Na hát akkor......
Valamikor régen kezdődött már. Mindig csak ígérgettek, de nem adtak semmit sem. Emelték az árakat, de a sablonos köszönő SMS-eken túl nem kaptam nyolc év alatt tőlük semmit sem. A névnapomon jött az SMS, mehetek a telefonomért a szervizbe. Bementem, és kifizettem a 4000 Ft-ot, amiért kikódolták a telefonomat. Persze ez egy illegális szolgáltatás, szóval se nyugta, se számla, se semmi, nem csodálkozom rajta. Mivel a szerviz egy épületben volt a T-Mobile egyik értékesítési és ügyfélszolgálati pontjával, oda is bementem. Mondom az ügyintézőnek, miután sorra kerültem: számhordozási nyilatkozatot szeretnék. Erre ő: Mit tehetünk, hogy megmentsük (=itt tartsuk) ezt a számot? Mondom neki: "Ember, maga normális? SEMMIT!!" De hogy hát mégis... Mégis, mit? Ha végre ideadja azt a nyomorék papírt, akkor 29,5 Ft-ért fogok telefonálni bárhonnan, bárhová, bármikor (belföldön), illetve az SMS is ugyanennyi. De hát nekünk is van ilyen - mondja a fószer. Igen, 500 vagy 1000 Ft-os havi díjjal, azt meg dugják fel oda, ahová gondolom... - mondtam neki. Erre ő sértődötten elém vágta a papirost. Aláírtam, és szevasz T-Mobile!! Még maradunk ugyanebben az épületben, irány a telenor üzlete. Megérkeztem, azonnal fogadtak, kedvesek és rendesek voltak, 20 perc alatt mindent elintéztem. Kaptam SIM kártyát is. Mutatta a csajszi az időpontot, mikor fog aktiválódni a kártya. Március 13, 18-tól 22 óráig valamikor. Onnét fogom tudni, hogy a T-Mobile ledobta a rendszerről a kártyámat, hogy nincs térerő, és Érvénytelen SIM felirat fog virítani a kijelzőn. Valóban, 18:07-kor megtörtént az ominózus eset. Telefon kikapcs, új kártya berak. Annyira nem szerettem a T-Mobile-t, hogy a régi SIM kártyámmal kapartam le a PIN és a PUK kódot fedő réteget. persze nem a kártya tehet róla, 8 évig szolgált hősiesen. De akkor is elegem lett. 44 Ft-ért telefonáljon az, akinek hat anyja van!

Az új, még bontatlan kártya

Röpke találka, aztán irány befelé...
A régi kártyát valahogy nincs szívem kegyetlenül elintézni, de megnézném mit reagálna némi magasfeszültségre...