Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.03. 19:15

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2011.12.14. 07:47 
Mesemondó

Kép

Női logika?

( Egy férfi töprengése :roll: )

Hosszú magányos évek után jött Ő az életembe és teljesen megváltozott minden. Ez azt jelenti, hogy komolyodtam, de nem minden téren.
Terveink vannak, ami jó. Hagyom magam a jó felé irányítani. Már ha én is úgy érzem, hogy az jó.

Van kivel megosztanom az életem, ami csodálatos dolog. Egyszóval társra leltem, akiért a 7 vagy 12 fejű sárkányt is a földbe döngölném.

De nemrég a fejemhez vágta, hogy kényeztetem. Mit tegyek azzal a Nővel, akit halálosan szeretek. Persze minden nincs meg az életünkben, de majd meglesz idővel.

Bringával járunk dolgozni és hazafelé mindenki hoz valamit a boltból, ha kell. Én, ha tudom elhozom a nehezet, hogy neki ne kelljen. Szerintem ez logikus, mert hát csak paraszt gyerekként nőttem fel, ahol a fizikai munka megerősített. Így hát elbírom. Meg nem hinném, hogy szeretne a tízórányi fizikai munka után öt-hat kilométert a hátizsákban 5 kg mosóporral bringázni. Plusz még a többi apróság. :P

Vagy a kert. Ő reggel dolgozik és mikor hazaér általában hullafáradt. Nyomja keményen mert örül, hogy van munkája. Nekem a délelőttjeim szabadok, így van időm kertészkedni.
Élvezem is és tudom, neki majd tetszeni fog, ha minden virágzik majd. De nem érzi jól magát, mert Ő még nem csinált semmit a kertben.

Mivel szakács voltam, én tudok főzni. Munkába menet előtt főzök, hogy neki ne keljen. Ami szerintem neki is könnyebb, amit egyszer már be is vallott.
És erre jön az, hogy elkényeztetem, ami ideig-óráig tetszik neki, de hosszú távon nem jó.

Tehát ha a tárgy kocka és lefaragom kerekre, hogy lehessen gurítani, akkor már nem jó??
Ha az ember törekszik arra, hogy az a Nő akit szeret, megkapjon mindent, amit csak lehet, az nem teljesen jó?!

Tudom, évezredek óta kutatják a női logikát. Van, csak más, mint a miénk férfiaké és elmagyarázni is képtelenség. Ezzel nincs is bajom, mert nem ez a célom. Csak a jó, amit érez, hogy jó, miért zavaró? :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.14. 07:56 
Főrémrímész

Ez egy örök téma. Nincs benne végső igazság. Szerintem nem is kell keresni.
Sokan az autót, TV-t, számítógépet sem ismerik mégis szeretik.
Egymáshoz is így kell fordulni. Szeretem mert szeretem. (pont)
Ha gondok és problémák kerülnek felszínre, lehet törekedni a megértésére. DE jobb ha megoldjuk.
Szeretek mindent és mindenkit!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.14. 09:24 

szia marcsikám :hug: :hug: ez a történeted a mai nőkre jellemzőbb szerintem,céljuk,hogy bizonyítsák,érnek annyit mint férfiak,persze kivételek vannak és lesznek.nekem volt hasonlóban részem,mint ebben a "férfi"gondolataiban és én bizony nem tiltakoztam,hogy hosszú távon nem lenne jó.így is lehet örömöt okozni a párunknak,hogy megbecsülöd azt hogy téged megbecsül és szeret :hug: :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.14. 16:48 

Misi írta:
. Nekem egy kandalló régi vágyam.
A megfelelő topikba keresek is párat.

Nagyon várom azokat a szép kandallókat Misi. Én már összeállítottam egy sorozatot belőle, de természetesen megvárom a te bemutatódat, kíváncsi vagyok, milyen a te elképzelésed a vágyálmodról. :D

Idézet:
Tudom, évezredek óta kutatják a női logikát. Van, csak más, mint a miénk férfiaké és elmagyarázni is képtelenség.

:lol: :lol: :lol: pedig nekünk olyan egyszerűnek tűnik....(na jóóó....néha valóban túlragozzuk.)Kép

Minya írta:
...én bizony nem tiltakoztam,hogy hosszú távon nem lenne jó

Minyácska, ebben egyetértünk. Csak nekem nem szólt egy életre az a hosszú táv.... :?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.15. 15:46 
Papírhajlító

malacka nekem sem:(((17 év után vége lett .

