szerte turnézott. A turné ideje alatt Franciaországban élt.
1993-ban hazatért Magyarországra, a közönség igazán ekkor ismerhette meg a nevét. A Mester és tanítványai zenekar énekese, zeneszerzője és gitárosa lett. "
"Mester Tamás 1999-ben ismét elhagyta Magyarországot és előbb Los Angelesbe, majd azt követően New Yorkban telepedett le. Első szólólemeze munkálataihoz is Amerikában látott hozzá. Az USA-ban neves külföldi szakemberek is felfigyeltek rá és készülő albumára. Ennek köszönhetően ismerkedett meg mostani producerével Eric Gast-tal .2006. április 10-én megjelent a nagy várakozásokat megelőző szólólemeze, amelynek a Pillanat címet adta. Az albumon fele-fele arányban hallhatóak magyar és angol nyelvű dalok is. A korongon megtalálható az Altass el című dal is."
Mester Tamás mindvégig azt hajtogatta ,hogy az énekesek angolul szólaljanak meg .
""Presser Gábor (Budapest, 1948. május 27. – ) Erkel Ferenc- és Kossuth-díjas magyar zeneszerző, zongorista, énekes. A Locomotiv GT együttes tagja, a Vígszínház zenei vezetője, a magyar könnyűzene kiemelkedő személyisége. (Beceneve: "Pici")""
""Presser a könnyű slágereknél többre vágyott, ezért 1971-ben Laux József dobossal kilépett az Omegából és megalakította a Locomotiv GT-t. Az LGT volt az első magyar supergroup, másik két alapító tagja Frenreisz Károly basszusgitáros és Barta Tamás gitáros volt. Az évek során Presseren kívül mind a három tag kivált; a mai felállás 1977-re alakult ki: Presser mellett Somló Tamás, Karácsony János és Solti János az együttes tagjai. Ez az időszak Presser zeneileg legsikeresebb korszaka. A hazai zenei élet kulcsszereplője lett, az LGT dalainak nagy részét ő írta, egyedül és társszerzőként egyaránt. Legismertebb szerzeményei: Ringasd el magad (1973), Kék asszony (1973), Szólj rám, ha hangosan énekelek (1975, ezt eredetileg Kovács Kati vette fel), Neked írom a dalt (1975), Egy elfelejtett szó (1975), A Kicsi, a Nagy, az Arthur és az Indián (1976); A rádió (1977), Jóbarátok vagyunk (1977), Nem adom fel (1978), Boksz (1980), Éjszakai vonatozás (1984).""
""Presser 2004 és 2010 között a TV2 zenei tehetségkutató műsora, a Megasztár zsűrijének volt a tagja. ""
2008-ban az ő kezdeményezése nyomán jött létre a Magyar Dal Napja.( Vajon miért érezte úgy ,hogy erre nagy szükség van ???)
A következő Presszer hitvallása :
""Szeretek filmzenét, színházi kísérőzenét írni, de balettet is, … de a dalírástól sehogy sem lehet engem eltéríteni, a végén mindig oda lyukadok ki. Én magamat csak egy zeneszerzőnek tartom, aki néha elénekli a dalait, … néha szöveget is írok.""
""2010 márc 22.
Harminchat év után tért vissza Presser Gábor Los Angelesbe, ahol annak idején a Lokomotív GT zenekarral vett részt lemezfelvételeken az ABC-stúdióban.
A másfél órás koncerten a Presser-életmű legtöbb dalát a közönség a zenésszel együtt énekelte.
A főkonzulátus által szervezett, Magyar kultúra a nyugati parton elnevezésű rendezvénysorozat keretében Los Angeles mellett San Diegóban, San Franciscóban és Las Vegasban is meghallgathatja a helyi amerikai magyar közönség Pici felejthetetlen dalait.""
Úgy gondolom,ha az LGT angol csapat lett volna vagyis nem Magyarországon születnek ,hanem Amerikában akkor Beatles kaliberű sikereket érhettek volna el.
Személy szerint nagyon sajnálom,hogy Ti ennyire elzárkoztok a magyar nyelvű zenétől .
Idézet:
És ha egy ilyen Máté Péter felhangzik valahol, hát istenemre mondom, feláll az összes szőr a karomon a gyönyörtől, és nem a minősége miatt valószínűleg, hanem mert magyarul énekel a magyaroknak. Rólunk, nekünk.
Igen,ez igy van Malackám!