PCGAMER | Játékmagazin

Hanayamata

Dátum: 2017.03.08. | Írta: Noresz | Kategória: Anime


Naru egy félénk és csendes lány, aki még iskolás éveiben is a tündérmeséket olvas. Elképzelte, hogy milyen lehet csillogni és szeretve lenni. Egyik este egy felvonulásra siet, amikor találkozik egy különös szőke lánnyal és tündérnek hiszi.A lány szerepet játszik és el akarja magával vinni Naru-t az ő világába, de megijed és elszalad. A szőke lány másnap beállít az iskolába, mint cserediák. Az amerikai lányt Hana-nak hívják és igencsak rámenősen követi Naru-t mindenhová, hogy legyenek barátok. A terve az, hogy alapít egy yosakoi klubot és fellépnek egy rendezvényen. A yosakoi egy japán tradicionális csoportos tánc. A klub alapítás persze nem megy zökkenő mentesen, mert gondok vannak a klubszobával és a taglétszámmal is. Már az openingből kiderül, hogy 5 lány fog táncolni, ezért folyamatosan csatlakozik Tami, Yaya és végül Machi is. Sok segítséget kapnak az egyik tanárnőtől és a yosakoi felszerelést áruló boltos úrtól is. Így vágnak neki szinte nulla tudással, hogy felléphessenek egy rendezvényen, ahol yosakoi-t fognak táncolni. Nem sok táncos anime létezik, de aki szereti a táncot, annak biztosan tetszeni fog ez a szórakoztató és aranyos kis anime.


Non Non Biyori

Dátum: 2017.02.13. | Írta: Noresz | Kategória: Anime


A történet 3 vidéken élő lányról szól, akik álmodoznak a nagyvárosi életről. Az új tanév egy Tokyóból érkező Hotaru nevű lánnyal bővül. Neki elsőre szokatlan lesz a vidék, a főváros után. Az osztályba csak 5 tanuló jár, de mindannyiuk eltérő korosztályú.Ők nem mások mint Natsumi és Komari lánypáros és a bátyjuk, akit igen kevésszer láthatunk. Valamint itt lesz a kis Renge, akinek a nővére a tanárnő. Rajtuk kívül ugye Hotaru lesz az új diák. Az ő vidéki életükbe tekinthetünk bele ezzel a sorozattal. Azért csatlakoznak még lányok egy vagy több rész erejéig. Az anime elég nyugodt és lassú, de azért akadnak jó poénok és aranyos jelenetek. Bemutatja a vidéki tájat is, ahol rizsföldek és erdők vannak, mivel töltik a lányok szabadidejüket. Azért annyira itt sem unalmas, mindig lesznek kalandok és belefér egy kis strandolás és síelés is. Valószínűleg ezzel az animével tényleg a vidéket igyekeznek bemutatni a városiaknak, hogy nem csak a betondzsungelben lehet jól szórakozni. Az anime pedig már két évaddal és OVA-val is büszkélkedhet.


HIT (Heroes of Incredible Tales)

Dátum: 2017.02.10. | Írta: Noresz | Kategória: Android


A HIT, azaz a Heroes of Incredible Tales egy fantasy stílusú RPG játék Android és iOS készülékekre. Ez a játék már az Unreal Engine 4 grafikus motort használja, így a látvány bámulatos már mobil készüléken is. Ez viszont a komolyabb telefonokat is megizzasztja, de legalább találunk grafikus beállítási lehetőségeket is.Jelenleg 5 féle karakter közül választhatunk. A hagyományos közelharci és távolsági kasztokat találjuk meg közöttük: kardforgató, varázsló és íjász. Különösebb testreszabással nem találkozunk, viszont szerezhetünk nekik fizetős kosztümöket. A dungeon szerű pályák több régióra vannak osztva és mindegyikük 10 szintet tartalmaz. Ezeken fogjuk végig darálni a szörnyeket a szintlépésünk érdekében. Skilleket tanulhatunk, de csak 3 választható ki használatra. Egészségünk védelmére érdekében találunk automatikus harcmódot is. A megszerzett jutalmak között nem csak pénzt és boost kártyákat találunk, hanem így szerezhetjük meg fegyverünket és ruháinkat. Ezeket a karakterre adva valóban megjelennek azon, mint a számítógépes játékok esetében. A felszerelésünk a további megszerzett itemekkel fejleszthető és kő is ágyazható beléjük. A játékmódok között megtaláljuk a PVP arénát, ahol akár több játékos is megmérkőzhet. Továbbá raid és tornyos módokat is helyet kaptak rengeteg jutalommal. A játék szépen adogatja a jutalmakat és kristályokat, csak játszani kell vele.


