Köszönöm hogy ide látogatot!

 Pc játék

pc játék

PC JÁTÉKOKRÓL!Airbrush festmények eladók itt!


                 Airbrush festmények eladók itt!

Minden amit érdemes tudni a PC játékokról (számítógépes játékokról)

 

A PC játékoknak számtalan változata létezik, szinte világos csoportosítás nehezen is adható róluk. Mivel e műfaji kategóriák sokszor fedik egymást, így nehezen sorolhatóak kategóriákba...

   Legismertebb típusok a first person shooter vagy pedig az egoshooter számít. Ezek az elnevezésű játékok belső nézőpontú és löldözős játékoknak számítanak. PC játék, mely a 90-es években jött divatba, a gyors reagálású és ügyes lövöldözési technikára fektette a hangsúlyt.

   A PC játék népszerűségi listáján a kalandjátékok követik az FPS-eket. Ezeknél a PC játékoknál a gyors rekció helyett a trükkök és a rejtvények megfejtése áll a középpontba. A stratégiai játékok lényege, hogy hadsereget állítsunk fel és nyersanyagot gyűjtsünk, bázist építsünk fel és stratégiailag győzzük le az ellenfelet.

   A szerepjátékok során különböző virtuális karaktereket kell kialakítani és fejleszteni.

   A jump and run PC játék  a fiatalabb korosztályt célozza meg, ahol egy kis ügyességgel egy kis karaktert, figurát kell irányítanunk, melynek futással és ugrásokkal kell elérnie az adott küldetést.

 pc játék

Mivel sokan nem tudják mely kategóriába sorolni kedvenc játékukat,egy kis segítség:

- kalandjátékok

- stratégiai játékok

- szerepjátékok

- online szerepjátékok

- egoshooter

- multiplayer lövöldözős játékok

- jump and run játékok

- sportjátékok

- szimulátorok

 

     Kalandjátékok:

A PC játékok legszerteágazóbb műfaja. A klasszikus kaland játék során különböző rejtvényeket, adatokat, tárgyakat vagy éppen információt kell megtalálniuk, megoldaniuk. Ezek a cselekmények viszik előrébb a cselekményt. Néha a mérlegelés fontosabb, mint a gyors reakcióidő. A kalandjátékokon belül vannak olyanok, melyek komplett, egész történetet mesélnek el és vannak olyanok is melyek furcsa karakterekkel, vicces diagnózisokkal szórakoztatnak bennünket, ám olyanok is vannak, melyek teljesen rejtélyes megfejtésekre alapozódtak. A grafika fejlődésével ma már nem kell különféle szövegeket beírnunk az adott mezőbe, hogy irányíthassuk a játékot. A grafika fejlődésének köszönhetően megjelentek az ún. point and click (mutass és kattints) vezérlés, mely először az 1983-es játékokban tűnt fel.

Néhány világszerte sikert aratott PC játék: Tomb Raider, Myst. Ezekből a PC játékból több 10milliót adtak el.

 pc játék

     Stratégiai játékok:

PC játék ezen formája nem utolsó sorban nagy taktikai és stratégiai kézséget igényelnek.

   Megkülönböztetjük:

   - a körökre osztott stratégiai játékokat (azaz TBS játékok, a játékosok sorban, körönként léphetnek egymás után épp úgy mint a sakkban.)

   - valós idejű stratégiai játékok (azaz RTS játékok, valamennyi játékos egy időben hajtsa végbe az akciót, fontos a gyors reakció és a pontos stratégiai terv menete.)

A legnépszerűbb stratégiai PC játékok: Civilization, Age of Empires, Command and Conquer.

 

     Szerep játékok:

PC játék ezen formája kicsit eltérőbb idejű, kultúrájú és szociális rendszerű fantáziavilágban játszódik, mint a mienk... PC játék szerep játékaiban lehetőség van arra, hogy több karaktert hozzunk létre, melyeknek feladatokat kell megoldaniuk vagy éppen ellenfeleket kell leküzdeniük. Minden karakter másként játszik,így kikell tapasztalnunk azokat. Minden PC játék karakter más más fokozaton vagy körben más fegyverrel, ˇtapasztalattalˇ  indul harcba.

Legnépszerűbbek: Diablo, The Sims.

 

     Online szerepjátékok:

Olyan PC játék, mely csak interneten játszható. Ahol is több ezer játékos népesíti be az adott virtuális világot. Lényegében ugyan úgy játszhatók, mint a többi játékok, csak itt egy szerveren keresztül fut az egész PC játék menete. Tartalmilag PC játék online formája  a MMORPG játékok rokonai. A Néha viszont az ilyen online játékoknál havi díjat is kell fizetni.

Legnépszerűbbek: World of Warcraft, Second Life.

     Egoshooter:

PC játék legnépszerűbb típusai közé tartoznak. Ezeknél a PC játékoknál a játék világa 3D-s és ahol a főhős szempontjából van ábrázolva. Az ellenfelek gyors lelövése általában korlátozott. A változatosságot a különböző szinteken, pályákon szerzett fegyverek és a különböző ellenfelek biztosítsák a változatosságot. Itt álltalába mindent látunk a képernyőn... az energia szinttől kezdve egészen a fegyvertár állapotáig mindent.

Legnépszerűbbek: Doom, Halo.

 

     Multiplayer lövöldözős játékok:

E lövöldözős játékokat sokáig csak egy személy használhatta, míg a Doom irányt nem mutatott abban, hogy a játékot akár többen is játszhassák és általában virtuális közösségekre alapozottak és interaktívan irányíthatóak.

Legnépszerűbb: Counter Strike

 

     Jump and run játékok:

A PC játék azon formája ahol minden korosztály megtalálja a magának legmegfelelőbbet. PC játék ugorj és fuss játékok ezen formája már a kezdetektől meghódította a közönséget. A játékban szintén szabadon mozogva irányíthassuk a játékot, és persze egy kis ügyességgel könnyedén vehessük a különféle távolságokat és akadályokat, ahova csak kikell mérni vagy megcélozni az ugrás és futás távolságát.

Legnépszerűbb: Prince of Persia

 

    Sport játékok:

PC játék azon ágazat, melyek a hagyományos sportágakat szimulálnak. Szinte a legnépszerűbb PC játékok közé tartoznak, valamint ebbe a kategóriába tartoznak a legnagyobb példányszámban eladott játékok. Szinte minden sportágnak megvan a maga virtuális verziója, pl. a focinak, kosárlabdának, a boxnak, a golfnak, stb. Legtöbb esetben az adott sportág szabályaira vannak alapozva és játék közben a nézőtér is látható.

Legnépszerűbbek: NBA Live, Fifa Manager.

 

    Szimulátorok:

A PC játék szimulátoros verziói általában valamely közlekedési eszköz irányítását gyakorolja. A PC játék lényege, hogy a repülőgépet, motort vagy éppen autót vezetünk. Ennek köszönhetően kipróbálhatjuk kockázat mentesen és biztonságosan, hogy milyen lehet pl. versenyautót vezetni.

Legnépszerűbbek: Need for Speed, Wings over Europe.

 

PC játék adta számos kikapcsolódási lehetőségeket élvezhetjük akár joystick vagy egy mozgás felismerő rendszer segítségével is. A PC játék testvérének számító játékkonzolokat se felejtsük el, melyek egyre népszerűbbek, pl. XBOX vagy a Wii. A PC játék fejlesztői kihasználják a lehetőségeket, hogy csak egy hardver típusra kell optimalizálnunk a játékot, így jobban élvezhetjük a látványosabbnál látványosabb grafikai megoldásokat.

írta:Bika Liwia