http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 05:59

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.10.21. 14:46 

Szia linthu!

Ha egy kicsit visszább olvasol a fórumban, akkor találsz választ a kérdéseidre, de leírom. :)
Nos én voltam még tavaly nyáron ortopédián ezzel a betegséggel, de mondták, hogy menjünk el egy melkassebészhez. Miskolcon is van egy doki, aki végez efféle műtétet, így elmentünk hozzá. Engem elküldött, hogy ezt nem kell műteni...
Aztán átmentünk egy másik helyre, ott is kb ugyanezt mondták, hogy fölösleges műteni mert egy kis edzéssel meg úszással szebbé lehet tenni, viszont eltűntetni nem lehet. Tegnap beszélt anyám Dr.Kálmán Attilával, aki megszólalni sem hagyta anyámat, mondta, hogy jövőhét szerdán menjünk fel az 1. számú gyermekklinikára és megnéz. Ott majd mindent megbeszélünk. Elég sokan ajánlották Dr.Kálmán Attilát, tehát maximálisan megbízok benne, de majd szerdán kiderül. Ortopédián ezzel nem tudnak mit kezdeni. Javaslom, hogy szerezd meg te is az elérhetőségét és beszélj meg vele egy időpontot, hogy mikor tudna megvizsgálni. Én jövő tavaszra tervezném a műtétet, hogy ne a nyáriszünet felét kelljen itthon töltenem. Szerdán rákérdezünk majd az anyagiakra is, addig nem tudok mit mondani rá. Hallottam már azt is, hogy a TB mindenképpen állja, mert nem lehet tudni, hogy az idő múlásával mennyit romlik, de van aki azt mondja, hogy csak annak állja a TB akinek már az orvos javasolja a műtétet. Emiatt félek egy kicsit, mert nekem épphogy csak kozmetikai hiba, és nehogy az legyen hogy zsebből kell az egészet..Akkor el is felejthetem, mert nemhiszem hogy lenne 4-500 ezrünk a műtétre..:/ De majd szerdán leírom mit sikerült megbeszélni a doktorúrral.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.21. 15:06 

Szia linthu! ;)

Több irányban is elindulhatsz. Az egyik, hogy a háziorvosod ortopédiára, onnan meg egy mellkassebészhez küldenek. A másik egy rapid megoldás, egyből egy mellkassebészt keresel meg. Én az utóbbit választottam anno, így kerültem Kálmán Attilához. A fórumon sok doki nevét megtalálhatod a róluk szóló véleményekkel együtt, de igazából ezek közül Neked kell kiválasztani a legszimpatikusabbat, érdemes többhöz is elmenni. Én egyszerűen telefonon kértem időpontot. Nyugi, biztos nem fognak elküldeni ha már a légzésben zavar. Azt írtad, hogy régebben nem viselted jól lelkileg, most hogy vagy vele? Nem tudom hol laksz, vidéken és Bp-en is csinálnak ilyen műtéteket. A TB támogatja ezt a műtétet, nem kell érte fizetned, feltéve hogy magyar állampolgár vagy.

Sok sikert! Ha van még kérdésed írj!

üdv:excav

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.21. 15:29 

Sziasztok!

Nagyon köszönöm a gyors választ! :)
Én Szombathelyen lakom, úgyhogy viszonylag messze élek Bp-től. Bár nem mintha ez sokat zavarna abban, hogy felutazzak.
Most megnéztem, hogy Szhelyi kórházban is csináltak már Nuss féle eljárással műtétet. Bár nem hiszem, hogy itt szeretném megcsináltatni. DE legalább helyben van a mellkassebészet! :)
Akkor ott próbálkozok. Az az orvos akit írtatok, ő hol rendel? Mert lehet, hogy megpróbálok akkor vele konzultálni. Esetleg elérhetőséget tud valaki írni?

Igen, régen tényleg nagyon zavart, hogy ennyire horpadt a mellkasom, és még asszimetrikus is. De információk hiányában nem tudtam erről az új fajta műtéti eljárásról, ezért próbáltam nem foglalkozni a mellkasom kinézetével. Tehát megpróbáltam magam elfogadni úgy ahogy vagyok.
Nagyjából sikerült is, szerencsére nagy problémám nem származott belőle. Azaz mindig megkérdezik mi a bajom, miért néz ki így, elmondom a helyzetet és ennyi. Régen nagyon féltem attól, ha meglátnak strandon akkor mindenki mutogatni fog rám, a párkapcsolatról ne is beszéljünk. De rájöttem, ha valaki szeret így is elfogad. Csak engem zavar...

És mostanság igencsak előtérbe került a is, hogy zavar a légzésben, és sokszor fáj a mellkasom.
Régen nem volt ezzel baj. És ez most hirtelen jött, de egyre gyakoribb is. Olyan 2-3 éve jelentkeztek először a fulladások. Este is van amikor nehezen alszok el, mert nehezen veszem a levegőt, olyan mintha nem tudnék teli tüdőre levegőt venni.