Alapvető gamer gép vásárlási tanácsok

Dátum: 2016.12.19. | Írta: Noresz | Kategória: Hardver


Sokan fordulnak hozzám, hogy milyen számítógépet, azaz számítógép komponenseket vásároljanak játékra. Cikkemmel szeretnék segítséget nyújtani azoknak, akik nem tud komoly összegeket egy gamer gépre költeni, de szeretnék élvezni a mai játékokat. A laptop szóba sem jöhet, a laptopokat nem játékra találták ki! Kezdjük az elején, a gépházzal.A gépház ne a legolcsóbb legyen, fontos a minőségi elektronika. Nem árt ha elöl és oldalt rácsos, hogy jól szellőzzön. Alaplapunk legyen 4 memóriahelyes, hogy a RAM-ok csatornáit jól ki tudjuk használni és később egyszerű legyen a bővítés. A processzor elég kényes dolog, de nem árt ha megfelelő számú maggal rendelkezünk. Az i5-nél nem is kell jobb, de aki nem engedheti meg magának, annak egy i3-as is bőven meg fog felelni. Ez a processzor ugyan két maggal rendelkezik, de magonként két szálon futnak az információk, így a rendszer 4 magként fogja kezelni. A videokártya sem egy olcsó alkatrész. Alsó határ mindenképpen a GeForce GTX kártyákból kerüljön ki, mégpedig minimum az aktuális 50-es típusból és legalább 2GB VRAM-mal szerelve. Rendszermemóriából minimum 8GB-ot válasszunk és lehetőleg párban, tehát 2x 4GB-os kiszerelésben.

Már csak néhány teljesítményben jelentéktelen alkatrész van hátra. Merevlemezből mostanság nem elég az 1TB-s méret, ezért jó belőle két darab, főleg ha valakinek sok adata is van, a mai 50GB körüli játékok mellett nehéz elférni. Tápegységből egy 450 Watt-os minőségi típus megfelel. Már-már kihalóban van, de azért jól jön egy optikai meghajtó is. A megfelelő szellőzésért egy előlapi és egy hátulsó ventilátor még belefér. Ez olyan 140-190 ezer forintba kerül annak, aki a mai komoly játékokkal szeretne játszani közel maximális beállításokkal. Sok FPS-t nyerhetünk, ha nem 1080p hanem csak 768p monitort választunk!


Choujigen Game Neptune

Dátum: 2016.12.18. | Írta: Noresz | Kategória: Anime


Ez az anime egy Playstation 3-as játék animált film változata. A történetünk egy sci-fi RPG stílusú világban játszódik, ahol eddig 4 ország istennői álltak harcban egymással. Egy új korszak küszöbén járunk, amikor is beköszönt a béke és az együttműködés a cél egy jobb világ érdekében.Az istennők úgynevezett CPU-k, akik képesek átalakulni feszes battlesuit-os érett keblű harcos nőkké szárnyakkal, akik a hétköznapi életben valójában tizenéves lányok. Neptune egy eleven lány, még Noire és Blanc komolyabb személyiségek, végül Vert érettebben viselkedik. Habár a háborúskodásnak vége, mindegyikük előszeretettel gyűjti a Share-t, amit népüktől kapott szavazatokból nyernek. A népszerűséghez elég lecsapdosni pár nagyobb szörnyet, amely akciókban a CPU-k aranyos kishúgaik is részt vesznek. Az élet nem csak harcból áll, jut idő a bolondoskodásra is. Nem hiányozhatnak a rosszakarók vagy akár az ecchi jelenetek sem. Az anime szépen kidolgozott színes neonos és zselészerű effektekkel kápráztatja el a nézőket a harcok közben. Végül egy kis érdekesség. A játéksorozat már elérhető PC-re is!


