Parketta lerakás Budapest


Olcsó parketta lerakás Budapest, parketta átrakás, parketta visszabontás, parketta csiszolás Bp Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Budapest területén szavatolva a munka tartósságát, korrekt parketta felújítás árral.

A parketta lerakása előtt ki kell szemelni az ideális parkettát. Emiatt tekintettel kell lenni a következőkre:


A parketta előírt keménysége nagy mértékben függ attól, hogy melyik helyiségbe kívánjuk fektetni. A parketta esztétikai megjelenése a fajtától (pl. akác, bükk), színétől, felszínének kialakításától függ.

A parketta rögzítési módjaiA parketta lerakása házilag is elvégezhető, ehhez adunk egy pár hasznos ötletet.

parketta lerakás Budapest
A parkettát lerakás előtt 2 napig abban a helyiségben kell tárolni, ahová le kell rakni, így az élő anyag alkalmazkodni tud a helyiség klímájához. Vizesblokkban csak arra alkalmas parkettát szabad ragasztani.

A legtöbb parketta nem fektethető padlófűtés fölé, így a parketta alatt futó fűtési csöveket optimálisan kell szigetelni, ellenkező esetben a parketta károsodhat.

A parkettát teljes felületén le kell ragasztani. A tökéletes ragadást az alapozóval ellátott aljzat szavatolja. A ragasztót a betonra fogazott kenőlappal kell felhordani. A parketta leragasztása betonra történhet pl. oldószeres ragasztóval. Bükk parketta ragasztása poliuretán ragasztóval szokásos.

sima parketta lerakási minta Budapest

Parketta lerakási mintákHagyományos parketta lerakás
A futómintát az oldalfallal párhuzamosan érdemes lerakni, az egyenes síkot zsinórozással biztosíthatjuk. A parketta lerakás iránya történhet pl. az ablakra merőlegesen. A parkettákat soronként kell egymáshoz illeszteni téglakötésben.

parketta lerakási módok Budapest

Halszálkás parketta lerakása
Halszálkás lerakáshoz elsőnek a jobbos és balos elemeket felváltva kell kirakni. A falhoz eljutva 45 fokban le kell vágni a végeket. A fa természetes mozgása miatt a parketta és a falsík között 1 cm-es terjeszkedési rést kell biztosítani, nagyobb helyiségekben ennél nagyobb is lehet.

halszálka parketta felújítás Budapest

A résbe faékeket kell tenni, a lerakás befejezése végeztével a rögzítő ékek eltávolíthatók, majd takaróléccel fedjük le a hézagot.
A fal felőli parkettaelemek tökéletes egymáshoz igazítása behúzóvassal valósítható meg.

parketta rögzítése Budapest

A parketta lerakás befejezése


A parketta leragasztása után szellőztetni kell, hogy mihamarabb eltávozzon a ragasztóból származó fölösleges nedvesség. A ragasztó kötésének becsült ideje rendszerint 24-28 óra, ez az időtartam változhat a páratartalom viszonyoktól függően.

Parketta padlófűtés fölé Budapest


Amiatt, hogy a fa jó hőszigetelő, így padlófűtéshez csupán 14 mm-nél vékonyabb parkettát ajánlunk. Ezen kívül érdemes olyan parketta fafajtákat leragasztani, amelyek nem hajlamosak a zsugorodásra.

Parketta fajták Budapest
A parketta tisztítása festés után Budapest
A parketta anyaga már feldolgozott formájában is élő anyag, ennélfogva érzékeny lehet a hőingadozásokra vagy a páratartalom hullámzására. A parketta portalanítása rendben van, de a bő vizes felmosása nem ajánlott. Ha a parkettára mégis nagy mennyiségű víz jut, akkor haladéktalanul el kell tüntetni onnan. Legfeljebb kis mértékben vizes felmosóronggyal lehetséges megtisztítani a parkettát, hogy megelőzzük a száradást követő zsugorodást.

A parketta karbantartása pasztázással megoldható, ezzel elkerülhetjük a kiszáradását és az emiatt bekövetkező hézagosodását, recsegőssé válását.

A parketta strapabírásának jótékony hatású, ha a forgalmazó leírása szerinti szereket alkalmazza hozzávetőlegesen 6 havonta vagy minden évben egyszer. A parketta tisztítása festés után nedves ronggyal frissiben a legokosabb megoldás. Ha a lefóliázás nem volt jól megcsinálva, a fólia alá bejutott pöttyök eltávolítása megfelelő padlófényezővel végrehajtható. A diszperzitfolt ecetes vizes mixtúrával nagyon rövid idejű áztatás után eltüntethető, viszont ezután javasolt szellőztetni. Makacs pettyek ellen a penge lehet az ellenszer, viszont utóbbiak csak a legvégső esetben javasoltak.

Miért válhat elkerülhetetlenné egy idő elteltével a parketta átrakása Budapest területén?

A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta újjá varázsolása érdekében. felpúposodott parketta javítása Budapest

A parketta átrakás rövid bemutatása

  1. A parketta átrakásának elsődleges műveleteként felszedjük a parkettát.
  2. A parkettaragasztó maradványainak megtisztítása után sorba kell pakolni a parketta elemeit.
  3. Ha befejeztük a beton előkészítését a ragasztáshoz, akkor következik a régi parketta visszaragasztása.
  4. A munka befejező lépése az újonnan leragasztott burkolóelemek csiszolása és 3 rétegben való lakkozása.
Parketta átrakását házilag nem ajánljuk, mert átrakás közben korábban lerakott parkett meg is sérülhet, az átrakáshoz szakértelem kell. A parketta átrakása a legjobb műveletsor lehet a karcos parketta felújítására.Kedvező árú parketta lerakás Budapest területén, ezen kívül parketta átrakás, felpúposodott parketta , Makács Tamás 06 30 317-4687 parkettás mester. Budapest környékén jótállással az elvégzett munkára, rejtett költségeket nem tartalmazó parketta átrakás árakkal.