Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.02. 00:11

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 07:42 
Mesemondó

Idézet:
Marcsi hiányzol

Köszönöm ezt a mondatot ,mindenkinek ,nagyon jól esett :pray:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 08:13 
Mesemondó

Kép

A helyzet kulcsa

Nem is tudom, komikus vagy kínos volt inkább az a szituáció, amibe a náthám miatt keveredtem

:fejetv:

A történetemet megelőző napon, miután a munkától elgyötörten hazaértünk férjecskémmel, én még pluszban a náthától félsüketen, azonmód ágynak dőltem, bal fülem alatt egy csomag forró sóval.

Másnap,az időközben kidugult fülem ellenére sem hallottuk meg az ébresztőórák csengését (pedig három darab próbál bennünket észhez téríteni), így kis családom reggel hétig édesdeden szunnyadt. Én is csak arra ébredtem fel, hogy a párnahuzatban elhelyezett, időközben kiszóródott sót sikerült felszippantanom .

Férjem és fiam hihetetlen gyorsasággal kezdett neki a készülődésnek. Jómagam, akut náthám bizonyítékaként, előadtam egy diszkrét fuldoklási jelenetet, mire férjem azt mondta, hogy hívjam fel a főnökömet, mert nem sok értelme van ilyen állapotban dolgozni menni.

Fölhívtam hát vezéremet, és erősen arra kértem, hogy bírja ki nélkülem a napot. A továbbiakban égnek álló hajjal, mosdatlanul,férfiriasztó pizsamámban néztem, hogy a két fiú hogyan kapkod magára mindenféle ruhadarabokat. Csodálattal telve konstatáltam, hogy egy elegáns öltöny milyen jól megfér a gyűrött, vasalatlan inggel. – Majd nem vetkőzöm – mondta férjecském, amitől rögtön elmúlt a vasalhatnékom.

Egyszülött gyermekem egyszer csak felsivít, hogy elment a busza, és nem ér oda a suliba. Sebaj! Azért vannak a beteg, otthon maradó, ápolatlan anyukák, hogy a helyzetet megoldják. Felöltöztem hát, ami abból állt, hogy az előbb részletezett „megjelenésemet” megtoldottam egy nyári bebújós vászoncipővel, amitől már teljesen útra késznek éreztem magam. Sharon Stone után szabadon úgy éreztem, hogy eme díjnyertes pizsi nem kíván semmiféle fehérneműt .

Minek? – gondoltam, hiszen itthon beülök a kocsiba, a gyerek kiszáll a suli közelében, én meg visszajövök, és beteszem magam a meleg lakásba.

Tévedtem. :fejetv: :fejetv: :fejetv:

Miután a gyermektől érzékeny, de rövid búcsút vettem, indultam haza a melegbe. Csakhogy: a párom időközben elszáguldott a másik városban lévő munkahelyére , és becsületesen bezárta a lakást.

A ház kapujánál ért az első komoly felismerés: nincs kulcsom! Aztán a második: nincs nálam a telefonom, mert lemerült és felraktam a töltőre! Ott álltam a korábban ismertetett öltözékben a ház előtti jégen, és az idegroham határán azon gondolkoztam, mitévő legyek.

Első gondolat: Telefonálok. Második: Nincs is nálad a telefonod! Harmadik: ***** hideg van. Negyedik: Add fel, most véged! Ötödik: Átmegyek , és elkérem a kulcsot a férjemtől. Hatodik: Pizsamában??!!! Hetedik: Randa jégszobor leszel. Nyolcadik: Hurrá, jön a szomszéd a kutyával!

Kicsit sérelmeztem ugyan, hogy a szomszéd úr csaknem sír a röhögéstől, de legalább neki jó napot szereztem. Nagyon kedvesen meghívott magához ,de belegondolva, hogy,pizsamában vagyok,
kénytelen voltam visszautasítani az ajánlatot. Viszont a telefonjáról felhívtam családtagjaimat. Egyik sem vette föl.

Sebaj! Értelmes, önálló gondolatokra és döntésekre képes, felnőtt kultúrlény vagyok. Jóga légzéstechnikát alkalmazva meghoztam döntésemet: irány az iskola!

Miután az épülettől cirka kétszáz méterre lévő parkolóban ki kellett szállnom a testemet jótékonyan takaró autóból, megpróbáltam feltűnés nélkül megközelíteni a tanintézményt. Nem sikerült.

