KEDVES VENDÉG! NÉZZ KÖRÜL NÁLUNK!
Advertisement
Kezdőlap
2019. March 26.
Iskolánkról

Image

Iskolánk, 1929 óta több mint 80 éve működik Kaposvár keleti szélén. Beiskolázási körzetünkbe tartozik az 1960-as években létrehozott romák által lakott terület, így tanulóink nagy része ezekből a családokból kerül ki. Tanulóink létszáma 140 fő körül mozog, tantestületünk 21 fős.

Kiemelt szerepe van az intézményben a hátránykompenzációnak, a tanulási esélykülönbségek csökkentésének, a szabadidő hasznos eltöltésének, valamint a tehetséggondozásnak egyaránt.

A cigánykultúra megőrzése céljából 2004-ben bevezettük a kisebbségi oktatást, 2008-tól pedig a beás nyelv oktatását.


Tovább...
 
Múltunk

A XIX. század elején Kaposvárnak még falusias külseje volt. Egy fő és néhány rövid mellékutcából állt. 1815-ben a házak száma 351, a lakosok száma 3583 volt.

A város keleti része a Cigli iskolánál végződött. (Ma Fő utca 101.) Ez az iskola volt, mai iskolánk őse. A város 1892-ben vásárolta meg az egykori kocsmaépületet oktatás céljára. /A kocsmárost nevezték Ciglinek/ A Cigli iskola az 1892/93-as tanévben kezdte meg oktatási tevékenységét. I. és II. vegyes osztállyal, 75 tanulóval, és 2 tanítóval Rajcsányi Mariska, tanítónővel és Rónai József tanítóval. Hivatalos neve: Fő-Utcai Elemi Iskola.

 

Tovább...
 
Amit elértünk

·         Sokszínű szabadidős tevékenységet biztosítunk tanulóink számára. Kézműves, furulya, rajz, számítástechnika, angol, hagyományőrzős, hon-és népismereti, valamint irodalom szakköröket működtetünk.

  • Énekkarunk évről-évre sikeresen szerepel a Jézus Szíve templom karácsonyi hangversenyén.
  • 2001 óta szervezett úszásoktatásban vehetnek részt az arra igényt tartó tanulóink.

Tovább...