Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.01. 18:50

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1373 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 138  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: LAKBERENDEZÉSI ÁLMAIM, ÖTLETEIM
HozzászólásElküldve: 2012.03.02. 18:26 

Aha....kezdem kapisgálni. :? A te kis kuckódról nincsenek fényképek? Imádom nézegetni mások lakását... :P

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.02. 18:50 
Papírhajlító

Majd Évim meg kérdezem de szerintem nincs.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.03. 07:52 
Mesemondó

Idézet:
A kagylós is nagyon tetszik, de azt meghagyom Marcsikának, ott fűzögetheti a gyöngyeit.

Malacka !

Tetszik az ötlet :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.03. 07:53 
Mesemondó

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.03. 08:02 
FórumDémon

Szép, ha legközelebb bedöglik egy vinyó, én is csinálok ilyet. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.03. 10:17 
FórumDémon

-- A NAGY POLC-ÁTRENDEZÉS --

...avagy magyarázom a bizonyítványomat (egyelőre fotók nélkül)

Kép

Szóval döntöttem. Kell ez a böszme AKAI dög, ha belehalok is, de felszuszakolom a polcomra. Igenám, de HOVÁ? A kérdés költői, ha válaszolnék is rá, az beletelne napokba is. Egy nagy lóf... levegőt vettem, és a papírra vetettem az elképzeléseimet:

- Fotós táska, régi Hifi, hozzávaló két hangfal, fotós cuccok, könyvek, és számtalan más dolognak kell hely a polcon.

Aminek pedig még rá kell férnie:

- Az AKAI GX 4000D típusú orsós magnó (ez kisebb, mint a 636-os, és könnyebb is, méret alapján elfér a polcon, még ha fém orsók vannak rajta, akkor is)
- 2 db plusz hangfal.
- Egy "kis" kapcsolódobozka, ami egyetlenegy kapcsolóval megoldja a hangfalak és a műsorforrások közötti váltást, hétköznapi jaxley, más nevén körtárcsás sokállású kapcsolóval.

Lássuk a legnehezebb feladatot, a két plusz hangfalat. Ezek akkorák, mint a mostani meglévők, viszont a hangjuk szerintem szebb. De a másik hangfalpár impedanciája illeszkedik a Hifihez. Vagyis szükség van ezekre a négy ohmos dögökre. Mert én erre méreteztem az egyelőre el sem készült, ám készülőfélben lévő erősítőt. Lássuk csak, mit kéne lepakolnom a polcról, ha fel kívánnám tenni a hangfalakat: Egy egész polcnyi könyv és egyéb apróságok. Szóval ez nem járható út. Rohangálok, mint pók a falon, méricskélek. Megállapítom, hogy a polc oldalára fel lehet függeszteni az egyik hangfalat, a másik hangfal meg elvan a polcon. Ez azért jó, mert. Fél polcnyi kacatot kell csak elhelyeznem. Ja, a lényeg: összesen 4 polc áll rendelkezésemre, a legfölső, maradék két polcot még szükség esetén sem bolygatnám meg! Egyrészt túl magasan, másrészt meg tele vannak.

A hangfalak helye tehát megoldott. A következő a magnó, ami 30 cm magas, 40 cm széles és 15 cm mély. Ez pont elfér azon a polcon, ahol a fotós cuccok eredeti dobozait tartom, bennük rengeteg kihasználatlan hellyel.
Hoppá, kihasználatlan hely! Ez jó, mert ezekbe a dobozokba bele tudok szórni apróságokat, és akkor mehetnek az ágyneműtartóba. Már csak 10 db könyvnek kell helyet találni, és befér a magnó. Mellette kényelmesen elfér a kapcsoló dobozka.

Apró porszem a gépezetben, hogy ebben a magnóban nincs végerősítő, hangszóró meg pláne nem! Vagyis a magnó kimenetét össze kell drótozni az erősítőm bemeneti pontjával. Eddig nincs hiba, illetve van. Az erősítő 43 cm széles, 30cm mély és 9 cm magas. Ekkora cucc csak az asztalom kihúzható részében fér el, de csak úgy, hogyha ezt a kihúzható részt másfél centivel lejjebb teszem, amihez 4 új lyukat kell fúrni a fába. Valamint ezután a lépés után másfél centivel minimum meg kell emelnem az asztalt, mert így is alig fér el a lábam.

Akárhonnan is nézem, ez hatalmas meló, meg is lesz a programom áprilisban, bár magamat ismerve ez a projekt jól el fog húzódni... :D

A dolgok elméleti összekötése:
Kép

A fekete sávok a drótok, rajtuk nyilak a hang irányával, mi hová tart. A pirossal jelzett rész a végerősített részleteket jelöli, ott valódi teljesítmény van, míg a feketék a "line" szintet jelölik. :) A Hifiről jövő audio jel erősítése nem szükséges, ezért az be sem megy az erősítőbe, azért van fekete/piros színnel jelölve.

Konklúzió: macerás lesz, de meglépem. Aztán ha kész, majd jön a leírás a hogyanokkal, miértekkel, és soksok fotóval. :D

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.03. 19:19 

Hűha! Seth, ez tényleg nem kis meló! :? De ahogy ismerlek, megcsinálod biztosan. :P :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.04. 08:08 
Főrémrímész

Hoztam néhány ötletet!

Barikának olvasó "sarok"! Kép

Nappali :oops: Kép

És világítás a vizes blokkban! Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.04. 19:11 

A csillár az szörnyű....büntetném a "dizájnert"! Brrr!!! :evil: A másik kettőt szívesen használnám, jópofa ötlet. :pray: :D

Folytassuk a sort egy-két modern ötlettel...

Kép

Kép

Kép

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.03.05. 07:03 
Mesemondó

Malacka!

Jók a fotelok,biztos kényelmesek is :roll: ( Bár Mona Lisára nem szivesen ülnék :lol: )

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1373 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 138  Következő

Időzóna: UTC