Új mobil, új lehetőségekMa volt a nagy nap, meglett az új mobilom. Konkrét tervem volt, egy Sony Ericson telefont akartam. Hogy melyik típust, arról később...
Hosszas "fülrágás" eredményével sikerült rábírnom Nagymamámat erre a típusra. Először Nokiát akart venni, de mondtam, hogy olyan nem kell, mert annak az operációs rendszere elavult. Aztán a következő probléma az volt, hogy ez a teló Wi-Fis és nem szeretné, ha a suliban is tudnék netezni. Erről volt is egy nagyobb veszekedésünk, de aztán sikerült meggyőznöm. Továbbá az ára... Nos. Majdnem hat számjegyű, csak pár ezres választja el a 100 000Ft-tól. Végül is részletre vettük így 39990-et kellett helyben fizetni és majd plusszba kell 12x4750-et. A hűségnyilatkozat miatt nincs THM, így ez egy jó lehetőség volt a készülék megvásárlására.
Na, ha már a készülék. A "drágaszág" (mondjuk valóban az, mert nem olcsó

) egy Sony Ericson Xperia Arc S, a Sony androidos csúcsmodellje. Jó kis készülék, 1,4GHz sebességű, 8GB memóriájú, 16 millió színt képes megjeleníteni. A felbontása 840x540 körüli. HD kamerás és persze alap felszereltség a Wi-Fi. Szinte olyan, mint egy zsebszámítógép.
Kinézetre is csodálatos, sokkal szebb, mint a Samsung Galaxy S II nevű androidos csúcsmodell. Enyhén ívelt a hátlapja, így rendkívül elegáns a megjelenése. Szerintem mondhatom, hogy az okostelefonok királynője. Kinézetre mindenképpen:

Maga a teló hatalmas, 12 centinél is hosszabb egy picit és több mint 6 centi széles. Ugyanakkor kifejezetten vékony, 8.7 mili vastag a legvastagabb részén, azaz a szélén. Szinte az egész gép a hatalmas érintőképernyő.
Nos, a beüzemelés... Igen, elsőre rohadt béna voltam. Több, mint három óra alatt végeztem mindennel. Úgy, mint a névjegyzék egyenkénti átirogatása (új számom lett), alap, nekem nem tetsző képek és zenék letörlése, jó zenék feltöltése, háttér módosítása, stb... De megérte.
Az új csengőhangom a Tini Titánok főcímdala lett. Kifejezetten jó a célnak és jól esik hallani kedvenc rajzfilmes hőscsapatom zenéjét.
Végül a háttér. Egy ilyen szép mobilhoz egy szép háttér dukál. És ki más mutatna szebben a képernyőn, mint Raven?
Így ez lett az új hátterem (Kattolható, az eredeti nagyobb):

Már csak a net kirpóbálása maradt hátra, de azt majd holnap után, a suliban, szünetben mert ott van Wi-Fi (mobilnetem meg nincs). Már alig várom, mit tud. Szerintem nem fogok csalódni.