Egyébként is, egész jó idő van, emberek! Mínusz öt fok. :wall: :wall:

Megérkeztem az iskolához bátran ,önérzetesen, pizsamában és vászoncipőben. 970 gyerek jár ebbe a monumentális építménybe. Nem mertem vállalni, hogy közszeméremsértés okán elvigyen a rendőr, miközben pizsamában bóklászom az iskolában, a gyereket keresve, ezért nem vártam meg a szünetet jelző csengetést, hanem kihasználva a tanítás csendjét, először a portás néninél próbálkoztam.

Felvettem legbájosabb mosolyomat (legalább valami legyen rajtam), és elhaló hangon előadtam az „asszony tragédiáját”. Fél szendviccsel a szájában, leplezve feltoluló vidámságát, a tanáriba irányított. Mindig a férjem jár be a szülői értekezletekre. Most legalább megtudják a tanerők, hogy van a gyereknek anyja is. Nem is akármilyen!

A tanáriban három elmélyült tanerő tartózkodott. Élesen belém villant, milyen fontos a megjelenés az első találkozáskor. Elrebegtem, hogy normális körülmények között egy hangyányival azért jobban szoktam kinézni. Vagy elhitték, vagy nem. Inkább az utóbbi. Az egyik tanárnő mindenesetre felajánlotta, hogy segít megkeresni gyermekem osztálytermét. Szótlanul ballagtunk a kihalt folyosókon. Egy kislány mosolyogva szaladt el mellettünk. A tanerő azt mondta, ez a gyerek pont a 7. c-be jár. Meglátott. De vajon fel is ismert?

Diszkrét kopogtatás az osztályterem ajtaján, a kísérő tanárnő suttogva értekezik ügyemben a történelem-tanárnővel. Kutató pillantás vetül rám, szörnyülködés, alighanem szánalom a magzatom iránt. A gyerekek aktívan kukucskálnak a nyitott ajtó irányába, vajon milyen nagy horderejű dolog szakasztotta meg a magyar történelmet?

Pisti ,itt az anyukád! Hozd a lakáskulcsot! – emígyen szólt a tanárnő a teremben. Fiam kislattyog, kezében az életmentő kulcs, átadja, és nekem egyből menekülhetnékem támad. – Majd elmagyarázom! – sziszegtem oda magzatomnak, aki nem teljesen érti felindultságomat, mert 14 éve alatt hozzászokott már látványomhoz. Hiába: anya csak egy van. Röpke hálaima rebegése a tanárnőnek, „zrínyis” menekülés az objektumból.

Még a sarki, nagyon kicsi közértbe is bementem zsömléért, ahol az eladó egy pillanatra sem engedte el a söprűt. Végül elegáns kocsim takarásában köhögve-tüsszögve gondoltam arra, hogy most már valóban csak egy rendőri igazoltatás hiányzik, mert akkor tuti bevisznek kocsilopásért. De nem. Szerencsésen hazaértem, ahol meleg volt, csend, béke és nyugalom. Otthon ide vagy oda, nátha és köhögés ide vagy oda, megmosakodtam, megfésülködtem és elegánsan felöltöztem. Ettől egyből szép lettem! Mi több, gyönyörű! :P :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 08:39 
Papírhajlító

Marcsika ez nem tudom kinek a története de nagyon jó pofa volt.
Főleg ha igaz ilyenek vagyunk mi anyák. :lol: :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 12:01 
Mesemondó

Juszufkám!

Ez "talált mese :P ",de be kell vallanom ,ha nem ennyire viccesen ,de

már kétszer velem is megtörtént ,hogy ," kicsuktak" :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.24. 13:13 
Papírhajlító

De ugye nem tél derekán.???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.25. 01:33 

jót kérdeztél juszufka :debil:

Ez mókás történet volt Marcsi :lol: köszönöm :) Elképzeltem, hát nagyon vicces lehetett ahogy bement a tanárokhoz is úgy :lol: :lol:

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.25. 01:45 

( Korábban már elkeveredtem én is egy blog oldalra, ahol megtetszett ahogy ír az emberke, kedves írásai vannak, fogok onnan hozni olvasnivalót, az előző "A kilátó 2" is onnan származott. :) )
Ez is onnan van, remélem nem volt még, ha igen akkor bocsi :oops:

Na, itt vagyok anyukám!

