Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.27. 13:06

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012.01.02. 19:06 
Bionicle harcos

Jaj, ma megint mit láttam. A híradóban volt. Egy gyönyörű skorpió. Az egyik fickó/csaj kezén mászott (annyira nem néztem meg, a skorpióra koncentráltam :lol: ). Erre mi a hír további része? Na? Aki azt válaszolta, hogy sütbe megeszik, az jól válaszolt... Hogy rohadnának háromfele! Egy ilyen gyönyörű teremtényt vétek megenni... Hülye ausztrálok és thaiföldiek... :angry: :angry: :angry: :angry: :angry:

Pedig milyen szép volt. :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:

Kép

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.03. 14:02 
FórumDémon

Malackának: Párducok - válogatás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.03. 14:14 

:o :pray: Ááááá....az az első nagy "szemből kép" máris vándorol a telcsimre!!! :hug: Köszííííí Seth, ezek gyönyörűek! :pray:

Kész! :pray: :lol:

Kép

(mondjuk így fotón elég minősíthetetlen, de életben klassz nagyon)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.05. 12:58 

Makuta, majd óvatosan nyúlj a billentyűzethez.....vendéged van. :lol:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.05. 17:52 
Bionicle harcos

Látom a kis aranyost. :D ;) :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 08:33 
Mesemondó

Kép

Szia Makuta :P

Őt ,meg pirosra " festette" a szél :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 14:38 

Olvasgatás közben megint elkeveredtem jobbnál-jobb oldalakra. És nem tehetek róla, ha ilyeneket látok, azonnal Makuta ugrik be..."húú, ha ezt látná...húú, biztos tetszene neki"... :P :hug: Nos , remélem tetszik is, mert ezek a fotók még engem is lenyűgöztek.

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 15:32 
Bionicle harcos

Ezek tényleg szépek. Szerintem morphok, azaz létező kígyók genetikailag "hibás" színnel rendelkező egyedei. Mert ilyen acélkék, piros meg még sorolhatnám színű kígyó tuti nincs.
Pitonoknál jellemző dolog ez, mint az 5. képen.
Ami nagyon lenyűgöztek azok a "színes" mérgeskígyók. Igen, ezek között van mérges, méghozzá az egyik elég halálos. Némelyik egyik kelet-afrikai vagy zöld mamba (pontosan nem tudom, mi a különbség a két faj között, így meg nem mondom melyik :mrgreen: ). Na ezek nem épp egy keresztes vipera szintűt tudnak marni, a mérgük ellenszérum nélkül majdnem biztos halált okoz. A 2. és 6. képen vannak. Az elsőn pedig valamilyen bambuszvipera vagy lándzsakígyó faj egyedei láthatóak. Annyi biztos, hogy viperák a háromszög alakú fej miatt. :roll:
Az 5. valamilyen piton, a 4. valamilyen sikló. A 3.-ról nem tudom eldönteni, hogy ő mérges-e vagy sem. :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 15:43 

Azt én is gyanítottam, hogy ezek a színek valami természetellenes mutációk...de mindenesetre nagyon látványosak. És látod, máris többet tudok róluk általad. Így hát nem hoztam hiába őket. :D :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 15:58 
Bionicle harcos

Ez épp olyan, mint az albinizmus. Ott is hibásak a gének.
Bár ilyen látványos színeket nehéz kihozni. Mert függ a "mutáció" öröklődési hajlamától.

Például:
Az albínó egy elég "agresszív" mutáció, nagyon gyakran öröklődik. Tegyük fel, hogy van két albínó pitonunk. Pároztatjuk őket. Az utódoknak a nagy része (vagy akár mind) albínó lesz. A másik rész nem lesz albínó, de 100% hetero albínók lesznek.
És mit jelent a hetero albínó? Azt, hogy az egyed maga nem albínó, DE (és ez nagyon fontos a tenyésztőknek) az utódainak 100%-ban átadja a hibás gént, tehánt ők is 100% hetero albínók lesznek. Általában albínók esetében ki szokott jönni a "hibás" szín, míg más színváltozatoknak nem annyira. Például két hetero gránit albínó utódainak egy része gránit lesz, egy része albínó, egy része a normálishoz hasonló és csak egy kis hányad lesz az "értékesebb" albínó gránit.

Lehet nem pontosan írtam, de a lényeg az, hogy a hibás gének öröklődésének a gyakorisága fontos a színváltozatok értékénél. A tigrispitonoknál például nem tudják, hogy mitől lesznek csíkosak (stripedek). Ritka színváltozat, azt hiszem kettő vagy három van a világon. A gén nem tudni hogyan lappang, a generációkon belül véletlenszerűen tűnik fel. Ezért egy ilyen álltatért ölni tudnának, több millió dollár az értékük.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 59, 60, 61, 62, 63, 64, 65 ... 93  Következő

Időzóna: UTC