Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.08.07. 12:48

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 212  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Mesetopik
HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 08:40 
FórumDémon

dmarcsi55 írta:
Kép

Ha belenézel egy lány szívébe.. meglátod azt, hogy mennyit sírt valójában. Látni fogsz titkokat, barátokat, hazugságokat.. De látni fogod azt is, amit (talán) sosem érthetsz meg: hogyan tud erős maradni akkor is, mikor semmi sincs rendben..."

dmarcsi55 írta:
Kép

"Megvárni, egy angyal és egy szent türelmével, amíg a dolgok – emberek, eszmék, helyzetek -, melyek hozzád tartoznak, eljutnak hozzád. Egyetlen lépést sem sietni feléjük, egyetlen mozdulattal, szóval sem siettetni közeledtüket. Mert bizonyos emberek, eszmék, helyzetek, melyek életedhez, jellemedhez, világi és szellemi sorsodhoz tartoznak, állandóan útban vannak feléd. Könyvek. Férfiak. Nők. Barátságok. Megismerések, igazságok. Ez mind feléd tart, lassú hömpölygéssel, s találkoznotok kell egy napon. De te ne kapkodj, ne siettesd útjukat és közeledésüket. Ha nagyon sietsz feléjük, elkerülheted azt, ami fontos és személyesen tiéd. Várj, nagy erővel, figyelmesen, egész sorsoddal és lényeddel."

Ezek tök szépek :) :hug: :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 08:46 
Mesemondó

Kép

Óramutatók :

Demjén Ferenc

A kismutató, mint én,
Nyomodba úgysem ér,
Álljunk meg hát,
Mindketten éjfélnél!
Elmúlt egy év, és itt vagyok megint mögötted,
Élet óránk gyorsan ketyeg.
Két mutató fut az óra lapján,
Míg együtt vagyunk csak egy perc.
Adj hát egy órát,
Bár nekünk száz járt!
Miért várjunk hát éveken át?
A kismutató, mint én,
Nyomodba úgysem ér,
Álljunk meg hát,
Mindketten éjfélnél!
Rejtőzzünk el most hát,
Míg a világ nem lát!
S ha elköszönünk,
Mindenkit új év vár.
Hány éve már együtt futunk egy lapon,
Életünk közös tengelyén.
Álljunk pár órát,
Bár nekünk száz járt!
Miért várjunk hát éveken át?
A kismutató, mint én,
Nyomodba úgysem ér,
Álljunk meg hát,
Mindketten éjfélnél!
Rejtőzzünk el most hát,
Míg a világ nem lát!
S ha elköszönünk,
Mindenkit új év vár.
Hány év múlt el egy percért,
Hogy mellettem állj egy éjszakán?
A kismutató, mint én,
Nyomodba úgysem ér,
Álljunk meg hát,
Mindketten éjfélnél!
Rejtőzzünk el most hát,
Míg a világ nem lát!
S ha elköszönünk,
Mindenkit új év vár.
A kismutató, mint én,
Nyomodba úgysem ér,
Álljunk meg hát,
Mindketten éjfélnél!
Örüljünk együtt hát,
S velünk egy szép ország!
Most elköszönünk,
S mindenkit jobb év vár.

Kép

Ki az úr az időn

Van, amikor egymagad maradsz
Visszanézni mindent megragadsz
Kell sok emlék, régi kép
Kinyitod a régi albumot
Mint egy múltba néző ablakot
S magad látod, réges rég
A régi én, fiatalon, szépre vágyva
Mikor indulok, éhesen a nagyvilágra
Mellettem még annyi kedves arc
Kiket régen messze vitt a harc
Saját úton, az életért
Még egy kép, egymást átölelve állunk
Olyan messze rég, vissza már sosem találunk
Elgurult egy könnycsepp nálunk, megint
Ref:
Ki az úr az időn, ha elszalad
Elsodorva a régi álmokat
Mindig egy irányba hajt
Vissza sose tán
Bár az óra ellenünk
Mi nem felejthetünk
Várj rám
Szembejönnek furcsa holnapok
Én mégis egy képben maradok
Hol az óra, nem nagy úr
Ott a kép, hol egymást átölelve állunk
Mindig visszatér, az óra el nem űzi vágyunk
Időt megtagadva várunk, tovább
Ref:
Elsodorva a régi álmokat
Mindig egy irányba hajt
Vissza sose tán
Bár az óra ellenünk
Mi nem felejthetünk
Várj rám
Ki az úr az időn
Ref:
Elsodorva a régi álmokat
Mindig egy irányba hajt
Vissza sose tán
Bár az óra ellenünk
Mi nem felejthetünk
Várj rám
Ki az úr az időn???

