Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.22. 18:44

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 43  Következő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 20:51 

Ssuggi, szerinted mit csináljak az üres rizzsel, ami már nem kell senkinek másnap? Mit gondolsz, miért örültem a Misiféle ötletnek? :P Én is mérges vagyok, ha ételt kell kidobni, hidd el szinte mindent tudok "újrahasznosítani", de ezzel a fránya rizzsel még nem volt saját ötletem. :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 21:53 

Amúgy az is finom hogy csinálsz külön rántottát amit késsel feldarabolsz kis darabkákra, hozzákevered a rizshez + borsó+ kuku vagy répa amit szeretsz vagy egyéb zöldségek és csinálhatsz egy ilyen köretet húshoz, de ha sok tojás van benne és esetleg sonkadarabok, magába is finom lehet :)
Esetleg gyümölcsrizst is csinálhatsz vagy rizses sütit :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 21:58 

ssuggame írta:
Amúgy az is finom hogy csinálsz külön rántottát amit késsel feldarabolsz kis darabkákra, hozzákevered a rizshez + borsó+ kuku vagy répa amit szeretsz vagy egyéb zöldségek és csinálhatsz egy ilyen köretet húshoz, de ha sok tojás van benne és esetleg sonkadarabok, magába is finom lehet :)

Igen, ezt szoktam csinálni....
ssuggame írta:
Esetleg gyümölcsrizst is csinálhatsz vagy rizses sütit

Na, erre kíváncsi lennék konkrétan, hogy hogyan?....mert a maradék rizs már sós és petrezselymes. :fejetv: :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 22:12 

ja azt elfelejtettem :merleghinta: :merleghinta:
akkor rizses lecsó? :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.23. 22:28 

esetleg rizses lencse pölö sült kolbival vagy fasírttal? :fejetv:
vagy esetleg valami rakottas? pölö ha van karfiol vagy gomba vagy brokkoli, ilyesmi, akkor azokat megfőzöd vagy megpárolod előre, utána tepsibe vagy tűzálló tálba egy réteg rizs, rá a párolt zöldség, majd a rizs másik fele, tetejére önts tejfölt (bele tojást, de nem muszáj) + reszelt sajt a tetejére, be a forró sütőbe sajtolvadásig, aztán nyami :D
Más nem jut most sajna eszembe :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.27. 19:18 
Főrémrímész

Sajttal sült padlizsán

Kép

Hozzávalók 2 adaghoz:

2 db szép fényes padlizsán (ha fényes, akkor friss)
1 kávéskanál só
1 kávéskanál olívaolaj
1 csipet bazsalikom
1 csipet kakukkfű
1 csipet oregánó
bors
10 – 15 dkg reszel füstölt mozzarella vagy parmezán

A sütőt előmelegítjük 200 C fokra.
A padlizsánokat alaposan megmossuk, majd körülbelül 1 – 1,5 cm vastag karikákra felszeleteljük őket.
Ezután vegyünk egy tepsit, amiben kényelmesen elfér az összes padlizsán. A tepsit kenjük ki az olívaolajjal, majd helyezzük a padlizsán karikákat a tepsibe.
Szórjuk meg őket sóval, és az összekevert fűszerekkel. 10 percig hagyjuk így állni, hogy a só és a fűszerek átjárják, majd mehet a sütőbe.
10 – 15 perc alatt a padlizsán megpuhul és meg pirul. Ezután szórjuk meg őket sajttal, a sütőt tegyük grill funkcióra és további 5 percig süssük, míg a sajt piros lesz.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.28. 10:01 
Főrémrímész

Pizza, amúgy magyarosan – mottó: „Nincs píz” (Tolnai Ottó gyermekverse)
Írta gasztronauta több éve

Gondolom nem vagyok egyedül ezzel: szeretem a jó pizzát. A barátaim is szeretik. És sokszor nincs pénzünk. Gondolom ezzel ti is így vagytok… Íme egy pénztárca-kímélő, mégis igényes pizza recept…

A tészta már régóta az asszony dolga. Olyan jól gyúrja, hogy semmi kedvem belekontárkodni. Megközelítőleg 1 kg liszthez egy kocka meleg (kicsit cukros) tejben felfuttatott élesztő, némi só, víz, 1 dl olívaolaj, marék szárított szurokfű-bazsalikom keverék kell hozzá. De ezt ő tudja jobban… J

A mártás az én dolgom. Egy aprított vöröshagymát megfuttatunk olíván, megszórjuk cukorral, felöntjük paradicsomlével, zsírjára sütjük.