Msi GTX 1060 Armor 6GB OCV1 teszt

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Hardver


Amikor vásároltam az új videokártyámat, még nem nagyon találtam róla tesztet, így most írok egyet az oldalamra. Ezennel is kemény fába vágtam a fejszémet, mivel egy Msi GTX 1060 Armor 6GB OCV1 videokártyára esett a választásom. Ez a legújabb Pascal alapú videokártya, ami már igen erősnek mondható.Teljesítménye felér egy korábbi GTX 980-al és mellé a 6GB VRAM igen csak kecsegtető. Árban az Armor hűtéssel szerelt modellre esett a választásom. Ez is 92 ezerrel terhelte a pénztárcámat, amit ugyan remegve fizettem ki, de nem bántam meg. Az összes 2016-os játékot 60 FPS vagy afölött, esetleg dupla ennyivel futtatja, a korábbiakról nem is beszélve. Mindez Full HD monitoron és maximális grafikai beállításokon. Az említett 6GB VRAM elegendő, de sok játék képes tele tölteni. Tuningolási lehetőség is van, de pár FPS-ért fölösleges a kártyát kínozni. Az Msi GTX 1060 Armor egy hatalmas kártya, melyhez 28cm-re van szükségünk a gépházban. Méretének és súlyának köszönhetően sajnos kissé meghajlik, de aki teheti, az alá támaszthat valamivel (én speciel egy radírral könnyítettem rajta).

Nem sok jót olvastam a hűtéséről, de többnyire csak tapasztalat nélküli okoskodó emberek véleménye. A lamellás felépítésű és 3 hőcsővel rendelkező hűtés átlagosan 65 fokon tartja a kártyát. Magasabb, 70 fok fölé még teszt programmal sem tudtam forrósítani egy jól szellőző gépházban. Az üresjárati hőmérséklet is valahol 32 fok környékén stagnál. A két hatalmas hűtő ventilátor csak akkor indul be, ha a GPU hőmérséklete meghaladja a 60 fokot. Midezt természetesen szinte hangtalanul teszi, még 50%-os forgási sebességen is. Meghajtásához ajánlott egy i5-ös processzort beszerezni, ha teljes mértékben ki szeretnénk használni a kártya teljesítményét.


A galaxisok és érdekességek

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Csillagászat


A galaxisok az Univerzum egyik legszebb objektumai. Ezek olyan kötött rendszerek, amelyekben csillagok, gázok, por és az újonnan felfedezett sötét anyag alkotja, mindezt pedig a gravitációs erő tartja össze. Csillagokból több tíz milliótól akár több ezer millió is megtalálható bennük. A galaxisok középpontja általában fényes, ahol elképzelhetetlen erő termelődik az ott szétbomló csillagokból.Erről a jelenségről elméletileg a galaxis magjában megbújó fekete lyuk a felelős. Fajtájuk többféle lehet, mint például spirál, törpe, szabálytalan, gyűrűs galaxisok. Ha felnézünk az égboltra, a mi spirál Tejút-galaxisunk keresztmetszete szeli át az égboltot több milliárd csillaggal. Sajnos szemünk nem képes a látvány feldolgozására, ezért csak digitális képalkotó eszközökkel lehetséges a galaxisok megörökítésére. A hozzánk legközelebb található galaxis az Androméda-galaxis, amely mindegy 2,5 millió fényévnyire található tőlünk és akár szabad szemmel is látható, de egy binokulárral már szépen kirajzolódik a fényes és ovális paca, aminek valódi mérete többszöröse a Holdénak. Ez a galaxis hozza majd el egyszer az apokalipszist, mivel az Androméda közelít felénk és pár évmilliárd múlva összeolvad a mi Tejút galaxisunkkal. Ezzel megváltozik a szerkezetük és a kinézetük is. Egyébként galaxisokból több száz millió létezik a feltételezések szerint, mindben a fent említett csillaggal. Egy boltban megvásárolható 60mm-es márkás teleszkóppal már tanulmányozható többek között az M31 Androméda-galaxis, továbbá az M51, M65, M66, M81, M82 és M104, de további galaxisokat is megpillanthatunk.


