Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.07. 08:33

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.01.01. 13:43 
Mesemondó

Szia Malackaaa !!!

Hihetetlen ráérzésed van a dolgokra ,nekem is ugyanez szól a háttérben :P

Örülök a jókedvednek ,nevetgéltem én is reggel ,mig visszaolvastam a fórumon :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.01. 13:57 

Nagyon örülök, hogy szilveszter éjjel ezen a pici fórumon ennyien voltatok, és jó volt a hangulat! :pray: :hug: Sajnálom, hogy nem lehettem itt, viszont én is jól éreztem magam a házibuliban. :gitar:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.01. 13:59 
Mesemondó

A legfontosabb ,hogy vidám voltál és jól érezted magad :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.01. 19:10 
Mesemondó

Kép

Petőfi születésnapja van

Petőfi Sándor az 1822-ről 1823-ra virradó szilveszter éjszakáján született Kiskőrösön. Nemcsak a magyar költészet egyik legismertebb és legkiemelkedőbb alakja, de forradalmár és nemzeti hős is.

FÜSTBEMENT TERV

Egész uton , hazafelé ,
Azon gondolkodám:
Miként fogom szólítani
Rég nem látott anyám?

Mit mondok majd először is
Kedvest, szépet neki?
Midőn, mely bölcsőm ringatá,
A kart terjeszti ki.

S jutott eszembe számtalan
Szebbnél-szebb gondolat,
Mig állni látszék az idő,
Bár a szekér szaladt.

S a kis szobába toppanék...
Röpűlt felém anyám...
S én csüggtem ajkán... szótlanúl...
Mint a gyümölcs a fán.

(Dunavecse, 1844. április.)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.01. 19:13 
FórumDémon

dmarcsi55 írta:
Kép

Ezüstlemezen rögzített fénykép (dagerrotípia) 8-) Hű de rég láttam ilyet. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.02. 07:52 
Mesemondó

Kép

Sajnálom ,de nem állom meg, hogy egy érdekes dokumentumot ne adjak közre. Petőfi katonai anyakönyvéről van szó (törzslapja) 1839-1841. A bejegyzésekben olvasható, hogy a költő 1839. szeptember 21-én önként kérte felvételét a Gollner gyalogalakulatba Sopronba, és hogy 1841. február 28-án Zágrábban katonai szolgálatra alkalmatlanná nyilvánították. FONTOS: A törzslapon Petőfi születési dátuma 1821. Köztudott, hogy a költő 2 évvel öregbítette magát, hogy katona lehessen.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.02. 08:11 
Mesemondó

Találtam pár idézetet :P

Kép

"Minden emberi kapcsolatban a legfontosabb a beszélgetés, de az emberek már nem beszélgetnek egymással, nem ülnek le csak azért, hogy beszéljenek és meghallgassák egymást. Színházba járnak, moziba, tévét néznek, rádiót hallgatnak, könyvet olvasnak, de alig beszélnek egymással. Ha meg akarjuk változtatni a világot, vissza kell térnünk abba a korba, amikor a harcosok leültek a tűz köré, és történeteket meséltek."

Kép

"Életünkben a legemberibb dolog, amit tehetünk, hogy megtanuljuk kifejezni legőszintébb érzéseinket és meggyőződéseinket, és vállaljuk értük a következményeket. Ez a szeretet első követelménye, mely egyben sebezhetővé is tesz minket a többiekkel szemben, akik talán kinevetnek. Mégis, sebezhetőségünk az egyetlen, amit az embereknek adhatunk. "

Kép

"Mindannyian keresünk valakit, azt a különleges személyt, aki majd megadja azt, ami hiányzik az életünkből. Valakit, aki képes társaságot nyújtani, vagy segíteni. És néha, ha nagyon keressük, megtaláljuk azt, aki képes mindhármat nyújtani. Igen, mindannyian keresünk valakit, és ha nem találjuk, csak remélhetjük, hogy ő talál meg minket."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.02. 08:18 
Papírhajlító

Marcsikám ezek az idézetek nekem tetszenek olyan emberiek:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.02. 13:29 

Idézet:
"Életünkben a legemberibb dolog, amit tehetünk, hogy megtanuljuk kifejezni legőszintébb érzéseinket.... és vállaljuk értük a következményeket."

....mégha egyedül is maradunk emiatt.... :? :(

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.03. 08:23 
Mesemondó

Kép

Érintés

"Arról szeretnék írni, amiről sem beszélni, sem írni nem lehet. Arról, ami nem fér bele a szavak mindig szűknek bizonyuló ketrecébe. Megtapasztalhattuk, mindahányszor a beszéd túljut a mindennapok egyértelműségén, tétovává válik, cserben hagynak a szavak és marad a csend. Közölnivalónk hídjának marad az érintés. Az érintés, mely túl van a szavakon, túl a csenden.

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. Könnyű a Napnak, mert nem kell szólnia ahhoz, hogy a pirkadat pírjával reményt öntsön a szívünkbe, sem a virág szirmán a harmatcseppnek, hogy parányi ékkőként beragyogja a lelkünket. Egyszerűen csak vannak, nem tesznek semmit és létük csodája önmagunk csodájának felismeréséhez segít. ...

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. De mit tegyek - ha nem érinthetlek szellőként, sem friss forrásvízként s nem vethetek rád óvó árnyékot, mint a dúslombú fa? Ember vagyok és fizikai valómban nem lehetek ott, ahol vagy, hogy megérintselek a tekintetemmel, a hangommal vagy a kinyújtott kezemmel....

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak, és az érintéshez nincs más eszközöm, csak a szó. A szó, amely túl van a tér és idő határán, és a csendből forrásozik. ...

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak. Mert nem lehet szólni. Minden szó a teljességet töri darabokra. Csak a csend igaz. A csend a teljesség, a csend az időtlenség, a csend a változatlanság. Minden szó az időtlen teljességcsendből időt teremtő szárnyalással kél és ereszkedik vissza. A lét hullámverésének kiszakadt, elkülönült cseppjeként felragyogtatja a tengert és visszahull. Minden szó a teljesség gondolat szülte tükrének egy-egy cserépdarabkája. Minden szó az elveszett teljesség feletti fájdalom jajkiáltása. Minden szó hamis, mert az egészet részbesűrítetté, az időtlent időbeágyazottá, a változatlant változás-látszatúvá varázsolja. ...

Nem szólni akarok hozzád, hanem érinteni akarlak a szavakkal. Mert minden szó igaz, benne a változatlan, időtlen teljesség az időben, a részben és a változóban nyilatkozik meg. Mert minden szó a csend szava, minden szó a csend törődése, minden szó a csend odaadottsága. Mert minden szó teremtés. Minden szóban a teremtő csend és a teremtett szó eggyé válik. Minden szóban a teremtő és a teremtett eggyé válik. Ez az érintés teljessége. Minden szóban a teljesség van jelen. ...

Lehet, nem a szavak lesznek, amelyek megérintenek. Hanem a szóközök fehér némasága. A csend könyvét nem lehet üres lapokkal megírni. Az csak a süketszoba csendje lenne. Reményem, hogy a szavaim olyanok lesznek, mint a szellőtől rezdülő falevelek susogása, vagy a madárdal, amelyek csak mélyítik a természet csendjét. A szíved csendjét."

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 94, 95, 96, 97, 98, 99, 100 ... 212  Következő

Időzóna: UTC