Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.02. 00:11

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 16:23 
Mesemondó

Kép

"""A koszos edények azt bizonyítják,hogy etetem a családom, a teli szemetes, hogy takarítok utánuk; a rendetlenség azt hogy hagyom hogy a gyermekeim jól érezzék magukat és felszabadultan játszanak; a felhalmozott vasalni való azt, hogy tiszta ruhában járatom a családom; a nedves kád pedig hogy lefürdetem a gyermekeim mindennap. Ezért ha legközelebb nálunk jársz, kétszer gondold meg, mielőtt ítélkeznél! Ha azért jössz, hogy meglátogass minket, gyere hozzánk bármikor, ha a lakásomra vagy kíváncsi, jelentkezz be, mielőtt jönnél!"""

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 16:43 
Papírhajlító

Juj Marcsika ez nagyon tetszett.Én is mindig problémázom hogy rend és tisztaság fogadja a vendéget ,vagy azt aki csak be ugrik.De ezt olvasva azért meg nyugodhatok hogy nincs is kosz és rendetlenség mi nálunk. :lol: :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 17:04 
Mesemondó

Olvasgatás közben megtetszett,elhoztam nektek,de szerintem is

sok igazság van benne :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 18:26 
Főrémrímész

dmarcsi55 írta:
Ha azért jössz, hogy meglátogass minket, gyere hozzánk bármikor, ha a lakásomra vagy kíváncsi, jelentkezz be, mielőtt jönnél!"""

Nagyon igaz!!! Puszika! :nepszeru:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.21. 20:48 

Balázs Fecó két dalát hallgatva olvastam írásaitokat. Nagyon szépek ezek a dalok, kicsit párás lett a szemüvegem....Kép (..."maradj velem"...)

KATT IDE
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 03:23 

De szépeket és jókat hoztatok ide, köszönöm mindenkinek :hug: :hug: Jó volt olvasgatni a hasznos és igaz olvasmányokat, a verseket, meséket, idézeteket, nézni videókat, zenéket feltöltődtem megint egy kicsit érzelmekkel :roll: :)

Idézet:
Egyszer befeküdtem helyette a játék alá.
ez annyira tetszett :lol: :lol: ezt majd én is ki fogom próbálni ha már ott tartok :debil: :debil: :debil: ja és nekem is volt olyan kutyás perselyem :mrgreen:

hoztam egy kutyis képet

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 03:28 

"Nem az az igazi kín, amikor könnyektől el vagy ázva, hanem mikor belül sírsz és mégis mosolyogsz."

"Az ember akkor öreg, ha mosolyog azon, amin valaha nevetett."

"A japán lányok mosollyal születnek, mosollyal élnek és mosolyogva halnak meg."

"A világ szerette az embert, amikor mosolygott, de megijedt, amikor hangosan röhögött."

"A goromba ember "végre-mosolya" örvendetesebb, mint az örökmosolygó "most-is-mosolya"."

"Mikor a lelkem megtelik fájdalommal, akkor is mosolygok, mert így ezt a mosolyt látom visszatükröződni a körülöttem levő emberek arcán, s hamarosan már a lelkem is jobb kedvre derül."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 03:32 

