Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.05. 08:44

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 225  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: ÜDVÖZLET
HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 18:43 
Harcos Alakváltó

Így van,mide okés lesz,hidd el.

Én most eltűnök kicsit,megyek enni,aztán jövök vissza hozzátok!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 18:47 
Bionicle harcos

Egyébként igazuk van az előttem íróknak. Most leírok egy történetet, csak most, csak Neked. Amit még soha senkinek nem mondtam el, még Nagymamámnak se...

Szóval ez a "LEGOmánia" vagy inkább ahogy én szeretem mondani, szerelem már régből gyökerezik. 2003-ban kaptam meg szülinapomra a 2002-es Toa Lewát anyukámtól. Már akkor megtetszett a felépítésük, a hat szín, az erejük, az eleganciájuk, az a hatalmas, felsőbbrendű kinézet. Pedig azok még csak korai típusok voltak, de van bennük valami, ami már akkor megfogott. Ez nem is lényeges. Közben kaptam játék dínókat is, de a LEGO mindig kötelező volt, mégha akkor még másodlagosan is a piros tartályos bionicklek nagy része megvan, mert először mindig azokat kértem. Aztán szépen elértünk 2006-hoz az akkori fénykoromhoz, amikor már Exo-Force (utólag már nem tetszik, de már megmaradnak) és Dino 2010 is került a gyűjteménybe. Utóbbi az egyedüli teljes téma és évjárat a gyűjteményemben a Stars Bionicléken (évjárat) kívül. Aztán jött 2007 és a Barraki. Ezekeket mind "bespájzoltam", repültek a gyűjteménybe. A szoba helye egyre fogyott és Nagymamám és Apám szerint már "túl nagy" voltam ez ilyen "hülyeségekhez". Nagymamám többször szóvá tette, de amikor már Apám is betellt a pohár, engedtem a nyomásnak. "Letettem" Bionicle gyűjtést, azt hittem, örökre. Aztán jött a növényes, húsevőnövényes korszak, mivel a Bioniclét azért hagytam abba, mert egy kígyót akartam, de nem kaphattam... Ez elég nagy sokk volt azzal együtt, hogy a suliban is mindig egyke voltam, soha senki se törődött velem... Akkor elég labilis idegi állapotba kerülhettem, mert a növényeimmel, mint állatokkal beszélgettem. Szerintem az agyam ezzel akarta pótolni a barátok hiányát. Meg a Bionicleét... Aztán miután ebbe is rengeteg pénz (nem vagyunk gazdagok, ha valami kellett, akkor az minden áron, másról lemondtam cserébe. ma is a LEGO az első, könyvet, programokat nagyon ritkán kérek. így akkor ebbe öltem minden "ajándékosztásos ünnep" pénzét) került letettem róla. Mert sok elpuszult, nem tudtuk megfeleően gondozni őket. Ma már csak kis hányaduk van meg. Aztán az első barátom (akiről mondtam, hogy mekerült, ez volt 2008-ban) egyszer behozott egy LEGO prospektust. Akkor ott kinéztem néhány készletet, hogy alkatrésznek milyen jó lenne a régiekhez, mert nagyszerűeket lehetne építeni (akkor nem a gyűjtésre mentem, hanem arra, hogy jókat tudjak építeni, Mocolni). Aztán egy idő után az építésre vásárolt és csak kedvtelésből vett LEGOk között a határ közeledett. Aztán egybefolyt, elmosódott. Végül a gyűjtésbe ment át minden. Akkor megint elég instabil lettem, mert nagyon meg akartam szerezni (sokszot most is ki tudok akadni, ideges tudok lenne, ha belegondolok, mi minden nincs meg...). Ekkor jöttem rá mekkora hátrányt kreáltam az akkor "hülye gyomoknak" hívott, előzőleg "drága növénykéim"-mel. Teljesen kiakadtam, vad lettem, elég nehéz természetem lett, nem engedtem semmit és nekimentem annak, aki az "utamban" állt. Azt hittem az egész életemet elcsesztem, az öngyilkosság gondolata is többszöt befészkelte magát a fejembe. Aztán a kritikus ponton visszarántott az, ami részben ide hozott: A LEGO. Hogy ha ezt megteszem, esélyem sem lesz. Lesz még jobb, gondoltam, lesz még ilyen, kezemben foghatom, még ha 20 év is kell addig. Aztán a dolgok rendeződtek, de még mindig aljasan támadó, gyanakvó, gonosz voltam. Aztán jött 2010. És valahogy egy ÉKT nevű forumra kerültem. Főleg Darkpanthernek, de részben Sethnek köszönhetően. Ha még emlékeztek eleinte elég vad voltam: Hamar veszekedtem, bárkivel hajba kaptam, ha nem azt csinálta mit gondoltam. Mégha nem is tűnt drasztikusnak, de emlékeim szerint Ssuggival, Sethhel, Darkpantherrel és Juszufkával is volt összetűzésem, mégha nem is nagy... Aztán szép lassan megnyugodtam. A dolgok rendeződtek és részben nektek, részben Nagymamámnak és hatalmas önuralmamnak köszönhetően visszaálltam a normális kerékvágásba. Megszerettem az írást és sok mindent Nektek köszönhetően.