Ha majd szerdán elmész, leírod a történteket?
Előre is köszönöm!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.21. 20:04 

Persze, amint hazaértem, leírom mit sikerült megtudni. :)
Egyébként Dr.Kálmán Attila az 1. számú gyermekklinikán dolgozik, de adok egy linket, ahol találsz telefonszámot is. Anyám nemtudom már hogy mit hívott, de ott megadták az adjunktusúr telefonszámát, így tudtak konzultálni.

http://www.sote.hu/intezetek/munkatarsa ... mp_id=1646

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.21. 20:14 

Szia linthu!

A légzésed miatt voltál már orvosnál? Nekem 24 éves korom környékén kezdődtek a légzési problémák. Hónapokig kaptam különféle hörgőtágítókat, melyek sajnos semmit sem értek.
Idén májusban műtöttek 29 évesen, és a mellkasomban lévő 2 fémlemez még mindig eléggé korlátozza a légzésem, csak hasba tudok normálisan lélegezni. Ennek ellenére mindenképp ajánlom a műtétet. Ha csak egy kicsit is zavar, mindenképp vágj bele. Megéri! A lemezkivétel után pedig biztos, hogy jobb lesz a tüdőnek, csak addig kell kibírni valahogy.

Ha bármi kérdésed van, írj nyugodtan!

üdv,
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.22. 11:20 

Sziasztok!

Adam, azt had kérdezzem meg mennyi idős korig fogad embereket Dr. Kálmán Attila?
Gyermekklinikán dolgozik? Akkor nem csak 18 éves korig lehet hozzá menni?
Egyébként köszönöm szépen a címet, még megvárom az élménybeszámolót és utánna fellhívom én is! :)

Tamás: Egyszer voltam már dokinál, mert mindig befulladtam és iszonyatoan fájt a hátam, de akkor azt mondta "neked semmi bajod nincs"! Menj gyógytornára, és minden rendben lesz. Nem lett rendben, de mondjuk annyira nem fájt azóta.
Egyetemen itt az őszi szünet, úgyogy a program doki keresés lesz! :)

Köszönöm élni is fogok a kérdésekkel!

Üdv, linthu

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.22. 14:24 

Felnőtteket is műt, viszont azt nem tudom, hogy ugyanazon a helyen e.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.25. 11:08 

Sziasztok!

Sikerült időpontot kérnem a dokitól, holnap megyek a Mellkassebészetre.
Kérlek segítsetek abban, hogy mit kell mondanom, azaz kérni a dokitól.
A mellkas Ct-t tudom... És hogyan kell felvázolni a dolgot, hogy azt is javasolja, hogy műteni lehessen!
Tudom ez most zavaros egyveleg amit írok, de ha valaki ki tudja bogozni, amit írtam kérem segítsen!

Köszönöm szépen!
Üdv, linthu

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.10.25. 14:07 

Szia linthu,

Gyorsan összeállítottam egy listát arról, hogy miket érdemes megkérdezned.

1. Milyen mozgást nem szabad végezni műtét után, és meddig?
2. Mikortól lehet újra sportolni? Pl. futás, kerékpár, aerobic, úszás.. stb.
3. Mikortól lehet hason, illetve oldalt feküdni.
4. Milyen a fájdalomcsillapítás? Hagyományos, vagy gerincbe adott?
5. Milyen speciális gyakorlatok javasoltak, hogy a visszaalakulás esélye a lehető legminimálisabb legyen? Kell-e végezni légző gyakorlatokat, és meddig?
6. Az alsó kiálló bordák is korrigálhatóak-e?
7. Mennyi kórházi nappal kell számolni?
8. Mikortól lehet visszatérni a munkába, illetve iskolába?
9. Túlkorrigálják-e, azaz jobban kiemelik-e a mellkast a kelleténél? Mivel lemezkivételkor történik bizonyos mértékű visszasüppedés.
10. Mennyi műtétet végzett már? Tud-e mutatni esetleg képeket?
11. A mellkas felső részén is történik-e korrekció, esetleges második lemezzel?
12. Mennyi idő után veszik ki a lemezt?

Hirtelen ennyi jutott eszembe..

Ahhoz pedig, hogy javasolja a műtétet a légzési probléma szerintem elegendő indok, de mondd el nyugodtan, hogy mennyire zavar lelkileg, illetve félsz a későbbi komolyabb szervi problémáktól.

Sajnos még mindig nagyon sok orvos esztétikai problémának tekinti a dolgot, mely egyszerűen nem igaz, és felháborító. Ha te is ezt tapasztalod, menj másik orvoshoz!

Ha kérdésed van, írj nyugodtan!

Üdv,
Tamás

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2010.10.25. 16:25 

Sziasztok!
Végre itthon vagyok!
Kedden műtöttek,minden rendben ment.Majd később mindent leírok részletesen.Azt szeretném kérdezni,hogy mikor
fog két oldalt a duzzanat lejjebb menni és a has is megszokott puffadni?Tudom hülyeség de engem megviselt lelkileg,hogy más lett a testem a műtét után!Nem tudom,hogy a hasam meg van e duzzadva vagy így fog e maradni?Sajnos ezeket a kérdéseket nem tudtam
feltenni az orvosomnak,mert bármit kérdeztem lekezelően válaszolt.Volt valaki köztetek aki műtét után nem tudta egyből elfogadni az
új testét?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 9, 10, 11, 12, 13, 14, 15 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]