Tegnap írtam, hogy történt egy jó dolog. Na ez ugyebár az volt, hogy érkezett csomagom egy adag régi Bioniclével. Jó állapotban vannak, itt-ott előfordulnak kisebb hiányok, cserék, de úgy vettem őket, hogy három új készletem legyen és a maradékkal ki tudjam pótolni a rossz vételből származó hiányosakat plussz azokat amik más miatt hiányosak (utóbbi nem történt meg, mert pont egy olyan alkatrész hiányzik az egyikből ami kellett volna. Viszont legalább neki így meglett a doboza és a leírása. Ez a készlet a Lewa Nuva.
(Toa) Lewa Nuva (8567)
Úgy rémlik ő volt az első Bioniclém. Legalább így megvan a doboza, ami így az egyetlen Toa Nuva dobozommá vált. A többiekből néhánynak csak a kupakja megvan.
A szereplő a Szél ura, és a többi Toával ellentétben érti a Bohrok robotokat irányító Kranák nyelvét, mivel egyszer egy Krana átvette felette az irányítást.
Ezek a gyűjteményem abszolút új darabjai:Toa Mata Tahu (8534)
Szerintem nyugodtan mondhatom, hogy ez a készlet egy relikvia. A maszkja a Bionicle egyik szimbúlumává vált és a karakter is nagy népszerűségnek örvend. Forrófejű és vezéregyéniség. A Tűz Toája.
Nagy álmom vált valóra a készlet birtoklása által, mert egyik kedvenc szereplőm a jófiúk közül. A következő nagy cél az abszolút kedvenc Makuta (8593) beszerzése.
A legjobban kinéző Toa és a tűzkard is telitalálat.
Toa Mata Lewa (8535)
A Levegő Toája, a mindig viccelődő Lewa. Gyors nyelvjárású és néha nehéz megérteni a Le-Korói nyelvjárás miatt (Ugyanaz mint a Bionicle 3-ban a Le-Metrui nyelvszólás, pl: "fáradjöttünk", "lettvalóm", stb...). A készletbeli formája is elnyerte a tetszésem, a balta kifejezetten jól áll neki.
Toa Mata Kopaka (8536)
A Jég Toája. Nem valami beszédes, szinte mindig higadt. Szereti hergelni Tahut, akit már eleve idegesít Kopaka higadtsága és szűkszavúsága. Eléggé önfejű, erős akaratú, de nem irányító személy. Amolyan magányos farkas típus annak ellenére, hogy testvéreit, a többi Toát segíti.
Eléggé jól néz ki a pajzsa és a kardja is, de a maszkja nem a legjobb, viszont elég különleges megjelenésű.
Ők már megvoltak, de a többivel együtt ezeket is meg kellett venni. Nem baj, mert a régebbi Onuám pocsék állapotban került hozzám.
Plussz így az összes Toa Mata doboza meglett.
Na akkor:
Toa Mata Gali (8533)
Az egyetlen nő a csaptban, lévén csak a víz elemű Toák nők a hat "alapelemből" (tűz, jég, víz, szél, föld és kő). Legjobban ő hisz a három erény közül az Egységben, rendszeresen hangoztatja, hogy a csapat csak együtt ér bármit is Makuta erőivel szemben. Többnyire igaza is van.
Készletként nekem kifejezetten tetszik. Nem túlozták el a nőiességét, de valamit azért próbáltak csinálni. A mellkasa szélesebb a védőelem miatt, a combja vastagabb a megfordított lábelemnej köszönhetően és a csípőjét is szélesítették a fekete "pöckökkel". Jár egy piros pont a tevezőknek. Többet nem nagyon lehet hangsúlyozni ekkora készletben.
Toa Mata Onua (8532)
A Föld Toája. Fizikailag a legerősebb Toa, maszkerő használata nélkül is képes hatalmas sziklákat felemelni.
Galin kívül a másik olyan Toa, aminek mind a két keze mozog mechanizmussal is. Hátul meg kell forgatni egy fogaskereket és akkor elkezd kétkézzel "kaparni". Tetszik az is, hogy görnyedt, így egyedibb.
Toa Mata Pohatu (8531)
A Kő Toája. Ő is elég viccelődős de tud komoly is lenni.
Készletileg ő az egyetlen fordított testű, így ő rúgni tud mechanika által. Plussz egy elrúgható kő is a készlet része.
Rajtuk kívül még egy készlet lett meg, amiben egy darabot cserélni kellet. Ezt tudtam biztosítani. A Kraatája ráadásul olyan fajta, amilyet akartam. Plussz így a régi karcosat nem kell összeraknom és a doboza is meglett.
Rahkshi Turahk (8592)
A filmben ő ölte meg Jallert (a filmben Jalaként nevezték, mert a történet elején még így nevezték és később javították át Jallerré)
Régen elsőként kapott Rahkshim. Kurahkkal együtt ők a kedvenceim "Makuta fiai" közül.
Készletileg is széb darab, a tüskéi és a fegyverei is szépek és igényesen megalkotottak.
Összeraknom nem kellett őket, egyben érkeztek, dobozba rakva. A Toa Maták vissza is kerültek a dobozba, maszkjaik pedig a doboz tetejére (olyan a doboz tetejének kiképzése, hogy ráilleszthető a maszk). Turahk pedig egyben került a dobozba és mivel a háti matricát leszedtem így látom is. Az egyik alacsony szekrénykre került, a Toák a földre. A leírások meg az összehajtott poszterek amik a Toákhoz jártak pedig Lewa Nuva dobozában landoltak ami szintén a földre került. Az apró hiányos Lewa Nuva pedig a hiányos kupacban landolt, mert ma nem volt lelki erőm a pótalkatrészeit előkaparni.