Ezzel azt akartam mondani, hogy mindennek oka van. Én is sok akkoriban számomra drasztikus dolgon mentem át. És még amit nem soroltam, például anyámmal való összetűzések. Nem volt egy álomgyerekkor. Az egyetlen hely, ahol élveztem gyerekkorom az a Nagymamámnál volt. És sajnos nagypapám néha most és akkor is sokszor szétbarmolta még ezt is a hülye ivászata miatt...

Megint kitértem. Szóval ha ezen nem megyek át nem kerülök soha ide. Soha nem lett volna saját ízlésem, tömegemberré váltam volna, hogy barátaim legyenek. Soha nem tanultam volna meg értékelni a szépet, jót, minőségit (ami többnyire szöges ellentéte a pocsék tömegízlésnek). Soha nem szerettem volna meg az írást. Soha nem találom meg a megnyugvást jelentő vallásom. És végül soha nem lettem volna Makuta, ami ma ízig, vérig vagyok!

Szóval kitartás Seth. A sötét éjjelt mindig a fényes nappal váltja fel, az árnyakat elűzi a fény, a halált az élet, a szomorúságot a boldogság. Ez az éj nem örök. Hamarosan felvillan az új nap hajnala!

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Egység, Kötelesség, Végzet!

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Makuta Teridax 2011.09.03. 19:05-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 18:49 
Bionicle harcos

malacka írta:
Makuta Teridax írta:
Azt hittem, taknyos kiskölyöknek tartasz (tartotok), akit meg lehet szábályozni, de neki semmit sem szabad. Rájöttem, hogy nem. Nagy nehezen...

Taknyos kiskölyöknek? Hogy mondhatsz ilyet Makuta? Hát nem adjuk jelét nap-mint nap annak, hogy korod ellenére mennyire csodálunk a komolyságodért, a sokszor elképesztő bölcsességedért? És íme újabb bizonyítéka mindennek: gondolkodtál, rájöttél, beláttad, hogy ez JÁTÉK kell hogy legyen, ennyi! Játék, amiért mi, vén felnőttek is itt vagyunk, és feledve időt, teret, ökörködünk együtt kortalanul! Ezt ne feledd drága! :P :hug:

Nem a játékon volt a hansúly, hanem az akkor félreértelmezett hangnemen, stíluson. De már rájöttem, tévedtem. :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 18:56 

Seth írta:
Akarod mondani, arrébb kellett repülnöd... :hehe:

e-egen :lol: :debil:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 19:01 

Tök szépen leírtad Makuta dolgokat és korábbi életed :hug: , nagyon örülök hogy erre tévedtél és szerintem mindenki, egyetértek veled, ennyi nagyszerű emberkét nem is véletlen hozott össze a sors az hótziher, mindennek oka van :) :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 19:01 
FórumDémon

Makuta Teridax írta:
[...]

Szóval kitartás Seth. A sötét éjjelt mindig a fényes nappal váltja fel, az árnyakat elűzi a fény, a halált az élet, a szomorúságot a boldogság. Ez az éj nem örök. Hamarosan felvillan az új nap hajnala!

:hug: :hug: :hug: :hug: :hug:

Persze hogy felbukkan, hiszen Széth mindig Ré nyomában van, a napbárkában...

