http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.23. 20:56

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.10.14. 16:52 

Egyébként, amíg a fém a testben van, nem lehet edzeni? Még kis súllyal sem? Leginkább a bicepszre és mellizomra gondolok. Tehát hogyha pl fekvenyomni szeretnék akkor azt sem lehet? Vagy egy idő után kis súlyokkal el lehet kezdeni?

Előre is köszi a választ! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.16. 23:30 

Sziasztok!

Adam: Nekem Kálmán Attila kifejezetten javasolta, hogy erősítsem a mellizmom. Sajna az úszást nem tudom olyan rendszeresen csinálni mint ahogy szeretném :( , ezért már egy ideje kondizom. Eddig egyik gyakorlat sem okozott gondot, se a felülések, se a fekvenyomás(most kb a testsúlyomnak megfelelő súllyal szériázok). Szóval szerintem nyugodtan lehet edzeni de csak ésszel, ha fáj akkor abba kell hagyni!

csakegyfocibolond: Felülés helyett próbáld meg, hogy hanyatt fekszel és a lábaidat felemeled a földtől pár centire és úgy tartod, meg úgy csinálsz mintha egy bringát tekernél, ezek is jól edzik a hasat. De figyelj hogy egy-egy alkalommal negyedóránál többet ne hasazz nehogy túlerőltesd a hasizmod! Te milyen gyakran jársz úszni? Mennyit úszol egy alkalommal és milyen úszásnemben? Esetleg elárulod azt is hogy hol szoktál úszni? :) (Egyébként nálunk a családban másnál nincs PE.)

Mindenkinek a legjobbakat! ;)
üdv: excav

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.17. 11:21 

Szia!
Nekem Sült doki azt mondta ne csináljak ilyesmiket, azért is kérdeztem, hogy mi az a határ ameddig még lehet.Hát amikor először fekvőt csináltam a vassal, akkor feszítette és abba is hagytam.Amit mondtál, hogy hanyatt fekszem és a lábam felemelem 10centire és úgy tartom, attól meg ilyen kicsit fura érzés volt a mellkasomban és annál meg attól ijedtem meg, és inkább abbahagytam.
Úszni hetente 2x járok, de most már vasárnapi edzés is van,szóval mostantól heti 3.Suli miatt többször nincs lehetőségem.Tavasszal volt, hogy heti 5x lenn voltam.Mindent úszok: pillangó,hát,mell,gyors, valamikor egyikből többet másikból kevesebbet, attól függ milyen kedvében van az edző.Nagyon szeretek úszni, mert kb hátizmom, meg mellizmom, meg karom, kb ugyan olyan, mint azoknak akik járnak gyúrni.És ez természetes izom, nem pedig gyúrt izom.Nagy különbség van a kettő között.Arról nem is beszélve, hogy úszás a legjobb kardio + minden izmot erősít.Nem tudom merre fele laksz.De itt, ahol én lakok XV. IV. XIV. kerület környékén több helyet is tudok neked mondani.Egyébként hány éves vagy, és mikor műtöttek?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.17. 13:12 

Sziasztok!

Engem az érdekelne, hogy csináltatott-e valaki közületek légzésfunkciós vizsgálatot műtét után? Érdekelne, hogy tapasztaltatok-e javulást a légzésetekben?

Ami a sporttevékenységeket illeti, mindenképp a műtétet végző orvos véleményét kérjétek ki, hogy mit szabad és mit nem.

Köszi,
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.17. 15:17 

Sziasztok!
Holnap fekszek be a kórházba és kedden lesz a műtétem.
Nagyon izgulok, remélem minden rendben lesz.Szúrkoljatok
nekem!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.18. 10:02 

Sok sikert Móni!

Szorítok Neked! Majd ha jobban leszel kérlek oszd meg a véleményed, mert én is hajlok a műtét felé!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.18. 15:22 

Sok sikert Móni!

Úgylátom egyre többen vagyunk akik műtét felé hajlanak..tavasszal szeretném műttetni, úgyhogy addig még kicsit edzenék, hogyha utána mégsem lehetne..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.18. 16:05 

Sziasztok!

Szorítunk neked Móni ;) , majd számolj be a műtét után!

csakegyfocibolond: Most 22 vagyok és 2 éve van lemezem. Tudom hogy jobb az úszás, de az csak akkor látszik meg az emberen ha rendszeresen legalább heti 2-3 alkalommal úszik rendes edzésen. Én is szeretek úszni, de nem vagyok benne pro, na meg ha egyedül úszkálok az nem olyan mint amikor egy edző ordít rám a partról :D. Gondolom Te nem csak hobby szinten úszol hanem versenyszrűen, szerintem én ahhoz már idős vagyok hogy beférjek egy klubba mint kezdő, de cáfolj meg ha tévedek, esetleg ha tudsz ajánlani olyan edzést mint amire te is jársz és mondjuk amatőrök is mehetnek akkor annak örülnék nagyon. :)

üdv:excav

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.18. 21:05 

Sziasztok!

Minden jót, Mónika! Szorítunk, és persze kíváncsian várjuk a fejleményeket! :)

Aki tudja, megírhatná, hogy milyen lett a légzése műtét után.

Köszi,
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.21. 10:29 

Sziasztok!

Sziasztok!

Én egy 22 éves lány vagyok. Nekem is tölcsérmellem van.
Fiatalabb koromban komoly lelki gondjaim voltak ezzel, de mikor elmentem orvoshoz mindig azt mondták, nincs ezzel semmi komoly baj, menj úszni és sportolj aztán rendbe jön. Mivel nekem születésem óta megvan sajnos nem jött rendbe, akármennyire is próbáltam. Úsztam folyamatosan és különböző sportokat is kipróbáltam.
Most ott tartok, hogy nincs javulás, sőt talán rosszabb is lett. Ha nehéz súlyt cipelek a hátamon befulladok, és pl. ha aerobikon van egy olyan feladat, hogy a mellkasunkat fordítsuk jobbra-ballra akkor rám jön a köhögő roham.
Komolyan elgondolkodtam a műtétről, csak az a probléma, hogy sajnos semmit nem tudok arról, hogy hogyan is kell ezt elkezdeni...
Mármint menjek el a háziorvoshoz, és kérjek beutalót ortopédiára? Mondjam el, hogy mi a bajom? És utána? Mi van, ha azt mondják, nem kell ide a műtét? És ha mégis... Fizeti a TB? Mert sajnos nincs ennyi pénzem.

Ha valaki tud segíteni az kérem írja le!
Nagyon örülnék neki!
Előre is köszönöm! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 8, 9, 10, 11, 12, 13, 14 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]