Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.19. 21:19

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 75 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Kacatok
HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 14:26 
FórumDémon

Az egész történet ezzel a falvédővel kezdődött:

Kép

Ez az ágyam fejrészénél lévő falvédő. Eredetileg padlószőnyeg, 2500 Ft-omba fájt a piacon, pedig nagyon koszos volt. Hazahoztam, anyum segítségével kipucoltam, és közel két hétig a szekrényben állt összetekerve. Arra, hogy megragasszam a parafa fali hirdetőtáblát, amit ennek a szőnyegnek a helyére eredetileg anyum szánt, azzal a céllal, ha felkuporodva olvasok, akkor ne tegyem tönkre néha izzadt fejemmel a relatíve friss festést. Nem, és nem akartam azt a parafatáblát. Ronda, és büdös is. Ekkor vettem a szőnyeget.

Persze ez a kép egy relatíve friss állapotot mutat. Ehhez az állapothoz le kellett teljesen pakolnom a balra elterülő asztalomról majdnem teljesen, mert egyszerűen képtelenség volt a szőnyeget eredetileg az ágy felől berakni. Persze, sikerült, és most már csak vissza kell pakolnom a helyére mindent. Persze az asztalom maga a káosz, következzen néhány gondolat tőlem és Széthtől, aki persze rendrakás közben folyton rombolta a gondolataimat. Az ő szövegei vannak vörös színnel írva.

Kép
Tájkép csata után. Itt kell rendet rakni. Az asztalon maradt a TV-s rádiós óra, pár másolt CD, Hifi távirányító, és egy rakás nyomtatott áramkör.
Rendet? Ide inkább harmincöt kiló szemetet fogsz visszapakolni....

Kép
Ezeket a nagyon hasznos dolgokat kell visszajuttatni a hatalmas asztalomra.
Mondomén, ez itt harmincöt kiló szemét! A helyett, hogy a szemetesbe lapátolnád őket. Ja, igen... Az ebben a szobában lévő szemetes nem két köbméteres...

Kép
Ezt a kis táblát nem is tudom, honnét hoztam. Azt mondja, csak szakember nyissa ki. Na ez leszek most én.
A postáról hoztad. Amúgy ennyire szakembernek képzeled magad?

Kép
Frappánsan az íróasztalom fölött lévő parafatáblára raktam fel, két piros rajzszöggel.
Ezennel őszinte megbánást tanúsítva visszavonom iménti kijelentésemet a szakemberre vonatkozóan. Te nem csak szakember nem vagy, de kellően hülye is, hogy egy ilyen címkét nem a kapcsolószekrényre helyezel el...

Kép
Másolt lemezek, és egy felboult, de nem kiborult lávalámpa, és egyéb kincsek.
Anyád ha látná a mostani helyzetet, ő viszont tuti ki lenne borulva!

Kép
A mécsestartóm, Széth van rajta. Nagyon szeretem használni.
Valóban nagyon szereti, minden másnap ég benne a láng... Karácsony másnap meg húsvét másnap.

Kép
Alakul a rend, bár ez egy eléggé aláexponált felvétel. A lényeg, hogy visszakerült a helyére az óra, és rá a labortáp is, és a lámpák is.
Van képed azt a torzszülöttet labortápnak nevezni? Még csak nem is +/-os, csak simán +os... A belsejében uralkodó őskáoszról ne is beszéljünk, ahogyan a döglődő áramkorlátozásáról se, illetve a benne lévő bontott trafóról szó se essen...!

Kép
A táp mellé értékes dolgok kerültek vissza, mint pl. Voga János által dedikált rágó, egy fényképezőgép képérzékelője, és a mobilom kameráját szupermakró képességekkel felruházó minilencse került. Illetve van ott törlőkendő is, meg egy tönkrement trilla is.
Sok vacak, a képérzékelő még oké, de az a törlőkendő vagy három éve ki van száradva...

Kép
Ballagásr kapott nyáklap, a suliból, egy mechanikus bimetálos hőmérő, két gesztenye, egy FireStone gitárpengető, és egy öngyújtó piezo szikracsináló.
A sulis dolog még hagyján, de nem tudtad volna nem fejjel lefelé odarakni a fotózás előtt? Gitárpengető? Hiszen sose tanulsz meg gitározni... A hőmérő, és a többi... Szemét...

Kép
Ízlésesen elrendeztem a tárgyakat a labortápom tetején. Juszufka papírpiramisa is itt kapott helyet, bár szegényt picit megviselte a hazaút.
ismét jön azzal a fonnyadt táppal... Elrendezte, persze... Ahogy esik, úgy puffanik, mi?