Én igazából eleinte hasonlóan kezdtem, de nem volt se legó (jó, volt, de nem mentem rá tematikusan), se semmi. A szerény anyagi körülmények ránk is jellemzőek voltak, és most is vannak gondok... A stabil, jó általános iskola után kerültem a középiskolában rossz társaságba, és már egészen fiatalon kapcsolatba kerültem az alkohollal. No nem kell hatalmas mennyiségekre gondolni, de a 120Ft-os rakéta is erős kezdés... Páran már tudják a történetemet, de egyik nap kitalálta az egyik akkori "barátom", hogy hoz másnap valami drogot. Engem aznap éjjel lázálmok kísértettek, és reggel anyám majdnem telefonált a mentőknek azzal, hogy 40 fokos lázam van... Meggyőztem arról, hogy nem szükséges a kórház, egy hétig nyomom az ágyat, és jobb leszek, mint új koromban. Így is lett. Aztán megismétlődött az eset. Ugyanaz a srác ott lengette előttem a zacskót, és azzal utasítottam vissza, hogy matekdogám lesz, majd holnap. Másnap reggelre ismét éjjeli lázálmok, 40 fok, és ugyanolyan egy hétig ágyban fekvés...

Hogy miket álmodtam? Először csak Széth jött el, és fenyegetett meg, hogyha meg merem tenni, akkor pokollá teszi az életemet. Másodszorra már ott voltak heten az istenek közül, ekkor megismételték ugyanazt. Eltelt egy hét, és én feladtam a kapcsolatot az állítólagos barátaimmal. Kivétel nélkül két csoportra oszthatók ma: 1. börtönben ülnek, 2. alulról szagolják az ibolyát... Új barátokra leltem, és az álmok elmúltak.

Aztán pár évre rá rendszeresen veszekedtem a barátaimmal. Akkor az egyik megjegyzett egy félmondatot: "Olyan vagy, mint Széth..." Nem tudtam ki az, utánanéztem. és ekkor egy furcsa álomnak a képe úszott be a szemem elé, mikor megláttam a képet. Sürgősen megnéztem az egyiptomi horoszkópomat, és minő meglepetés!! Széth isten csillaga alatt születtem.

Felvettem az új "imidzset", és újabb barátokra leltem.

Majd rájöttem, hogy én nem vagyok olyan gonosz, mint Ő. Beleástam magam a mitológiába, és arra jutottam, hogy Seth és Ámon-Ré elválaszthatatlan páros. A két ellenpont. Ők "harcolnak" bennem, és meg kell hagyni, nem unatkozom...

És igen, mindig felkel majd a Nap...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 19:04 
Futballsztár

Makuta, szerintem nem véletlen hogy ide kerültél.
Amúgy nem probléma, de azért a nevem írd le rendesen, tudom hogy nem túl könnyű leírni, még én is sokszor elhibázom, de azért na.
Idézet:
Főleg Darkpnathernek

Ha senki nem áll melletted és nehéz időket élsz át, itt a fórumon mindig támaszt fogsz kapni.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 19:04 
Papírhajlító

Makuta már tényleg azt hittem hogy el mész.De látom hogy az eszedet használod és nem is rosszul.
Köszönjük ezt a szép és kitárulkozó írásod,ez is azt bizonyítja hogy ide tartozol közénk.:) ( Most nem a diliségre gondolok)
hanem hogy mi szeretünk és ezt te is érzed:) :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 19:17 
Bionicle harcos

Seth, ismerős érzés. A jó rossz-ellentét. A Seth - Ámon-Ré páros nálam Makuta Teridax - Mata Nui. De a lényeg a lényeg. Az embernek van jó és rossz "fele". Mindkettőre szükség van. Csak tudni kell, mikor melyiket kell szabadjára engedni...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.03. 19:19 
FórumDémon

Hát mostanában túl sokszor engedtem útjára a jót, úgyhogy feltétlenül keresnem kell valamit a közeljövőben, amit szétverhetek kalapáccsal... :D

Pl. veszek a lomispiacon egy elemes TV-t, vagy nem is tudom... :D

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2248 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 80, 81, 82, 83, 84, 85, 86 ... 225  Következő

Időzóna: UTC