Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.23. 00:44

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 125 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.10.18. 19:57 
Bionicle harcos

Minya!

Ezt nem igazán lehet "magyarul" elmondani, mert soknak magyar neve sincs. Na jó, ezek közül a murinust szokták arany csillámmintás páviánpóknak, az avicularia aviculariát rózsaszín zoknis tarantullának, az albopliosumot gyapjas tanatullának, a smithit meg mexikói vöröstérdű tarantullának. A blondi pedig a Góliát madárpók, méltán, mivel 26 cm-es lábterpesszel és 100 grammos súllyal büszkélkedhet. A versicolort, a Nhandu fajokat, a stirmit meg a metallicát nem tudom minek hívják, szerintem nincs magyar nevük, lévén nem túl ismert fajok. :fejetv:
Illetve a pókoknál könnyű fajt keverni, ezért a latin nevüket érdemes tudni. ;)

Arra szeretnék, csak gőzöm sincs milyen szakmában kéne elindulni. :fejetv:
Mindenesetre a kémia és a biológia ami eléggé fekszik.

Orvos nem akarok lenni, azt már tudom. :roll:

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.19. 14:21 
Főrémrímész

Makuta nem így kell szeretni őket!Kép :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.19. 16:53 
Bionicle harcos

Wáháháháhááháhááááááááááááááááááááá... :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Aki ezt csinálta az nem normális! :arrow: :debil: :debil: :debil:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.19. 17:04 
Papírhajlító

Jaj Makuta az biztos nem élő állat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.10.19. 17:59 
Bionicle harcos

Tudom. ;) ;) ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.02. 20:41 
Kék Holló

Nekem elég szerencsétlen választásom lett kedvenc madár téren. Sajnos itt nem lehet legálisan tartani így lehet örökre csak álom marad. Bár remélem majd felnőtt fejjel el tudok költözni egy másik országba, ahol lehetőségem lesz rá. :roll:

Szóval én háziállatként majd a jövőben szívesen tartanék egy hollót. Nagyon értelmes madár és nagyon szép is.
Angliában például tartják is őket. Elég okosak, akár szavakat kiejteni is meg tudnak tanulni. Ámbár elég önfejű és büszke madarak (kicsit hasonlítanak ebben rám, így lehet nem véletlen a raven = holló egybeesés :lol: ), így nem tanulnak meg annyi szót, mint egy papagáj, ha egyáltalán hajlandóak rá.

Viszont mindenképpen érdekes lehet egy ilyen madarat tartani. Egyszer megnéznék egyet közelebbről is. :roll:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.02. 20:50 
Bionicle harcos

Valóban érdekes lehet egy ilyen madarat tartani. Nem tipikus háziállat, de még csak díszmadár sem. :roll:
Bár varjút és szarkát is tartanak, tehát. :roll:
Mondjuk szép. Valóban olyan büszke kisugárzása van. Karakteres egy madár, annyi biztos. :)
Tigrispitont se lehet legálisan tartani, ha nem vagy állatorvos/állatgondoóz, szóval nekem is vannak olyan elképzeléseim, amik sajnos nem kivitelezhetőek jópár okból. :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.02. 20:58 
Kék Holló

Hát akkor olybá tűnik nem csak én választottam rossz kedvencnek valót. :roll: :lol: :|

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.07. 12:56 
Mesemondó

Kedves Raven!

Nekem tetszik az általad választott madár :P

Sokat olvastam már róla .Élettartamuk tipikusan 10-től 15 évig terjed a szabadban, habár már érkeztek jelentések 40 év feletti példányokról is. (A szóbeszéd szerint a hollók akár 100 évig is élhetnek, bár ezt eddig bizonyítani nem sikerült.)

A holló az egyik legintelligensebb madár a Földön, legalábbis erre enged következtetni igen figyelemre méltó problémamegoldó képessége és agyának madarak közt egyedülálló mérete. Évszázadok óta témája a különböző mítoszoknak, a népi folklórnak, a művészetnek és az irodalomnak
Gyakran kering a magasban. Párválasztás idején művészi mutatványokat végez. A földön kimért lépésekkel jár. Rendkívül éber, tanulékony madár.

Széles hangskálájuk miatt sok ornitológus érdeklődésének központjába kerültek,
egyes fajok által használt hangok száma tizenöttől harmincig terjed, szókincsük a „társas életben” a leggazdagabb. Az egyes hangok különböző funkciókat látnak el: megkülönböztethetünk többek között figyelmeztető, vadászatkor használatos és harci kiáltásokat is. A hollók által használt hangok azonban nem merülnek ki pusztán a kiáltásokban. A csőr-csattogtatás, füttyök egész repertoárjával rendelkeznek.

Érdekes megállapítás, miszerint ezek a madarak nemcsak az általuk elrejtett, hanem a társaik által elrejtett élelem pontos helyére is emlékeznek, ezáltal lopni is tudnak egymás rejtekéből. Ez az élelemszerzési módszer annyira elterjedt a hollók között, hogy nem ritkán képesek extra távolság megtételére is, hogy egy biztonságosabbnak vélt helyre rejtsék tartalékaikat. Szintén említésre érdemes, hogy néha úgy tesznek, mintha táplálékot rejtenének el, pedig épp nincs is náluk semmi. Ezt valószínűleg a leselkedő vetélytársak összezavarása érdekében teszik.

A nyugati parton élő észak-amerikai bennszülöttek istenként tisztelték; a Tlingit és Haida hagyományok szerint a Holló egyszerre Szélhámos és Teremtő isten. A vikingek úgy hitték, hogy az Odin isten vállán ülő két holló, Hugin és Munin mindent lát és mindent hall, ami a világban történik.

Magyarországon a holló, mint királyi jelkép, Mátyás király udvarában is megjelent. Kódexeit corvináknak, könyvtárát Bibliotheca Corvinianának hívták. Mátyást latinul és németül Matthias Corvinusként ismerik. A Corvinus nevet Mátyás a család címeréről kapta, amely egy gyűrűt tartó hollót ábrázolt.

Legyen kellemes a délutánod ,Raven :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.07. 18:04 
Kék Holló

Érdekes anyag volt. Köszönöm, hogy elhoztad. :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 125 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 4, 5, 6, 7, 8, 9, 10 ... 13  Következő

Időzóna: UTC