-- A NAGY POLC-ÁTRENDEZÉS --...avagy magyarázom a bizonyítványomat (egyelőre fotók nélkül)
Szóval döntöttem. Kell ez a böszme AKAI dög, ha belehalok is, de felszuszakolom a polcomra. Igenám, de HOVÁ? A kérdés költői, ha válaszolnék is rá, az beletelne napokba is. Egy nagy lóf... levegőt vettem, és a papírra vetettem az elképzeléseimet:
- Fotós táska, régi Hifi, hozzávaló két hangfal, fotós cuccok, könyvek, és számtalan más dolognak kell hely a polcon.
Aminek pedig még rá kell férnie:
- Az AKAI GX 4000D típusú orsós magnó (ez kisebb, mint a 636-os, és könnyebb is, méret alapján elfér a polcon, még ha fém orsók vannak rajta, akkor is)
- 2 db plusz hangfal.
- Egy "kis" kapcsolódobozka, ami egyetlenegy kapcsolóval megoldja a hangfalak és a műsorforrások közötti váltást, hétköznapi jaxley, más nevén körtárcsás sokállású kapcsolóval.
Lássuk a legnehezebb feladatot, a két plusz hangfalat. Ezek akkorák, mint a mostani meglévők, viszont a hangjuk szerintem szebb. De a másik hangfalpár impedanciája illeszkedik a Hifihez. Vagyis szükség van ezekre a négy ohmos dögökre. Mert én erre méreteztem az egyelőre el sem készült, ám készülőfélben lévő erősítőt. Lássuk csak, mit kéne lepakolnom a polcról, ha fel kívánnám tenni a hangfalakat: Egy egész polcnyi könyv és egyéb apróságok. Szóval ez nem járható út. Rohangálok, mint pók a falon, méricskélek. Megállapítom, hogy a polc oldalára fel lehet függeszteni az egyik hangfalat, a másik hangfal meg elvan a polcon. Ez azért jó, mert. Fél polcnyi kacatot kell csak elhelyeznem. Ja, a lényeg: összesen 4 polc áll rendelkezésemre, a legfölső, maradék két polcot még szükség esetén sem bolygatnám meg! Egyrészt túl magasan, másrészt meg tele vannak.
A hangfalak helye tehát megoldott. A következő a magnó, ami 30 cm magas, 40 cm széles és 15 cm mély. Ez pont elfér azon a polcon, ahol a fotós cuccok eredeti dobozait tartom, bennük rengeteg kihasználatlan hellyel.
Hoppá, kihasználatlan hely! Ez jó, mert ezekbe a dobozokba bele tudok szórni apróságokat, és akkor mehetnek az ágyneműtartóba. Már csak 10 db könyvnek kell helyet találni, és befér a magnó. Mellette kényelmesen elfér a kapcsoló dobozka.
Apró porszem a gépezetben, hogy ebben a magnóban nincs végerősítő, hangszóró meg pláne nem! Vagyis a magnó kimenetét össze kell drótozni az erősítőm bemeneti pontjával. Eddig nincs hiba, illetve van. Az erősítő 43 cm széles, 30cm mély és 9 cm magas. Ekkora cucc csak az asztalom kihúzható részében fér el, de csak úgy, hogyha ezt a kihúzható részt másfél centivel lejjebb teszem, amihez 4 új lyukat kell fúrni a fába. Valamint ezután a lépés után másfél centivel minimum meg kell emelnem az asztalt, mert így is alig fér el a lábam.
Akárhonnan is nézem, ez hatalmas meló, meg is lesz a programom áprilisban, bár magamat ismerve ez a projekt jól el fog húzódni...

A dolgok elméleti összekötése:

A fekete sávok a drótok, rajtuk nyilak a hang irányával, mi hová tart. A pirossal jelzett rész a végerősített részleteket jelöli, ott valódi teljesítmény van, míg a feketék a "line" szintet jelölik.

A Hifiről jövő audio jel erősítése nem szükséges, ezért az be sem megy az erősítőbe, azért van fekete/piros színnel jelölve.
Konklúzió: macerás lesz, de meglépem. Aztán ha kész, majd jön a leírás a hogyanokkal, miértekkel, és soksok fotóval.