Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 00:26

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 93  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:28 
Bionicle harcos

Egyébként ma jó kis hűvös idő volt, pont megfelelő egy kis rövid kiruccanásra. A táska nem volt olyan nehéz, így elballagtam a sulihoz közeli állatkereskedésbe. Hát sok érdekes dolog volt, néhány állandó állat, de sok újdonság is. Volt sok kapafogú (nyúl, hörcsög, egér, patkány). Gondolom ezek a "kedvenc" kategóriásak voltak és nem a kígyók "vacsorái". Bár az egér lehet. :fogmosas: :lol: :lol: :lol:
Na szóval volt neonhal, kétféle pézsmateknős, Missisippi tarajosteknő (királyteknős), sárgafülü ékszerteki, cápaharcsa, albínó törpeharcsa (ilyet se láttam még :shock: ), nagy aranyhalak, olyan bunkófejű aranyhalak meg más érdekes, szép kis uszonyosok. Néhány rák is volt, axolotl viszont most nem. Egy pár felnőtt gabonasikló (normál vörös, nem részleges albínó), egy felnőtt királypiton. Leguán most nem volt, de sisakos kaméleon igen. :)
Aztán volt egy szürke madárpók, két szivárványos boa, az egyik vedléshez jészülődő (már szürkült a szemhéja) barnásabb, a másik egy elég csúnya fakó színú paraguayi volt. Volt még egy érdekes kis gekkó, sajnos a nevét nem jegyeztem meg. Valami karmosgekkó lehetett, mert úgy nézett ki, mint a leopárdgekkó csak kicsi volt és sötét alapon volt világos foltos. Volt két full sárga, tudtommal "High Yellow" nevű leopárdgeki is. A javát a végére hagytam. Egy olyan gyönyörű Puebloi Királysiklót (Lampropeltis triangulum campbelli) láttam, hogy csak na. Még fiatal volt. Olyan vékonyabb ujjnyi vastag. Ráadásul ők felnőtten is csak 40-60 vagy 60-120 cm-esek (nem tudom, hogy kisebb vagy nagyobb alfaj-e) és kisebb, 30x30x60 (68 esetleg) méretű terráriumban is vígan megvannak.

Kár, hogy nem hozhatom el. Helyet még csak szorítanék neki (ez csak kifogás a nagyszülők részéről...), a kisszekrényemről ha lepakolnám azt a pár Bioniclét meg a könyveket simán odaférne egy ekkora terkó. Őt úgy se lehet párosával tartani, mert kígyóevő kígyók, tehát hiába szoknak rá az egérre, egymást is boldogan megeszik... Szóval inkább a kaja lenne probléma (de még az se, mert gekkót se akarnak engedni). Inkább a baj, hogy nagyapám utálja a kígyókat (hogy ténylegesen fél-e nem hiszem, mert nagyon megjátssza magát... mint ha nem lenne így is elég sok minden a "számláján", most még egy ok, amiért mérges lehetek rá... :evil: :evil: :evil: :evil: :evil: ).

Pedig ezek nem is gyakoriak kereskedelemben (legalábbis eddig nem láttam). És milyen szép voll... *hatalmas sóhaj*

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:39 
FórumDémon

Makuta, egyszer minden álom valóra válhat...

Tudod, nekem ugyanez volt a szemműtétem előtt egy évvel is.

Közölték, hogy tanácsosabb még várni egy évet. De mivel 2-3 éves korom óta szemüveges vagyok, az az egy év nem számított sokat.

Úgyhogy kitartást, tanulj, dolgozz úgy, hogy legyen egy szép nagy lakásod, teli ilyen szebbnél szebb, csodálatos állatsereglettel. :) :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:45 

igen, ha már független leszel, akkor saját magadnak már azt veszel amit majd akarsz :) :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:45 
Bionicle harcos

Ettől nem lett jobb kedvem. :( :( :(

Legalább egy pár gekkóm lehetne, annak nem is kell nagy hely és csak bogarat eszik. Rohadt francba, miért mindig velem cseszik ki a sors! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:47 

hát azt mondjuk én sem nagyon értem hogy egy kis gekkóval mi baj lenne, próbáld meggyőzni :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:48 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
Ettől nem lett jobb kedvem. :( :( :(

Legalább egy pár gekkóm lehetne, annak nem is kell nagy hely és csak bogarat eszik. Rohadt francba, miért mindig velem cseszik ki a sors! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:

Elárulom: Nem csak Veled cseszik ki. :) :hug:

Kihívás. Imádni kell a kihívásokat, nagyon erőssé tudják tenni az embert. :) :box2:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:48 
Bionicle harcos

Azért a gekkóval még egyszer előhozakodok majd alkalom adtán, mert annak tényleg nem kell nagy hely. Amikor előszr kértem 11 vagy 12 lehettem (na várjunk... az volt 2007-ben, négy éve). Szóval 11 voltam. Most meg már 15, tudok felelősséget vállalni egy állatért. Azért egy gekkó mégse egy kajmán, hogy ne férne el és egy külön mélyhűtő kéne neki... Csak egy terkó meg egy doboz a tücsiknek meg egyéb hamiknak...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 17:50 
Bionicle harcos

Seth írta:
Nem csak Veled cseszik ki. :) :hug:

Kihívás. Imádni kell a kihívásokat, nagyon erőssé tudják tenni az embert. :) :box2:

A kíhívásokkal nincs bajom, csak nem áldott meg sok türelemmel a sors... :lol: :lol: :lol: :fogmosas: :fogmosas: :fogmosas:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 18:52 
Bionicle harcos

Törölhető, közben megnyugodtam és megbeszéltük a dolgokat. ;)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.09.18. 20:02-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.15. 21:35 

Eehh..sajnálom Makuta :| :| együtt érzek veled, ez tényleg biztosan fájt :hug: :hug:
azért tudasd majd velük hogy majd 18 évesen ha még ott laksz akkoris lesz ilyen állatkád, mivel akkor már nem leszel az ő szavaik szerint "gyerek". :roll:
Ehhh...tényleg érthetetlen miért zavarná őket egy kis helyen ha lenne ilyen élőlényed, próbálj megnyugodni, de tudom ez most nem megy..... :hug: :hug: :hug: :roll:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 921 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 93  Következő

Időzóna: UTC