Vannak reggelek, amikor hiába teszem az egyik lábam a másik elé, mégsem jutok előre. Ezek a nem-indul-be-velem-a-nap névre hallgató reggelek. Mintha ilyenkor hiányozna belőlem egy cseppnyi életvíz ahhoz, hogy beindítsam a gépezetet, ami tíz kerek perc alatt összekapja a házat, végiggondolja, hogy mi lesz vacsorára, megvan-e hozzá minden a hűtőben, kiért kell menni és hova és hánykor, van-e tiszta edző póló,lesz-e idő házizni, ki vár rám a telefon másik végén, és ezen közben adódik-e harminc perc, hogy a fejemre tegyem a mások által hallgathatatlan zeném és elfeledkezzem az imént felsoroltakról.

Telnek az értékes percek, és én öntudatlanul vonszolom magam a konyha és a fürdőszoba között ismeretlen irányba a kezemben egy törlőronggyal és egy fél zoknival. Rendesen a kétségbeesés előtti utolsó pillanatban tekint le rám a Magasságos és adja kezembe a telefonkagylót: Hívd már fel, te szerencsétlen! Kérlel a maga megszokott türelmes módján, és én anélkül tárcsázom a számot, hogy halvány fogalmam lenne, mit fogok neki mondani. De vele nem kell előre megtervezni a beszélgetést, nem kell körülményesen megválogatni a szavakat, olykor nem is kell mondani semmit, csak időközönként belehümmögni a vonalba, hogy még élek, itt vagyok és figyelek minden szóra, csak jó egy kicsit hagyni, hogy valaki más viselje a gondomat.