Ráöntünk két konzerv legolcsóbb hámozott-aprított paradicsomot, beledobunk 3 gerezd szétnyomott, aprított fokhagymát, okosan sózzuk.

Kimegyünk a kertbe, szedünk virágzó szurokfüvet, görögbazsalikomot, bazsalikomot, felaprítjuk, belekeverjük.

Kicsi lángon pároljuk.

Hasznos a szita-fedő. Mivel az a célunk, hogy a mártásunk besűrűsödjön, fröcskölne, ha nem tennénk rá. Akinek nincs, majd lemossa a tűzhelyet… L

Iszunk 3 sört, míg besűrűsödik. Akkor kész, ha át tudjuk húzni az egyik oldalra, és ott marad… Majd hagyjuk kihűlni… Hangozzék bár szerénytelenül, de kibebaszott jóízű lett! J

És most jön a férfimunka! Begyújtjuk a sütőt, felszeletelünk némi mozzarellát, reszelünk sajtot, simát és füstöltet, szeletelünk paradicsomot, fehérhagymát, paprikával töltött olívát, meg ami van otthon, meg amit szeretünk…

Kinyújtjuk a tésztát. Ennek van egy fifikája: a tésztagombócot úgy gyúrjuk, hogy az egyik kezünkkel ráhúzzuk a tésztát a másik oldalra, miközben a másik kéz öt ujja mindig leszorítja a tészta szélét. Megpróbáltam lefényképezni, hogy ez értelmezhető legyen, nem t’om milyen sikerrel… Ha körbe érünk, szabályos cipó alakot kapunk. Egy kis gyakorlással elérhető a tökéletesség… J Egy ilyen cipóból gyerekjáték kinyújtani a pizzát.

Beletesszük a sütőformába. Én lyukacsos, teflonos pizzaformát használok. Megkenjük a mártással, ráhalmozzuk a mozzarellát, hagyma karikákat, sonkát, reszelt sajtokat, vagy amit szeretünk: szabad a pálya!

Betoljuk a sütőbe, és megsütjük! Sörözzünk közben, és utána is! Sopronit, hátha nyerünk a SzámShow-n… Sejderütyütyü!

(Számoljunk: a 4 pizza kb. 2.000.- Ft, mert a mozzarella drága. Ha helyettesítjük olcsóbb sajttal, 1.500.-Ft-ból is megússzuk… És ezek rendes, nagyméretű, laktató pizzák, amúgy gasztro-ungarische módra!)

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 11:06 

Hmmm...de jókat hoztatok! Ha majd járóképes leszek, máris kipróbálom, az biztos! :pray: :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 13:32 
Mesemondó

Sajtos muffin? Sajtos puffancs??
(saját találmány :P )

KÉP !!

Pizzát olyankor csinálok ,ha itthon vannak a gyerekek. :P

Alaptészta recept:

Hozzávalók:
30 dkg liszt,1 tojás,2 dl tej,2 evőkanál olaj,1,5 dkg élesztő,1 teáskanál cukor,1 mokkáskanál só

Elkészítés:
A tejet langyosra melegítjük, az elmorzsolt élesztőt és a cukrot egy kevés liszttel elkeverjük, és egy kis tejet öntünk hozzá. Hagyjuk, hogy megkeljen. Ha felfutott az élesztő, összedolgozzuk a liszttel, a tojással, a sóval és az olajjal, és jól kigyúrjuk.

Csakhogy én ezt a receptet 1 kg lisztből készitem el !!!!

Egyharmadát levágom ,30 percig langyos helyen pihentetem,majd pizzát készitek belöle .

A kétharmadrészt ,ujjnyira szétnyújtom ,1-1 db tömlős sajtot használok fel ,minden hajtogatásnál

a tészta megkenésére .A hajtogatást 15 percenként megismétlem 4-szer.

Végül kézzel gombócokat formázok ,muffinsütőbe rakom ,tojással megkenem a tetejét és

bőven meghintem sajttal.

A kép saját fotó :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.29. 14:50 
Főrémrímész

Nagyon jó!!! Hammi. Én is ilyet akaróóók!

Még egyszer, hogy van?

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 429 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11 ... 43  Következő

Időzóna: UTC