A Holdistennő és a vadász - ősi japán legenda

A Holdistennő és a vadász Valamikor régen, egy leáldozott kor emlékében élt egy vadász. Ez a vadász különösen kedvelete a ritka madarakat, s főleg effélékre vadászott. Zsákmányai között már voltak fürjek, pintyek, fácánok, pávák, paradicsommadarak,és minden egyéb furcsaság. Egyik nap kiment a közeli erdőbe vadászni, hátha elejt egy újabb ritka példányt. Felszerelte magát elég mérgezett nyíllal, de a biztonság kedvéért oldalára kötötte a kardját is. Besétált a vadon sűrűjébe, de miközben baktatott előre, valami ezüstös csillogásra lett figyelmes egy fa ágán. A férfi közelebbről is megnézte a ragyogást, de mikor meglátta, mit fénylik ezüstszínben, nem akart hinni a szemének. Egy csodaszép rigó ült fent a fán, de a tollai mintha színezüstből lettek volna, csőre aranyszínben pompázott, szemei pedig mintha egy-egy obszidián-szem lett volna. Káprázatos látvány volt, a vadász még sohasem látott ehhez fogható szépséget. Elhatározta; meglövi mérgezett nyilaival, s hazaviszi, hogy vendégei megcsodálhassák a páratlan szépségű állatot. Fegyverét célra tartotta, de mire kifújhatta volna a nyilat, a madár felröppent a magasba és tovaszállt. A vadász nem hagyta ezt annyiban, követte az ezüstrigót. Lihegve rohant utána, de már nem látta seholsem. Kis idő múlv észrevette, hogy egy tóhoz érkezett. A tó közepén egyetlenegy kis szigetecske árválkodott, s a kis földrész szélén egy leány mosta a haját. A vadászt már nem érdekelte az ezüstmadár, inkább a lányt akarta meglesni közelebbről. Óvatpsan átúszott a tavon, de amikor lába a szigetet érte, az ott ülő lány észrevette, s ijedten patant fel ültéből. Menekülni próbált volna, de mindenütt víz vette körül. -Kérlek, ne ijedj meg tőlem!-kérlelte a vadász-Csupán egy ezüstszínű rigót üldöztem, de ahogy téged megláttalak, éreztem, hogy téged meg kell ismerjelek! A lány háttal állt a vadásznak, mikor ezeket a szavakat kimondta. Ahogy a férfi efejezte a mondatait, a leány megfordult, s a vadász arcára a meglepettséggel vegyes csodálat ült ki. A leány szakasztott úgy nézett ki, mint a madár, akit eddig keresett. Derékig érő, hosszú ezüstös-fekete haja volt, s fehér köntös takargatta porcelánszín testét. Szemei akár az obszidián-szemek, ajka pedig aranyszínűen csillogott. A vadásznak még a szája is tátva maradt. Nem tudott megszólalni, annyira lenyűgözte a tünemény szépsége, és annyira meglepődött, hogy az általa keresett madár most itt áll előtte egy gyönyörű lány képében, hogy egy szót sem tudott kinyögni.
-Én a Holdistennő vagyok. Engem üldöztél tisztásokon s erdőn keresztül, mivel ezüst rigó képében járhatok csak az emberek között. S mikor már azt hittem, elvesztetted a nyomomat, iderepültem erre a kis szigetre, hogy megmossam a hajamat a hajsza porától. De rámtaláltál, s mostmár tudod a titkomat.
-Drága istennőm!-hebegett a vadász-Kérlek meséld el nekem, ki is vagy te! Mond el, ki ez a csoda, ki elrabolta szívemet?
-Én az Éjszaka leánya vagyok, hajam minden egyes szála a Hold derengő sugara, fekete szemem maga az égbolt, s arany-ajkammal csillagokat csókolok az égre. Teljes hatalmú istennő vagyok, s ivel leleplezted titkomat, teljesítem egy kívánságodat!
-Drága istennőm, nem kérek tőled egyebet, csak azt, hogy szeress engem, ahogy én téged, s jöjj hozzám feleségül!-kérlelte a nőt a vadász.
-Vigyázz, mit kívánsz, vadász! Ha anyám megtudja, hogy szabadságomat s szívemet elraboltad, mindkettőnket megbüntet. Téged merészségedért, engem óvatlanságomért megátkozna.
-Hát ha íly nagy árat fizetnénk ezért a házasságért, akkor inkább nem kívánok semmit. De annyit mondj meg nekem, istennőm! Szeretsz-e engem?
-Szeretlek téged, vadász. Madár képében el akartál rabolni, s emberi alakomban sikerült is ellopnod a szívemet. Tiéd vagyok az idők végezetéig!
A vadász teljesen el volt ragadtatva a leány látványától. Megbabonázva hajolt z istennő ajkai felé, hogy megcsókolhassa az aranyszínű csodákat, de mikor végre elcsattanhatott volna az első csók, egy hatalmas villám rázta meg az eget. A felhőkből özönvíz-szerű eső zúdult alá, s a sötét égbolton két hatalmas, kobaltkék szempár jelent meg. Az istennő rémülten karolta át a vadászt,tudta, anyja, az Éjszaka eljött értük.
-Lányom, Holdistennő! Te felfedted magad egy halandó ember előtt, s szíved neki ajándékoztad! A bűnöd egyszerűen megbocsáthatatlan!
-Anyám, kérlek ne bánts minket! Szeretjük egymást!
-Az érzelmeitek nem érdekelnek!-mennydörögte az Éjszaka-Halljátok hát szavamat, megátkozlak titeket! Tőled, leányom, elveszem emberi és állati alakodat, s ezentúl örökké az égen fogsz ragyogni a Hold képében! Téged pedig, vadász, cseresznyefává változtatlak, s az idők végéig ezen a szigeten kell élned!
Ahogy kimondta ezeket a szavakat, a szerelmesek közé becsapott egy villám, s szétválasztotta őket. A lány Holdként repült föl az égre, s a férfi egy szempillantás alatt fává lett. Ekkor született meg az első cseresznyefa a világon, s azóta világít a Hold fent az égen. A holdistennő és a vadász szerelmét ma is jelzi, hogy a cseresznyefák éjszaka, a telihold édes fényénél virágzanak. A szigeten álló fa pedig göcsörtös ágaival a Hold felé nyúl még ma is, hogy elérhesse hőn áhított kedvesét, s végre elcsattanhasson közöttük az elő csók.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 16:41 