Kattan a vonal és így szól bele: Na, itt vagyok, anyukám! Mondjad! Mert, hogy többnyire így hív, mintha éppenséggel nem ő lenne az én anyukám. Arról persze szó sincs, hogy én fogom mondani, de ezt ő kiválóan tudja, hiszen nálunk még csak reggel van, és én ilyenkor egyszerű kötőszavakon kívül alig vagyok képes érdemben hozzájárulni a társalgáshoz, de nem is ezért hívtam. Különben is, honnan tudtad, hogy én hívlak? Vagy mostanában mindenkit anyukámnak szólítasz? Csak úgy tudtam, válaszol nevetve. Velünk minden oké, hadarom el a szokásos beugrómat, és otthon? Jaj, nem fogod kitalálni, hogy kivel találkoztam az orvosnál! Nem fogom. Emlékszel az öreg Juhászné Kati nénire, aki a csapás irányába lakik egy öreg kis házban a lánya második férjével? Nem igazán. Ne mond már! Hogy ne emlékeznél! Veled járt isklolába az Éva. Kettővel fölöttem. Na az! Tudod, hogy a fiát elvitték a rendőrök egy hete? Nem tudtam. Az nem lehet, hogy nem mondtam a múltkor! Nem emlékszem. Most mit szólsz hozzá? Elvitték a fiát a rendőrök. Mit csinált? Biztos betört valahova. A szeme sem állt jól annak a gyereknek kicsi korától. Emlékszel? Még dolgoztam a kórházban és jöttem haza munka után egy este. Mama, ez tíz éve volt. Igen. Már jó késő lehetett és a Baranyiék előtt sosem égtek a lámpák. Az öreg Miska bácsi mindig kiverte őket, mert bevilágítottak a szobájába, ő meg korán szeretett aludni menni. Szóval, jövök haza egy este, és valaki elém ugrik a sötétben. Azt hittem, ott halok szörnyet. Akkorát kiáltottam, hogy még a gyerek is megijedt. Úgy szaladt be, mintha kergettem volna. Pedig dehogy kergettem, olyan fáradt voltam, hogy járni alig bírtam. Hazáig kalapált a szívem. Na, ennek a gyereknek az apja a Lajos, aki a Kati nénivel él. A gyerek meg a börtönben. És az Évivel mi lett? Ó, anyukám, az már évek óta lelépett egy másik emberrel. Az első férjével nem tudom mi lett. Hogy is hívták? Fogalmam sincs. Azt nem ismerhetted, veresi gyerek volt. Azzal nem éltek együtt sokáig. Gyerek se lett. Most mit szólsz hozzá? Az Évi odaköltözött az új pasashoz, a Lajos meg maradt a Kati nénivel. Ki látott még ilyet? Az egész falu előtt. Szegény Kati néni egy ideig a klubba sem járt szégyenében, de aztán nem foglalkozott már vele senki és jött megint. A Lajosnak is van valami nője, de azt azért nem vitte oda. Az kéne még: az anyós együtt él a vejkóval meg az élettárssal. A fiúk jól vannak? Mesélj valamit! Jól vannak. A szokásos. Suli, foci, meg ilyesmi. No, jól van akkor. De most olyat mondok, amitől elájulsz. Akkor inkább ne mond. Itt volt az ángyod. Melyik? A dorogi. Csak nem? Hát! Ennyi idő után. Gondoltad volna? És miért jött? Szerintem pusztán a kíváncsiság hozta. Nem volt a házban húsz éve. Te akkor költöztél le Egerbe. Egy búcsúra jöttek át. Utána néhány héttel lett a nagy összeveszés és többet nem láttam. Azt mondja, hallotta a piacon a szomszédjától, hogy nem voltam jól, és jött meglátogatni. Tán azt hitte, már utoljára lát. Na, akkor csalódnia kellett, mert kinn kapáltam a kertben, ő meg beteget látogatott. Jól elkésett vele, de azért beengedtem. Hozott egy egész csirkét. Megpucolva. Aznap reggel vágta le. Gyönyörű állat, volt vagy négy kiló. Én még ekkora combot nem láttam! Mint egy pulykáé. Holnap meg is sütöm. Azzal elleszel egy darabig. Nem magamnak. Jönnek a Klárikáék névnapot köszönteni. Az két hét múlva lesz! Tudom, de telefonáltak, hogy akkor nem érnek rá. Szüretelni fognak. Amióta hivatalosan is Klárikáé lett a Boncsoki telek, azóta művelik. Nem hiszed el, felmásztam oda az egyik este, hogy a tüdőm majd kiszakadt. A saját szememmel akartam látni a szőlőst. Anyukám, az olyan mint a nagyanyjuk idejében. Ki volt gereblyézve. Hiába, a Klárikában Bujdosó vér folyik, azok dolgosok. Mit finomat főzöl a fiúknak? Tonhalas tésztát. Kell abba pirospaprika? Nem. Nembaj, tegyél bele. Van még abból, amit vittem? Van valamennyi. Azt el kell főzni gyorsan. A pirospaprika megsavanyodik egy idő után. Majd küldök megint. Mesélj a fiúkról! Úgy hiányzanak. Láttam az egyik barátjuk nagymamáját a nyugdíjas talákozón. Ahogy meglátott, jött oda, hogy a fiúkról kérdezzen. Mama, de ki volt? A Mariska. Nem a nagymama, a barát. Jaj, hát honnan tudnám én azt, valamelyik a sok közül. Olyan alacsony asszonyka, vörösre volt festve a haja, az biztos nem a saját színe. Velem idős körüli lehet. Ebből nem jövök rá, melyik barátjuk nagymamája volt. És te jól vagy, anyukám, olyan fáradt a hangod? Csak nem akart beindulni a nap. Kicsi gyémántom! Bár oda tudnék repülni egy perc alatt, hogy főzzek Neked valamit. A paradicsomod érik-e? Valami eszi. Azok a tetves mókusok. Permetezed a csípős vízzel? Mama, nincs nekem erre időm. Akkor oda lesz. Nem tart az sokáig. Mielőtt munkába indulsz, szórd meg a borkokat. A gyümölcsön nem érezni, de a mókus nem jön a közelébe. Ne hagyd pusztulásba. Nem hagyom, holnap megöntözöm. Ma már nincs időd? Mindjárt indulnom kell. Na, akkor tegyük le gyorsan, hogy még kiugorhass a kertbe. Imádlak, gyémántom! Én is téged, Mama! A fiúkat ölelgesd meg helyettem! Megölelem, hívlak hamarosan! Várj, tudod ki is puszil? Ki? Zsuzsa nénéd! Én is őt. Most műtötték a jobb lábát, fog neki örülni, ha mondom. Akkor én megyek permetezni. Nem kell sokat. Épp csak egy leheletnyit a levelére. Az elég lesz. Jó, szaladnom kell. Vigyázz magadra! Te is, kicsikém!