Yuru Yuri

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Anime


Főszereplőnk Akari egy ügyetlen lány, akinek most kezdődnek a középiskolás évei. Barátnője a lökött Kyoko és az annál komolyabb Yui, alapítanak egy vidámság klubbot, amely semmiről sem szól. Új taguk az ártatlan kis Chinatsu-chan lesz.Akari-ról kiderül, hogy a főszerep nem éppen neki való. Ha szabadidejük engedi, csatlakozik még hozzájuk a diáktanácsból 4 tag. Közülük Himawari és Sakorako egymás riválisai, Ayano pedig Kyoko-val verseng, még Chizuru szemüvegét levéve perverzségeket lát. A szereplők tulajdonságai végig kísérik az animét. A történet róluk szól, egy iskolás és hétköznapi anime rengeteg poénnal, na meg yuri jelenetekkel. Az anime ecchinek nem mondható, a yuri műfaj a perverz gondolatokban és szituációkban jelenik meg. Ennek ellenére egyik-másik lány érez valamit a másik iránt, amit vagy kimondanak, vagy pedig magukban tartanak. Így aztán szerelmi háromszögek is kialakulnak. Tehát aki egy agyament és aranyos yuri animét szeretne, arra vár ez az immár több évados sorozat.


A bolygók, törpebolygók és exobolygók

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Csillagászat


A bolygókat a bolygók fogalmával lehet a legkönnyebben leírni. Ezek olyan égitestek, amelyek csillagok vagy csillagmaradványok körül keringenek. Elég nagy tömegűnek kell legyenek ahhoz, hogy kialakuljon gömb formájuk és tisztára söpörjék a pályájukat. A bolygóknak két fő fajtájuk van. Általában kőzetekből és gázokból állnak, így különíthető el a fajtájuk is, mint kőzet és gáz bolygók.Naprendszerünkben a Merkúr, Vénusz, Föld és a Mars kőzetbolygók. Anyaguk kőzet, általában kis méretűek és nagy a sűrűségük. Van felszínük amin meg lehet állni és akár még lékörük is. Rendelkeznek néhány holddal, amik vagy porból álltak össze vagy pedig a bolygóból szakadtak ki. A gázbolygók már méretesebb példányok és gázok alkotják őket. Felszínüknek létezése nem ismert, szóval nem lehet megállni rajtuk és a sűrűségül is kicsi. Ezeken a bolygókon soha nincs nyugalom, folyamatos gigászi viharok dúlnak rajtuk. Több kőzet holdjuk van és vékonyabb vagy vastagabb gyűrűik is, amit por és jég alkot. Ilyen a Jupiter, Szaturnusz, Uránusz és a Neptunusz. A Plútó már az úgynevezett törpebolygók kategóriájába tartozik, amikből azóta többet is felfedeztek a Naprendszerünkben. Ide sorolható például az Eris és a Sedna is.

Mára már bebizonyosodott, hogy más csillagok körül is keringenek bolygók. Az utóbbi években az égbolt egy parányi részén több mint 2000 úgynevezett exobolygót azonosítottak és ezekből több száz Földszerű. Olyan zónába esnek, ahol a víz folyékony és kellemes a hőmérséklet is az általunk ismert élet kialakulásához. A számítások szerint minden ötödik bolygó lakható, akkor is több milliárd ilyen található csak a mi Tejút galaxisunkban. Egy a miénkhez hasonló bolygó élet nélkül kicsit elképzelhetetlen. Egyszer talán sikerül eljutnia az eberiségnek egy ilyen exobolygóra.