Idézet:
A Holdistennő és a vadász - ősi japán legenda

De széééééép!!!!!!! :pray: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.22. 17:04 

NYÁRI MIKULÁS

Miért csak egyszer jön egy évben a Télapó? Nyáron miért nem járja körbe a gyerekeket, hogy megajándékozza őket? Ugye te is gondolkodtál már ezen a kérdésen? Milyen szuper lenne, ha nyáron is hozna ajándékot valaki! Mert hát tavasszal jön a Húsvéti Nyuszi, télen a Télapó, de nyáron nem jön senki.
Egy nyári reggelen ez a gondolat ütött szöget a Télapó fejében is. Nyáron senki nem ajándékozza meg a gyerekeket. Vajon nem szomorkodnak? Télapó megpakolta a puttonyát csokival és útnak indult egyik szarvasa hátán, hogy kiderítse kell-e nyári Télapó a gyerekeknek. Legyen-e ezután Nyárapó is?

Télapó elindult, piros kabátban, puttyonnyal a vállán.

Kép

Még alig hagyta el az északi sarkot, de máris melege lett. Télapó izzadt, szuszogott, fújtatott. Először csak prémes sapkáját tette a zsákba, majd kigombolta kabátját. Ahogy dél felé szállt, végül a kabát és a prémes csizma is lekerült róla. Mire megérkezett hozzánk, Télapó bizony mezítláb volt, és csak egy pólót meg egy nadrágot viselt. Igazából nem is hasonlított többé Télapóra, inkább egy szakállas nyaralónak tűnt, mikor az utcánkba ért.

Kép

Sorra odaballagott a házakhoz, de a legtöbbet üresen találta. Nem volt otthon senki. Télapó nem tudhatta, hogy nyáron sokan a tóparton hűsölnek, vagy a nagyszülőknél mulatnak. A legtöbben elutaznak otthonról.
Végül mégis talált olyan gyereket a Télapó aki nem nyaralt.
Hogy, hogy nem, mi éppen otthon voltunk. Télapó körbejárta a házat és kereste a csizmákat, amiket megtölthetne. Na de ki hord csizmát nyáron? Ugye senki? Nem is talált Télapó sem mást, csak gumipapucsot meg szandált. Ebbe nem fog túl sok minden beleférni. Sebaj! Ha ez van, ezt pakolja meg - határozta el, és benyúlt a puttonyba. Egy ideig kotorászott. A kabát, a sapka és csizma alatt ott lapult az édesség. Illetve dehogy lapult. Folyt. A nagy melegben az összes csoki elolvadt.
Télapó ott állt a kertünkben, izzadtan, csalódottan.
Ekkor léptem ki a teraszra. Bevallom először nem ismertem fel az öreget, de mikor megláttam a földön szétszórt piros csizmáit és a folyós csokit a kezében rájöttem kihez van szerencsém. Nem lehet más, csak a Télapó!

Télapó aznap délután nálunk maradt hűsölni. Bekapcsoltuk a kerti locsolót és a vízpermet ránk szállt miközben görögdinnyét falatoztunk az árnyékban. Télapó elmesélte, hogy miért jött, és belátta, nyáron a gyerekeknek nem kell külön ajándék. Ilyenkor ott a strand, a pancsolás, a fagyi és a dinnye. Nagymama és nyaralás, móka és kacagás.

Kép

Azóta egy évben csak egyszer jön a Télapó. Télen. Nyáron inkább otthon marad a jó hűvös északi sarkon és irányítja a játékgyárak működését, hogy aztán mikor beköszönt a tél, mindenkinek jusson meglepetés.

Nyárapóra nincs szükség. Nyáron annyi móka vár ránk nélküle is! Hadd hűsöljön csak otthon!

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 75, 76, 77, 78, 79, 80, 81 ... 212  Következő

Időzóna: UTC