Kettesével veszem a lépcsőket le az alagsorba. Keresem a kis műanyag flakont, amit Mama a nyáron vízzel töltöt meg és erős paprikát áztatott bele, mert az összes virághajtást és zöldségdugványt megdézsmálták a mókusok. A pinceajtón keresztül futok a kertbe és permetezem a növények szárát. Aztán leteszem a locsolót. Csípőre teszem a két kezem, kicsit jobbra döntöm a fejem és rámosolygok a paradicsomokra. Éppen úgy mint Mama. Nem egészen értem, de ez valahogy jót tesz nekik. Nekem biztosan, és már csak annyi idő marad, hogy a kocsiba ugorjak és elindítsam a motort.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.25. 09:15 
Mesemondó

Kép

Mindenkinek,aki erre járt :hug: :hug:

Ssuggi,Neked még sok ölelgetés is :hug: :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.25. 09:16 
Papírhajlító

De szép medál. :shock: :shock: :shock: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.25. 09:17 
Mesemondó

Csendkiraly: Répa Rozi különös esete Karalá Bélával

Egyszer volt, hol nem volt, a kolompér földeken innen, a tengeri mezőkön túl, éldegélt egymagában Répa Rozi. Szépségesnek nem igen volt mondható, s hogy e nevet ki is adhatta neki egykor, tán a jóságos Teremtő maga sem tudná megmondani odafentről, ugyanis hosszú bajusza, kérges, cserzett, besárgult bőre alapján első ránézésre inkább mondanánk őt fiúnak, mintsem lánynak. No de ne is gondolkodjunk feleslegesen Isten e különös teremtményén – hisz minden úgy tökéletes, ahogyan azt Ő megálmodta, s megteremtette - , sokkal inkább figyeljünk Répa Rozi egyéb meghökkentő tulajdonságaira, amivel még girbe-gurba, csúnyácska sárga répácska teste mellett is képes volt kivívni az egész világ csodálatát. A pöffeszkedő uraság - Karalá Béla - ekkor még álmában sem gondolta volna, hogy egyszer ő is el fog csábulni és szívét-lelkét odaadná majd, cserébe Répa Rozi bájaiért, kegyeiért. Pedig pontosan így történt..

A világnak e különös táján, a kolompér földeken innen, a tengeri mezőkön túl kietlen volt a táj, mindenütt csak sziklák és kövek horzsolták le az emberek lábát jártukban-keltükben.

A legmagasabb szikla tetejében állt egy palota, abban lakott a Felkelő Nap legkedvesebb leánya, akit Lilinek hívtak. A Nap féltette leányát a gonosz Északi Széltől, aki szemet vetett a gyönyörű lányra, és mindenáron el akarta rabolni, hogy magával vigye vándorútján. Lili félt az Északi Széltől, mert hosszú selymes haját mindig összekócolta, finom bőrét kiszárította. Ha észrevette a hideg fuvallatból, hogy közelít felé, mindig elbújt a fák-bokrok közé. Az Északi Szél dühében kidöntötte a fákat, cserjéket, letörte vagy gyökerestől kitépte a virágokat.

Lili az Északi Szél hideg fuvallataitól megbetegedett. Mindene fájt, már sem enni, sem beszélni nem tudott. Hiába simogatta arcát aranyló sugaraival apja, a Felkelő Nap, aki bánatában megpróbálta elrejteni lányát a legmagasabb szikla tetejében lévő palotájába, hátha ott nem talál rá a gonosz Északi Szél.

Egyszer véletlenül arra járt a Déli Szél, és belibbent a lány ablakán a szobába. Lili feküdt ott sápadtan, betegen.

- Hohó! Nem addig van az! – kiáltott fel a Déli szél! – Elhozom ide a barátaimat, ők biztosan meggyógyítanak!

Azzal nekiiramodott, és a szelekre jellemző gyorsasággal végig járta az egész kerek világot. Visszatérve minden országból hozott magával egy-egy magocskát, amiből lassan-lassan szép kis növénykék bújtak ki. Az Északi Szél meglátta a kibújó apró kis növényeket, de oly jelentéktelennek tartotta őket, hogy úgy gondolta, ezekkel nem érdemes foglalkoznia. - Túl kicsit ezek hozzám képest! - mondta magában.

Ám a növénykék kezdtek elszaporodni, és lassan beborították a sziklák közötti apró földterületeket. Először Ka Milla dugta ki fejecskéit a földből. Lili amikor meglátta az apró kis virágot, megsimogatta, meglocsolgatta. Addig-addig ápolgatta, amíg Ka Milla simogatásától hogy-hogy nem, meggyógyult a torka, és még énekelni is tudott már a kicsi növényeknek.

