A legfrissebb:

Zrinyi a tollforgató
Adatok Zrinyi Miklós (1620-1664) munkásságának művelődéstörténeti jelentőségéhez és művei
kiadástörténetéhez
 • A Könyv letölthető pdf,formátumban

 • A kegyelem ára
  (A forradalom és szabadságharc
  (1848-49) pátyi árulói)

  Üdvözlöm  "Azért vagyunk a világon,
  hogy otthon legyünk benne."
  Tamási Áron

  Ajánlás


  Ajánlom ezt a weboldalt mindazoknak, akik tiszta forrásból feltörő, elfogulatlan - a tudományos kutatás igényével készített - helytörténeti, településtörténeti munkákat részesítenek előnyben, a mások szellemi alkotását eltulajdonító, igénytelen fércművekkel szemben.

  Ajánlom mindazoknak, akik érdeklődnek Páty történelme iránt: azoknak, akik itt születtek és itt is maradtak, és azoknak is, akiknek akár szabad akaratból, akár kényszerűségből el kellett szakadniuk szülőföldjüktől. De ajánlom azoknak is, akik a közelmúltban költöztek Pátyra és azoknak is, akik most barátkoznak a gondolattal, hogy szülőfalumban "rakjanak fészket" építsenek békés meleg otthont maguk és családjuk számára.

  Páty, sokunk számára a nyugalom, a békesség, a pihenés, az otthon féltve őrzött melegének parányi szigete: egy tenyérnyi Magyarország. Az a hely, ahol jó szándékú emberek szép számmal élnek, ahol tősgyökeres és újólag betelepült, víkendező és kiránduló mind a természetben, mind a másik emberben meglelheti a jót, a szépet, a biztonságot, a nyugalmat, a helyet és teret ahol otthon érezheti magát.

  Pátyinak pedig azt tekintem, aki a maga köreiben cselekvően kiveszi részét a faluközösség életének jótékony alakításából, és aki pátyinak érzi és vallja magát.

  Páty Története az interneten

  Wiedermann Gábor
  mouseover


  Páty Története könyvekben és képekben