Folytatjuk... ;)
Ha sokáig tart, már húzok is el innét a fenébe...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: Kacatok
HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 14:40 
FórumDémon

Folytatom.
Meg ne próbáld!

Kép
Drótok, és két dugasztáp. Az első a fülesem, a régi, amire nagyon berágtam. A második egy oylan cucc, amivel a labortápomat tudom összekötni bármiféle elektromos ketyerével, aminek van rendes tápcsatlakozója. A nagyobbik dugasztáp a minifúróé, de nem ér sokat, mert nem egy erős cucc. A másik dugasztápot meg már nagyon régóta alakítom át folyamatosan 9-ről 7 voltossá...
Ahogy téged ismerlek, ebben az évezredben sem lesz semmi ebből az átalakításból. Ja, és nem mondták neked, hogy a szemétnek a szemetesben, és nem az asztalodon a helye??

Kép
Tűzőgép, kapocs, torodi trafó, harmadik kéz. Tipikusan egy fotóra való szereplők.
Szerintem meg neked semmi szépérzéked sincs... A toroidról mállik a szigetelés, a harmadik kéz meg majd' szétesik...

Kép
Ezeket az újságokat/mappákat csak feldobtam ide. A Rozsdakupac magazin címlapján egyik barátom autója látható.
És akkor erre te ráteszel egy raklap szemetet... Mint pl. iratkapocs, blankolófogó, és egy szétbontott akkutöltő...

Kép
Arany János Általános Iskola. Ide jártam 8 évig. Mellette post-it ragasztós cetlitömb, egy bélyegző, és az ő lenyomata. A bélyegző előtt egy szép színű radír látható.
Bezzeg a neve bélyegzéséből hiányzik az M betű, mert a betűkészlet holléte felől halvány lila segédfogalma sincs. A radír meg igazolja a szépérzékkel kapcsolatos megjegyzésemet: te tényleg egy géniusz vagy, zöldeskék papíron zöldeskék radírt fotózni. Há' nóórmális??

Kép
Csökken a szemét mennyisége.
Szerintem meg semmit se csökkent...

Kép
A logikai tesztert és banándugós hosszabbítót felakasztottam a helyére.
A logikai teszteredben IC-t kellene már mióta cserélned, ha nem használod soha, akkor meg minek őrizgeted?

Kép
Felkerültek a helyükre a fotóstúdió-hátteret rögzítő kapcsok, és persze a szolgálati beosztásaim is. (eddigiek)
Azt a gyűrött, sötétszürke fotókartont mered te stúdiónak nevezni? Ébresztő ember... Még jó hogy a beosztásodat kifordítottad, mert az szigorú titok...

Kép
Tutanhamon fáraó vadászik - a képet visszaraktam a helyére.
Régi nyaklánccal van rögzítve, ráadásul most a szőnyeg miatt nem simul a falhoz.

Kép
A minyától kapott óra is méltó helyére került.
Kár, hogy az előtte tornyosuló szeméttől látni se fogod, hová tetted.

Kép
A minifúró, és az őt a labotáphoz kötő drótgubanc. Azért kell a labortápról járatni, mert több benne az erő, mint a fúró pici dugasztápjában.
A labortápod valóban tud 5 ampert, szemben a dugasztáp 1 amperével, de védelem az egy szál sincs benne! A labortápod szerencsétlen esetben képes elolvasztani ezt a silány fúrót.

Folytatjuk. ;)
Már nem is vitatkozom a folytatást illetően.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 14:47 
Könyvtáros

Jó látni, hogy ilyen jól elvagytok Széth-tel! :-)

Íróasztalon soha nincs káosz, csak alkotói zűrzavar. Egy zseni meg egyébként csak a káoszból tud teremteni :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 14:50 
FórumDémon

Jöjjön a folytatás!
Vagy mégse?

Kép
A vízipipás öngyújtómról majdnem elfeledkeztem megemlékezni.
Ha már képes voltál egy egész képet rászánni, legalább lehetne középen is az a rohadt öngyújtó...

Kép
Alakul a rend, visszaraktam az épülő erősítőt a maradék helyre. A poharak, amikben a ceruzák/szerszámok vannak, majdnem nem a helyükre kerültek vissza. Kénytelen voltam tehát a műanyag dobozkákat és az LCM3 műszert máshová lokalizálni.
Legalább a csupakosz-bögréket elmoshattad volna...