Másnap a virágocskák közül egy aprócska úr – Gom Balázs bukkant elő. Megigazgatta kalapját, körülnézett, majd így szólt: - Piszkosul egyedül vagyok, hívom gyorsan a társaimat is. – És láss csodát, pillanatok alatt megjelent körülötte száz és száz újabb családtag és barát. Voltak ott piros, fehér, meg barna kalapos urak és hölgyek tucatjával. Ment a nagy mulatozás, szórták is két marokkal a spóráikat szerte szét, mert ugye aki gazdag, az bizony ezt megteheti. Lili meg csak nevetett rajtuk, és a nevetéstől egészen kipirosodott az arca.

Lassan- lassan kezdett benépesülni a sziklák közötti aprócska rét. Megjelent Bod Zalán, a saját főzésű szörpjével, meg Kukor Ica, akikről kiderült, hogy tetszenek egymásnak, mert Kukor Ica karcsú termete igen csak megigézte Bod Zalánt. El is határozták, hogy összeházasodnak. Hagy mama mindjárt hatalmas lakodalmat csapott a két szerelmesnek. A nagy vigasságban sok pár talált egymásra! Áni Zsóka és Kömény Magor, Borsmen Tamás meg Len Csenge, Kar Fiola meg Káposz Tamás.

Az ünnep hangulatát emelte, amikor megjelent Vani Lia. Kellemes, édeskés illat lengte körül, és olyan gyönyörű volt, hogy minden növémyt megigézett. Tor Maris és Fokhagy Mari rögtön féltékeny lett az ifjú hölgyre és hatalmas veszekedésbe kezdtek, amitől Ubor Karola és Re Tekla kissé kiborult és a rendezvényről idő előtt távozott.

Ahogy telt a nagy vigasság, honnan-honnan nem – talán a föld alól – előbújt sárga ruhájában Répa Rozi. Egyszerre minden szem ráfigyelt, mert senki nem tudta eldönteni, hogy most egyedül, vagy ötöd magával jött. Aztán kiderült, hogy ötös sziámi iker, ami a növények világában igen ritka dolog. Annyira ritka, hogy amikor az Északi Szél meglátta a nem mindennapi teremtést, hatalmas erővel fújni kezdte, megfeledkezve az összes többi vendégről. Csakhogy Répa Rozi öt lábbal állt a földön, így az Északi Szél próbálkozása eredménytelen maradt. Dühét Cék Lajoson próbálta levezetni, aki az erős széltől teljesen belilult.

Karalé Béla segíteni próbált Cék Lajosnak, de csak annyit ért el ezzel, hogy a hatalmas széltől ő is hol elkékült, hol elfehéredett. E bátor, mi több, hősies tettet látva Répa Rozi menten beleszeretett Karalá Bélába, akit örömében mind az öt lábával boldogan átkarolt.

Karalá Bélának sem kellett több! Azon mód szerelmet vallott Répa Rozinak, hiszen jól tudta: manapság nem egy, de még két lábon sem lehet megállni, és azt mindenképpen meg kell becsülni, aki stabil biztos lábakon áll! Főleg,. Ha öt is van belőle!

Így esett meg, hogy Répa Rozi és Karalá Béla is házasságot kötött. S mert találkozásukat valamennyi növény Lilinek köszönhette, ezért akkora lakodalmas ebédet főztek, hogy attól Lili is menten meggyógyult. Mert volt abban minden, amivel a növények gyógyítani tudnak!

Boldog volt a Felkelő Nap, amikor legkedvesebb lányának nevetését látta, s a gonosz Északi Szél is kénytelen volt tovaszáguldani..

Aki nem hiszi, járjon utána!

Én már csak tudom, hogy így volt, mert megettem a levesből az összes karalábét, répát, megfőztem az összes kukoricát. Megettem a káposztát, gombát. A finom húsokat is jól befokhagymáztam, meg tormáztam. Megettem az összes hagymát is, no meg a vanilia fagyit.
Végül úgy fájt a hasam, hogy kénytelen voltam köménymagos, meg ánizs teával ápolgatni. De mert egyik sem használt, végül a kamillánál maradtam.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 77, 78, 79, 80, 81, 82, 83 ... 212  Következő

Időzóna: UTC