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 07:39 
Mesemondó

Kép

Újabb álmok, melyek valóra nem válhatnak,
A remény sugarai folyton csak áltatnak.
Tovaszállnak a sorok, az égen vágtatnak,
A boldogság órái engem mindig megváratnak.
Bezárhatnak a szívembe végtelen időre,
De rég eltaszít magától forró ajkaid őre.
Én többre vágytam, nem csak egy keringőre,
Pedig sokan mondogatták: Válassz bárkit, csak őt ne!
Szerelmünk nőne, persze ha még létezne,
Ha valamelyik fél napról napra nem vétkezne.
Megmérgezne a tudat, talán meg is tette,
Mikor Ámor nyilait a szívemhez szegezte.
Nem kérdezte, hogy akarom-e azt az érzést,
De legközelebb remélem, hogy felteszi a kérdést.
Mert tévedés, hogy vonz a szenvedés,
A rózsaszín köd mögül fáj a felébredés.

Rég porosodnak a polcon a királylányos könyvek,
A mesebeli hercegek, jobb, ha elkerülnek.
Neked nem számítanak már az eltitkolt könnyek,
De a fáradt szárnyú angyalok majd új álmokat szőnek.

Rég porosodnak a polcon a katonás könyvek,
A mesebeli hercegnők, jobb, ha elkerülnek.
Neked nem számítanak már az eltitkolt könnyek,
De a fáradt szárnyú angyalok majd új álmokat szőnek.

(Eltitkolt könnyek-dalszöveg )

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 07:50 
Mesemondó

Kép

Hova lesznek a barátok?

Rengeteg emberrel találkozol az életed során. Vannak, akik szimpatikusak és vannak, akik unszimpatikusak. Vannak, akik komoly nyomokat hagynak az életedben és vannak, akiknek másnap a nevét sem tudod. Néha megérzed, ha ő hív, vagy ha eleged van, kinyomod a telefont. A barátságnak többféle változata van.

Mit is jelent igazából az, hogy barátság?
Megbízol benne, megért téged, elfogad olyannak, amilyen vagy. Nem a hibáid nézi, örül, ha öröm ér, és veled együtt sír.

De a barátok néha eltűnnek és elfelejtik azt, hogy létezel. Mert valami más fontos számára.
Ez lehet egy új szerelem vagy mert egyszerűen megunt.
Megunta azt, hogy hallgassa a panaszodat vagy hogy azt ecseteled neki, megint találkoztál egy új pasival, vagy egész egyszerűen felmondtál a munkahelyeden, és már megfeledkeztek rólad, pedig mindig azt mondták, hogy majd hiányozni fogsz, majd tartjuk a kapcsolatot.

De utána azt veszed észre, nem írnak neked vissza, nem jelentkeznek és lehet, pár év múlva a nevedet is elfelejtik.
Hiába szeretnéd azt, hogy ne felejtsenek el. Hiába próbálsz úgy élni, hiába próbálsz maradandót alkotni. Elfelejtenek, nem hívnak, nem keresnek.

Közben pedig megismerkedsz új emberekkel, akikben megint megbízol.
Hisz erről van szó. Sok emberrel megismerkedsz, de csak kevés van, aki kitart melletted egy életen át.
Aki tényleg a barátod, örülsz neki, ha látod, ha felhív vagy megkeres.

Vannak olyan emberek, akik újra és újra felbukkannak az életedben.
De az már nem az igazi barátság.
Hát így van ez a barátokkal is. Lehet sok olyan ember az életedben, akiknek tudod mi a kedvenc színe, vagy tudod mikor van a szülinapja, de csak kevesen vannak olyanok, akiket tényleg ismersz.

Nehéz igazi és jó barátokat találni. Talán egy kicsit olyan, mint a szerelem. Nehéz rátalálni és még nehezebb megtartani.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 14:20 
Mesemondó

Kép

Szekeres Adrien blogja

Adventi készülődés

Végre új színekbe öltözött az otthonunk :) Ez is hozzá tartozik az Adventi készülődéshez. Elő kerültek a piros párnák, gyertyák, kiegészítők, van mikulás virág piros cserépben és karácsonyfa díszek lógnak a függönykarnisról gyönyörű selyem szalagokon.

