Párduc-ÉKT

Egy hely, ahová mindig visszatérhettek...
Pontos idő: 2025.07.21. 10:55

Időzóna: UTC

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Párducok vagyunk!!!!
HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 12:10 
Papírhajlító

Tamás nagyon szépnek tartom ezeket az állatokat és sajnos némelyik már a kihalás szélén van. :( :(
Ha tudnék rajtuk segíteni biztos meg tenném:)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 12:22 
FórumDémon

juszufka54 írta:
Tamás nagyon szépnek tartom ezeket az állatokat és sajnos némelyik már a kihalás szélén van. :( :(
Ha tudnék rajtuk segíteni biztos meg tenném:)

Én anno a TCR projektben vettem részt, de annyira lelohadt az érdeklődés hogy már nem is naprakészek az infók...

TCR=Tiger Control Room, és a mangrove-mocsarakban élő tigriseket lehetett nyomon követni... :fejetv:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 18:22 
Bionicle harcos

Sajnos elég sok állat került a kihalás szélére. Ezek is, meg az Ormóspikkelyű Mauritiusiboa, a Sziámi Krokodil, a Kék Leguán és, a Galapagosi óriásteknősök, az Ameca Splendens (Vadonban már kihalt halfaj, de szerencsére fogságban akváriumokban tartják, sőt néha még kereskedésben is kapni, így úgy tűnik az akvaristáknak, tenyésztőknek köszönhetően ez a szép halfaj fent fog maradni, még ha fogságban is. És talán egy szép napont újra Mexikó vizeiben úszkálhat...), az Aranybékácska és még sorolhatnám. Sajnos ezek közül is pusztíttak ki, ilyen a Mauritiusiboa, a Gyömörköltő békák családja (két faj), az Aranyvarangy, Európa szigetein lévó óriásteknősök, stb... :cry: :cry: :cry:

Szerintem ők is (mármint amik még nem haltak ki) megérdemelnek legalább ennyi figyelmet, ha nem többet, mert ezekről az "apróságokról" hajlamosak az emberek megfeletkezni, mert "gyík-gyík, teknős, teknős... Nem mindegy?". Például tökéletes példa erre a Kék Leguán esete, ami a kihalás szélére került, de a szigeten élő lakosság nem érti a felhajtást, mert a betelepedettnem őshonos Zöld Leguán (Iguana iguana) egyedszáma egyre gyarapodik és nem mindig lehet megkülönböztetni őket olyan könnyen, mivel a Kék Leguán nem mindig világoskék, néha zöldes vagy hogy kékes feketéskék. Ha jól tudom e miatt a Kék Leguánok valami nyakláncot kapnak a kutatóktól, hogy a helyieknek egyértelmű legyen. Tehát a nyakláncost nem szabad bántani, míg a zöldet lehet (sok helyen fán élő csirkének nevezik, mivel elég sok húsa van és meg lehet enni /szerintem eleve barbárság hüllőt enni, de hát ízlések és pofonok/).

Amik általában nagyobb figyelmet kapnak, azok a krokodilok, akik közül sok szintén végveszélyben van. Szerencsére az ő ügyük megoldódni látszik, mert egyre többen ismerik meg ezeket a csodálatos hüllőket, így a védelmük is előtrébe kerül.

De nem is kell ilyen messzire menni példáért. Veszélyeztetett állományú a nálunk honos Rákosréti Vipera (Vipera ursinii rakosiensis), 400 küröli példányt tenyésztettek és ennél valamivel kevesebb él szabadon (200-300 köröli talán :?: ). Tehát az egyedszámuk nem éri el a ezret, így Európa legveszélyeztetebb gerincese :!: :!: :!:

Na ez kicsit bő lére sikerült. A lényeg, hogy a "jelentéktelennek tűnő" kisebb hüllők, halak, kétéllmére is figyelni kel legalább ennyire, ha nem jobban.

Egység, Kötelesség, Végzet!

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 18:24 

:o Makutaaaaa!!!!!!!!!!! :P :hug: De jó látni! Szijjjjja!!!!! :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 18:35 
Bionicle harcos

Szia! :hug: :hug: :hug:

Bocsánat, nem tanulás miatt voltam távol, a gépen volt fakultatív munkám valaki kérésére. Tegnap nem sikerült bizonyos dolgok miatt (copyright meg hasonlók), ezért zenét kellett alá raknom, hogy "saját munka" lehessen. :roll: :roll: :roll:

Egyébként menjünk az Üdvözlet topikba, mindjárt mesélek. ;) ;) ;)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 18:37 

Oks, nem kell szabadkoznod, csak egyszerűen hiányzol, ha nem vagy itt... :P :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 18:42 
Bionicle harcos

Hozom a láncfűrészt, hozom a láncfűrészt, hozom és szétdarabolom a YouTube szervergépeit! A k****** ******* ********* ******, hát, megint letiltották! Nem hiszem el! Nem igaz, hogy pár ****** képkockát se lehet használni, mint más normális filmeknél (pl: Bionicle). Egyszerűen nem hiszeeeeeeeeeeem eeeeeeeeeeeeelllllll!!! Hát látszik, hogy vágott, zene van alatta és hogy nem a sajátom, akkor mi a francért kell letiltani?! Nem az egész filmet raktam fel, mint mások, ez egyszerű "rajongói munka" volt, nem igaaaaaaz!!!!! Fúúúúúúúúúúúúúúú, de mérges vagyok! Legalább hat órát ******* vele a tegnapi napi mnkával együtt és akkor ez van. Felrobban az agyam, komolyan mondom. A ****** életbe, hogy mi a francért kell mindent levédeni, amikor nem kereskedelmi célra használom, ami jogtalan lenne... Más videóknál mind engedélyezik az ilyet, ugyanilyen klipekkel van tele a YouTube!!! Hááááááát...... Megyek lenyugdni kicsit, mert rohadtul felhúztam magam...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 18:46 

Óóóóó....istenem szegénykém. :? Bár fogalmam sincs, miről beszélsz, de ilyen dühösnek még nem láttalak! Gyere egyél egy kis csokit, az megnyugtat!!!! :( :hug: :hug: :hug: :hug:
Kép

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 19:29 
Bionicle harcos

Köszi, de nem kérek. Most nincs kedvem hozzá. Igazán ma már semmihez sincs. Öt óráig töltöttem a filmet plussz a sok munka. Ma már nincs kedvem szórakozni, rohadtul bepöccentem.

:angry: :angry: :angry: :angry: :angry: :wall: :wall: :wall: :wall: :wall:

Ne haragudjatok, de ma már képtelen vagyok megnyugodni. :roll: :hug:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.09.09. 19:35 

Jól van, ezt megértem, főleg, ha ennyit dolgoztál vele. :( :hug: Sajnálom. :hug:

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 64 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Időzóna: UTC