Kép
Az LCM3 a ventillátor mellé került, a két műanyag doboz pedig az asztal szélére.
Tesód hajnalban botorkál kifelé az ágyából, és simán leveri őket egy óvatlan mozdulattal onnét...

Kép
A lóbalzsam valahol rokonságban áll a fúrószárakat és kondenzátorokat tartalmazó dobozkákkal, így rajtuk helyeztem el őt is.
+1 dolog, amit tesód összetörhet hajnalban....

Kép
A felújítás alatt álló orosz műszer is elfoglalta méltó helyét.
Ahogy téged ismerlek, ezzel sem fogsz soha végezni, ahogy az erősítőddel sem...

Kép
Még pont elfért mellé a szemüveg, a telefon, és az MP3 lejátszó, amint az j fülhallgató van.
Mégis mi a csudának akarod te hallgatni a saját füledet? Fizikai képtelenség! De te tudod...

Kép
Úgy tűnik, kész vagyok.
Szerintem meg nem, nézd csak meg a mövetkező képeket...

Kép
Hopp, a fotóstáska és az S.O.S. esőkabát még nem került a helyére.
Ugye megmondtam...

Kép
Ízlésesen elrendeztem a hifi mellett a sárga mellényt és az esőkabátot.
Szerintem meg csak behánytad ide őket, úgy ahogy van... Ja, tudom, majd a fotóstáska ellapítja őket...

Kép
Rátettem az esőkabátra a fotóstáskát.
Ismét egy fenomenális kép: nagy fekete paca uralja a képet...

Kép
Tegnap is pont ugyaninnen indultam.
Aha, akkor kérlek, miért vagy most leizzadva?

Folytatjuk... ;)
Van még? Hány képet csináltál te szerencsétlen??

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 15:03 
Papírhajlító

Tamáskám és mi a történet az hogy hogy csináltál káosz az író asztalodon???? :juszufka:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 15:07 
FórumDémon

Folytatjuk...

Kép
Itt Tutanhamon fáraó múmiája mellett rejtezik a parafatáblára való számlálómű is.
Igen, ezért valóban képes volt 300Ft-ot adni... De nézzél csak be mögéje!

Kép
A parafatábla tetejére jövő pénzérméről meg is feledkeztem...
Jelentem, nem csak arról, hanem a numizmatikát is elfelejtetted tovább művelni...

Kép
A számláló a helyén
ferde a kép. Amúgy 228, azért áll itt, hogy el ne felejtsd, mennyi lépcsőfok van a győri városházában a földtől a toronyig vezető útvonalon.

Kép
A büszke gyűjtemény
Teljesen átlagos darabok...

Kép
A pénzérmék is a helyükre kerültek.
Szépérzék tökéletes hiánya, ráadásul homokszem a gépezetben: a parafatábla ha egy millimétert is elmozdul, az összes pénzérme leesik az asztal mögötti konnektorba... Találd meg, hol ráz játék lesz belőle...

Kép
Ennek az írógépnek kéne uralnia az asztalomat.
Pont ezért lakik a szekrény aljában...

Szóval ennyi volna. A későbbi terveimben szerepel az, hogy a ágy fejtámláját leszerelem, hogy több látszódjon a tigrisből.
Na, ez se ma fog megtörténni... Nem, nem szólok egy szót sem. Döntsétek el Ti!

Sziasztok!
Seth

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 15:07 
FórumDémon

Juszufka, csak bemutattam az asztalomat, mert valaki kíváncsi volt rá. :) :mrgreen:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 15:11 
Papírhajlító

Oké már értem a képsorokat.:):) jó az írógéped és hova rakod???

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 15:15 
FórumDémon

Az akasztós szekrény aljában pihen. :roll: És ennek három oka is van:

1. Nagy
2. Német billentyűzetes és margarétatárcsás.
3. Már nem fér el... :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.11.09. 15:46 

Idézet:
Ezennel őszinte megbánást tanúsítva visszavonom iménti kijelentésemet a szakemberre vonatkozóan. Te nem csak szakember nem vagy, de kellően hülye is, hogy egy ilyen címkét nem a kapcsolószekrényre helyezel el...

Nincs igazad, Seth! Ha a kapcsolószekrényre helyezte volna, tényleg, csak szakember nyúlhatna bele :merleghinta:
Idézet:
Gitárpengető? Hiszen sose tanulsz meg gitározni...

Ejnye...most meg, mért bántod, szegény fiút? Nem elég, ha Te tudsz gitározni? ;) :lol: :lol: :lol:

Az, hogy én ki vagyok, attól függ, hogy te kinek akarsz látni engem.

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 75 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 8  Következő

Időzóna: UTC