Az egész család lázban ég ilyenkor, Gábor a leglelkesebb és soha nem bírja megállni, hogy ne csábuljon el egy-egy újabb kis télapó vagy angyalka dísz láttán :) Egyedül az adventi koszorú készítést hagyja meg nekem. Komoly karácsonyi kollekciónk van és a lakás minden helységében van valami, ami azt üzeni, ideje lelassítani, picit befelé figyelni, hamarosan itt a Karácsony. A gyerekszoba is kap persze egy kis plusz díszítést, csillag alakú lámpák futnak végig a karnison és telis-tele ragasztjuk az ablakot üvegfesték matricákkal, amiket mi lányok, együtt készítünk. Kint is dekorálunk, a teraszon, sőt, van, hogy ki is ülünk este kabátban forralt bort iszogatni (persze csak amikor a lányok már alszanak, kettesben Gáborral). A másik kedvenc elfoglaltságunk advent idején, hogy gipsz formákból csinálunk díszeket, amiket mi öntünk ki és ha megszáradnak, ki is festjük őket. Szerintem lassan gyertya gyárat is kellene nyitnunk, mert ipari mennyiséget gyújtunk meg télen. Jázi és Emi is nagyon szereti azt a hangulatot, amit a gyertya fénye áraszt, hozzá almás-fahéjas teát kérnek és tudják, hogy már csak a hóesés hiányzik a tökéletes pillanathoz. Muszáj ezeket megteremtenünk magunknak, magunkért évről évre. Ez akkor is így volt, amikor még nem voltak gyermekeink, de azóta talán még fontosabb, mert a szép pillanatok attól igazán szépek, hogy van kivel megosztozni rajtuk.

Kép

Tündéri karácsonyi kívánság

Nagyon nehéz dolga van az idén a Jézuskának! Nálunk ugyanis ő hozza az ajándékot és a fát is ő díszíti. Minden évben lerajzolják a lányok – vagy rajzoltatják velem-, hogy mit szeretnének, az üzenetet pedig az angyalok viszik el az “illetékesnek”.

Persze a Jézuskának mindig vannak saját ötletei, de azért segítenek a rajzos kívánságok. Amikor pár hete kérdeztem Jázmint és Emit, hogy gondolkoztak-e már azon, hogy mit szeretnének a Jézuskától, azt mondták, hogy igen, de az titok. Ajjajj! Nagyon kíváncsi lettem. Próbáltam puhatolózni, mire Jázi azt mondta, ” Nyugi Anya, észre fogod venni!” Emi is bólogatott bőszen, hogy: “Igen, igen anya! Biztos észre veszed!” Honnan venném észre ? Kérdeztem tőlük, mire az én nagy és okos 8 és fél éves lányom azt mondta: “Mert minden úgy lesz, ahogy akarod!” Nagyon kíváncsi lettem, Gáborral el sem tudtuk képzelni, mi lehet az, amit szeretnének. Másnap Gábor üzenetet küldött a telefonomra, amin a rajz volt, amit a lányok a Jézuskának szánnak és kitettek az ablakba. Mivel Jázi már tud írni, a rajz mellé – szerencsére, vagy nem?- oda volt írva a kívánságuk : “Igazi tündér szett”. Ez bizony azt jelenti, hogy ők egy olyan tündér ruhát szeretnének, amiben igazi tündérré válnak. Hogy hogyan lehet ezt teljesíteni, nem tudom, legyen ez a Jézuska baja, mindenesetre nagyon megható, hogy nem kardot kérnek, vagy géppuskát, hogy harcba szálljanak elnyomó szüleik ellen :))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.16. 14:52 

Erre jártam, olvasgattam Marcsika :hug:
Idézet:
Hiába szeretnéd azt, hogy ne felejtsenek el. Hiába próbálsz úgy élni, hiába próbálsz maradandót alkotni. Elfelejtenek, nem hívnak, nem keresnek.

Igen, ez szomorú tény lehet ott, ahol észlelhető. Mindenesetre én azért megpróbálom a lehetetlent.... :P :hug:
Idézet:
Nehéz igazi és jó barátokat találni. Talán egy kicsit olyan, mint a szerelem. Nehéz rátalálni és még nehezebb megtartani.

Én találtam egyet. :hug: Nórának hívják....16 éves, gimnáziumi éveink óta vagyunk barátnők. :hug: Napi kapcsolatban, élőben.... :hug: És biztosan tudom, hogy ez a barátság egy életre szól! Már elválaszthatatlanok vagyunk! :lol: :hug:

A másik dolog már kevésbé volt sikeres, hiába találtam rá.... :? :P

Szekeres Adrienntől is régen hoztál már Marcsika jegyzetet....pedig olyan aranyosan ír Ő is az élményeiről, családi dolgairól. Köszönöm.
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.12.17. 08:13 
Főrémrímész

dmarcsi55 írta:

Ez így kerek. Nincs mit hozzá tenni.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 86, 87, 88, 89, 90, 91, 92 ... 212  Következő

Időzóna: UTC