( Esetleg valaki ide tudná tenni a videókat is ??
Megköszönném :hug: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 09:01 
FórumDémon

A másodikat beszúrtam, az elsőt nem találom... :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 14:07 

Nagyon igaz, szép gondolatokat olvashattam megint nálad Marcsika, köszönöm! :pray: :hug:

Idézet:
Ha belenézel egy lány szívébe.. meglátod azt, hogy mennyit sírt valójában. Látni fogsz titkokat, barátokat, hazugságokat.. De látni fogod azt is, amit (talán) sosem érthetsz meg: hogyan tud erős maradni akkor is, mikor semmi sincs rendben..."

...ezt az erőt én sem tudom, honnan merítjük... :? :roll:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 14:21 

ÚJÉVI FOGADALOM

Az újévi fogadalmak hagyománya nem is olyan régi szokás, mint gondolnánk.

December 31-e mágikus erővel bír: az emberek ilyenkor szánják el magukat a legnagyobb döntésekre és életmód-változtatásokra. Jó néhány évtizeddel ezelőtt az emberek millióinak Magyarországon eszükbe sem jutott, hogy újévi fogadalmat tegyenek és ezzel megváltoztassák az életüket, akárcsak kisebb - jó vagy rossz - szokásokat illetően is. Bár az év utolsó napjához sok babona és népszokás fűződött, ezek inkább a jóslás körébe tartoztak, a fogadkozások, fogadalmak főleg a polgári, liberálisabb társadalomra voltak jellemzők, ott, ahol lehetett választani egyes életstílusok és hétköznapi szokások között.
A vidéken élő parasztemberek, főleg a II. világháború idejéig azt tartották természetesnek, ha életük a megszokott, több száz év alatt kialakult mederben folyt, attól eltérni nem volt illdomos, sőt meg is szólták vagy kiközösítették azt, aki megpróbált abból kitörni. Akár bolondnak is nézték volna, ha például valaki egyszerre csak más stílusú ruhát kezdett volna hordani vagy mást főzött volna egyes napokon, ünnepeken, mint amit a falu többi ötszáz háziasszonya.
Ez az erős kötöttség ugyanakkor egyfajta védelmet biztosított, automatikusan meghatározta az élet kereteit, nem kellett gondolkodni azon, ki mit vegyen fel, mit süssön, hogyan fogadja a vendéget, lefogyjon-e vagy abbahagyja a pipázást, netán elkezdjen sportolni vagy inkább utazzon, mint vegyen még egy darab földet. A válaszok mindenre készen voltak: szinte elképzelhetetlen volt, hogy valaki a világlátást válassza a vagyongyarapítás helyett.
A mai életstílus viszont megköveteli az állandó változtatást, az alkalmazkodást az új követelményekhez, a folytonos tanulást - hiszen meg kell megbarátkozni a legújabb gépekkel - és mindeközben szépnek, fiatalnak és egészségesnek lenni, mert ez az ideál az elfogadott.

Mindennek a következményeit talán majd csak 100 év múlva tudják felmérni a tudósok és az orvosok - állítja egy svéd egészségügyi magazin - mert bár az emberi agy hihetetlen teljesítményét még mindig alig használjuk ki, a folytonos változtatás stresszének hosszú távú következményeivel sincsenek még tisztában a kutatók.

Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.06. 14:53 
Papírhajlító

WÁÁÁÁÁ ez jó fogadalom:))))

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.07. 07:57 
Mesemondó

Kép

"Az IGAZI FÉRFI ragyogtat egy Nőt, nem feltétlenül megérteni és megváltoztatni akarja, hanem foglalkozik a lelkével. Ő az, aki sosem csap be, nem használ ki . Mindig melletted van, ha szükséged van rá, csak a kezedet kell kinyújtanod érte. Ő az, aki reggelente kávét visz az ágyadba, aki kócosan is hercegnőnek hív, aki mosolyt csal az arcodra és letörli a könnyeidet, aki félt és izgul érted. Aki átölel éjszakánként, aki szerelmes beléd. Aki a helyes útra terel, ha eltévedsz, nem uralkodni akar rajtad, hanem egyenrangú társként kezel. Ő az, aki segít megvalósítani az álmaidat és örül a sikereidnek, aki nem láncol magához, szabadon szárnyalhatsz mellette. Lehet, hogy nem gazdag, de a legnagyobb kincsét mégis neked adja, a SZERETETÉT!!! Veled van eltelve, benned bízik és rád számít."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.07. 10:28 
Bionicle harcos

Marcsi, ha esetleg lesz egy kis időd vasárnap, akkor téged is szeretettel várunk. :hug:

Kép

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.07. 10:33 
Papírhajlító

Kép most ne játssz olvasd el a versikét:))

Macskaparancs

Sztrapacskamacska ma reggel
kiadott egy parancsot:
a fák most az almák helyett
teremjenek narancsot!

Esetleg még túrós buktát
locsi-fecsi lángossal,
netán néhány diós lepényt
kocsiderék mákossal.

Estére meg puha párnát,
csipkés paplant, meleget,
hadd aludjon minden macska
szüret után eleget.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2012.01.07. 13:42 

EZ AZ IGAZI VALÓSÁG SÓ! (Csicseri cikkéből ollóztam)

Egy ismerősöm most jött haza a Zöld-foki szigetekről. Kértem, hogy hozzon sót, mert a szomszédomnak minden télen előjön egyfajta bőrizéje, és a legjobb rá a tengeri só. Javasolják még a kurkumát is erre, de azt a konyhába hagynám, mert sárga lesz tőle. Szóval, Sal szigetén (ez a Zöld-foki központja) járt ez az ismerős, ahol van egy óriási sólepárló, onnan szedett sókristályt, amit rögtön át is vittem az ürgének. Mondtam, hogy nem kell ide a drága Nívea, Lóreál meg Színerzsi: oldja fel vízben, és borogassa be magát ezzel. Másnap el is múlt a bánata - éjszaka már nem ébredt arra, hogy vakarja magát.

Kép

Mivel a készletei végesek, az utánpótlásra ajánlottam neki mást. Vegyen egy sószappant, a DM-ben is van, kb. egy ezres és nagyon sokáig elég. Ez egy szappan nagyságú sótömb. A Himalája sószappant ajánlottam, mert azt én is használom: 100 %-os kristálysóból áll, semmi mást nem tartalmaz. Szinte valamennyi kozmetikum kiváltható vele: általa a bőr újra képes lesz magától regenerálódni, krémek használata nélkül. Bőrünk ezt az adottságát a kozmetikumok miatt vesztette el.

A Himalája kristálysó szappannak kiegyenlítő hatása van és beállítja a bőr sav-bázis háztartását, meg az egyénnek megfelelő pH értéket. Mindenféle bőrtípusra használható. Száraz bőrnél a só lezárja a bőr felületét, nem engedi kipárologni a nedvességet. Nem tömíti el, továbbra is lélegzik. Zsíros bőrnél harmonizálja a túlzott faggyú termelődését. Mindemellett gyulladáscsökkentő hatása is van. A só serkenti a vérkeringést, az anyagcserét, ezáltal frissebbé varázsolja a bőrt.
DE! A sószappant nem hagyományos módon kell használni, mintha fürdenél: be kell nedvesíteni a felszínét és a problémás területet végigdörgölni vele. Úgy kell használni, mintha bőrtonik lenne. A kölykök pattanásait is seperc alatt kivégzi. Az elején csípő érzés fog jelentkezni, amit a bőr irritációja okoz, de 5 percen belül el is múlik. A feszülő érzést ne enyhítsd krémmel, max. kevés olajjal, ha nagyon nem bírod ki. Van, akinél az első használat után csak még rosszabb lesz, de ez csupán a méregtelenítés miatt van. Utána jó lesz minden.
A bőrön kikristályosodott só marad, amit le lehet törölni. Tehát ez a cucc mindenre jó: szúnyogcsípésre, kisebb vágásokra, bőrgyulladásra.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2115 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 96, 97, 98, 99, 100, 101, 102 ... 212  Következő

Időzóna: UTC