http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 07:43

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2010.11.14. 17:25 

Hello.

Nem szoktam nagyon fórumozni de úgy gondoltam ide azért írok pár sort.. Először is: nagyon sok hasznos infót olvastam itt, köszönöm mindenkinek :)

rólam: 22 éves fiú vagyok, a nyáron tudtam meg hogy ez a bizonyos Nuss műtét megoldás lehet a "problémám"ra. Holnap megyek Pécsre a 400 ágyasba helyzetfelmérésre,
gondolom sok minden kiderül.. Eléggé izgulok hogy mit fog mondani az orvos, egyenlőre 10 percenként váltakoznak a jó és rossz kimenetelű gondolatok a fejemben.
Az igazság hogy az én esetemben a bemélyedés elég mély és egy kicsit jobbra húz, viszont annak ellenére hogy vékony alkatú vagyok a tartásom elég jó és szinte semmi "borda-rendellenességem" nincs, nem állnak ki stb, szóval remélem ez bónusz ahhoz hogy jól sikerüljön egy esetleges műtét!

tudom nem egy nagy és sokat mondó post ez, de jól esik megosztani a sorstársakkal :)

üdv és minden jót: M. :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.15. 17:44 

Szia Matej!

Őszintén én sem fórumozom egyáltalán, de ide én is beírtam ;) tényleg furcsa olyan embereket "hallgatni" akiknek u.o érzéseik vannak.
A lényeg hogy engem most 11-én műtöttek 31 éves múltam májusban és máz itthon :)
Hessegesd el a rossz gondolataidat, mert olyanok nem nincsenek!!! Soha nem fogod megbánni még a műtét utáni napokban sem a fájdalom miatt. Van fájdalom, de tényleg kilehet bírni nem olyan szörnyű hidd el.
Sok szerencsét a műtéthez! Ha szeretnél bármi infót csak nyugodtan,de itt elég sokan tudnak segíteni ;)

Üdv. Pálesz

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.17. 16:40 

Sziasztok!
Régen írtam, mert elromlott a gép.Látom azóta pár új arc is feltűnt, ennek örülök.Nem olvastam vissza, mert hosszú lenne.
Még régebben valaki kérdezte, hogy a légzésfunkció javult-e.
Hát én műtét előtt 3 hónappal voltam és akkor, a életkoromhoz,testsúlyomhoz,magasságomhoz képest73%-t értem el.(100% az átlag).Kb május körül voltam ismét, ekkor már lemezzel, és már ekkor úsztam is.117%-t értem el.A vizsgálatot elvégző doktornő szerint ez igen szép eredmény.A műtét segített, hogy visszanyerjem egy átlagos ember képességeit, az úszás, meg hogy annál picit többet :)
25 méteres medencét víz alatt átúszom.(minden edzés után, jó kis tüdőtágító :))
Akik műtét előtt állnak, azoknak sok sikert.Megbánni szerintem senki sem fogja, ez a kis fájdalom és 2 év minimális mozgáskorlátozás nem nagy ár érte.
Egyébként nem tudom olvastátok-e.Nekem édesanyám hívta rá fel a figyelmem, valamelyik újságban volt, hogy ez a xfaktoros srácnak is ilyen lemeze van.Mondjuk szerintem kicsit túlsajnáltatja magát a cikkben, meg pl olyanokat is leír, hogy a repülőtéren a fémkapu kijelzett, érdekes nekem nem sípolt, amikor még nyár elején utaztam repülővel.na mindegy, ha valakinek kérdése van, nyugodtan bombázzon vele :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.18. 14:10 

Sziasztok,

hát, eléggé felgyorsultak az események, 22edikére már ki is vagyok írva műtétre :shock: mondanom sem kell parázok mint állat, de hát legyünk túl rajta azt mondom.. majd írok a tapasztalatokról!

Üdv: M.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.23. 10:57 

Szia Matej!

Remélem túl vagy rajta sikeresen! Nem fogod megbánni!
Nekem 27 évesen tették be és pár hónap múlva ki is veszik... így visszanézve elrepült ez a 3 év... :-)

Mindenkinek kitartás, erő!
Tornázzatok és ússzatok sokat!

Üdv
Kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.24. 17:00 

Mindenkinek 3 évig lesz benn?
Nekem nyáron lejár a 2 év és doki azt mondta veszi is ki.
A korotok miatt van benn 3 évig vagy miért?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.26. 14:52 

Sziasztok!
Már öt hét eltelt a műtétem óta.Azt hittem,hogy a gyógyulás gyorsabb lesz.
A bal oldalam teljesen rendben van de a jobb az nagyon tud fájni.Fodrászként
dolgozom és a főnököm már nagyon szeretné,ha visszamennék neki segíteni.
Szerintetek korai még dolgozni menni?A házi orvosom még nem ajánlaná.
Ti mennyi idő múlva mentetek dolgozni?Hogy bírtátok az elején?
Előre is köszönöm a válaszokat!
Mónila

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.26. 22:33 

Hát nekem az volt a szerencsém, mivel még gimibe járok, hogy a nyári szünet ott volt.
Nekem is van, hogy egyik oldal fájt, mert egyik oldalt T alakú a vége a vasnak, hogy rendesen tudják rögzíteni, és bizony, ha éjszaka rosszul fekszel, akkor reggelre kicsit megsajdul, de általában pár nyújtózással megoldom.Amit tudsz csináld, de óvatosan.De igazából te érzed, hogy hol tartasz a gyógyulásban és mi megy és mi nem.Ha fáj, akkor inkább ne csináld többet nem tudok mondani.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.11.28. 15:47 

A doki eredetileg nekem is két évet mondott, de az a tapasztalata, hogy a 3 a biztos, nem tudom a korom miatt vagy amúgy...

Mónika, a fájdalom változó, hogy kinek milyen a küszöbe és rengeteg dologtól függ ( csontozat, izomzat, regenerálódási képesség).
Én edző vagyok, és 3 hét múlva visszamenetm dolgozni, de az kicsit korai volt így utólag, viszont jól elterelte a figyelmem. Szerintem, ha meg tudod oldani fél állásba menj vissza pár hétig és utána merhet minden újra a régi kerékvágásba. Gyógytornát ne feledd, az segít regenerálódni!!!!

Mindenkinek csodás hetet kívánok :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2010.12.27. 16:00 

Sziasztok!

Már nagyon régen írtam ide. Engem 2009 nyarán műtöttek meg, 20 éves fejjel vágtam bele ebbe az egészbe. És nem bántam meg! Igaz nagyon szenvedtem, a kórházban szörnyű volt, és olyan 4-5 hétig szedtem még otthon is fájdalomcsillapítot, amit szerencsére abba kellett hagynom, mert a gyomrom már kikészült tőle. Emlékszem attól elfáradtam, hogy a kapunkig elsétáltam :)
de muszáj volt úgymond edzeni magam, mivel nyár végén még egy kis szakmai gyakorlaton is részt vettem.
Amúgy Debrecenben műtöttek, ha valakinek kérdése van szívesen válaszolok!
Boldog karácsonyt így utólag is!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]