Seven Knights

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Android


A Seven Knights egy körökre osztott RPG játék Android és iOS mobil eszközökre. Az anime stílusú karaktereinkhez megidézéssel juthatunk hozzá, mint azt sok hasonló játékban tehetjük. Szerencsére nagy eséllyel juthatunk szép és már-már szexinek nevezhető chibi hősökhöz.A karakterek minőségtől függően más és más külsővel rendelkeznek, amit csillagokkal jelölnek. Ezeken többféle fejlesztésen átesve variálhatunk. Nem csak karakterekkel találkozhatunk, hanem Elementekkel, amiknek a karakterek csillagozásában van nagy szerepük. Tehát egy kevés csillagos karakterből készíthetünk egy nagyon jót is. Viszont a pudingok és szörnyek inkább csaj más karakterek fejlesztésére alkalmasak. Ha hőseink így sem tetszenek, vásárolhatunk nekik különféle skineket. Adhatunk nekik fejleszthető fegyvereket, ruhákat és köveket, hogy még erősebbek legyenek. A játékmódokban is bőséges a Seven Knights, mivel a hagyományos Adventure mód mellett találunk Tower módot, napi Dungeon-t, Boss Raid-et, PVP Arénát, Castle Rush-ot, Guild háborút és World Boss-ot. Mindenhol bőséges jutalomhoz juthatunk, ezért érdemes csinálgatni a napi, speciál és guide feladatokkal együtt. Extraként akár auto módban, több féle beállítással játszhat magának a készülékünk, ezzel is kímélve a mi egészségünket.


A teleszkópos csillagászatról

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Csillagászat


Akik nem jártasak a csillagászatban azok úgy vélik, hogy egy teleszkóppal a csillagokat és a Holdat lehet közelebbről megnézni, pedig ez egyáltalán nem így van. Rengeteg égitest, mint bolygók, űrködök és más galaxisok várják, hogy felfedezzük csodálatos sokféleségeiket.Egy csillag valóban nem lehet annyira érdekes, mint egy kettős csillag, ami áll egy piros és egy kék párból vagy olyan halmazokból, amit több száz vagy több ezer csillag alkot. Megismerkedhetünk a Jupiter felhősávjaival és a 4 nagyobb holdjával, valamit a Szaturnusz gyűrű rendszerével. A többi bolygó valóban csak egy csillag szerű színes gömb, de nagy élményt nyújtanak így is. Sajnos a világító és megvilágított űrködökből nem sok színt lehet látni szabad szemmel és teleszkóppal sem, ezek fénytartományának észleléséhez digitális képalkotó eszközökre van szükség. De vannak olyan fajták, amik még fényes fehér pacák képében csodálhatunk. A galaxisok is hasonlóan láthatók a ködökhöz képest. De egyik-másik jellemzőjük azért szépen kirajzolódik. Legyen szó a porsávokról vagy spirál karokról. Sokaknak talán el is vehetik ezek a tények a kedvüket a csillagászattól, de teleszkóp nélkül ennyit sem láthatunk az égitestekből. Aki kedvet kapott a csillagászathoz, annak kezdésül ajánlott egy minimum 60mm-es lencsés teleszkóp beszerzése mondjuk a Celestron márkából. Egy ilyen műszerrel már megcsodálhatjuk a Messier objektumok többségét, amelyek a bolygókon kívül tartalmazzák a fent leírt objektumokat.


Torrente 5: Operación Eurovegas

Dátum: 2016.12.11. | Írta: Noresz | Kategória: Film


Torrente ötödjére is visszatér szedett-vetett csapatával és valami nagyra készül. Most szabadult a börtönből és fülest kapott, hogy egy amerikai tagnak szüksége van rá, hogy kirabolják Spanyolország legnagyobb kaszinóját, az Euro Vegas-t.Torrente leghűségesebb barátjával Cuco-val egy ütős csapatot szerveznek, hogy végre hajtsák az akciót. A csapat természetesen tök szerencsétlen és félnótás tagokból fog állni. Ezért sem fog semmi úgy sikerülni, ahogy azt eltervezték. Ezt a filmben kétszer nézhetjük végig. Hogyan kellene az akciót véghez vinni és élesben hogyan bénázzák el. A bénázások ellenére Torrente mindig megoldja a keletkező problémát a maga módján. A rablás persze sikerül így is, de a fordulatok egymást követve mégsem a tervek szerint alakítják a dolgokat. Az előző részekhez képest kevesebb pucérságot kapunk, de visszatér sok régi szereplő.