http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 12:52

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:24 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Javaslom olvasd végig ezt a fórumot az elejétől és ha még mindíg van kérdésed, akkor írj.

Persze hogy fáj, minden műtét fáj, de ezért van a fájdalomcsillapító, amit ha nem is félóránként, de fél naponta kap az ember, meg van tablettás gyogyó is. (Félóránként? Nem drogklínika ez, nekik is sokba van az anyag...)
PS: a műtéttel nem vagy elkésve, műtöttek már 33-éves korban is embereket, csak kérdés, hogy két év múlva lesz e még egészségügy....na de ne politizáljunk!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:25 
Adminisztrátor

pds írta:

Hosszú az én történetem, és a mai napig sincs vége.
Mindenekelőtt leírnám, hogy fiú vagyok. 2004 elején kezdődött, kb 4. éve, akkor 16 éves voltam. Nekem a deformáció enyhe, de kombinált, vagyis tyúkmell és tölcsérmell egyszerre van jelen.
Úgy nőttem fel 16 évesre, hogy mindigis tudtam, hogy jelen van. Igaz, kérdezték is eleget osztálytársak, barátok, hogy az ott mi, miért áll nekem ott ki, de nem zavart. 2003 nyara után kicsit változtam, és megpróbáltam a maximumot kihozni a külsőmből. Már-már tökeletesnek éreztem az eredményt, de azóte persze még kihoztam a külsőből ezt-azt, és a külsőm sokat változott -remélhetőleg pozitív irányba. Az egyetlen hiba, azi nagyon zavart, és nem láttam sok megoldást a változtatásra az a mellkasi deformáció lett volna. Tudtam, hogy létezik műtét, és elhatároztam, hogy változtatok a dolgok.
Fontos tudni, hogy Nem Magyarországon élek, és kb. 650 km távol élek Budapesttől. Az interneten találtam egy mellkassebészt, akinek feltettem legfontosabb kérdéseimat. Bíztató válaszokat kaptam. Beszéltem is a szüleimmel, akik a várt lehető legnegatívabb reakcióval válaszoltak (bár anyu az egészségügyben dolgozik). Nem lepett meg. Tudtam, hogy féltenek, tudtam, hogy konzervatívak. Meg akartak győzni, hogy nem igazán testileg van a baj velem (mivel CSAK szépséghiba, és nem okoz egészségügyi gondot), hanem én vagyok túl hiú, és így is teljes értékű ember vagyok, lehetek. Elvittek otthon egy gyerekgyógyászhoz, aki meglehetősen idős volt, és ahogy láttam nem túl tájekozott az ehhez hasonló esetek műtéti korrekciójában. Elküldött gyógytornára. Ott a nő nagyon ellenszenvesen viselkedett. Megállapította, hogy az egész mellkas, bordák módosulva van, "pókhasam" van stb. Mivel évek óta foglalkoztam már a hasizmommal, és párszor már dícsérték is, ez utóbbit kétlem. A lényeg, hogy a gyógytornával foglalkozó nő "diagnózisa" nagyjából az volt, hogy csoda, hogy még egyben vagyok és élek. A javasolt gyakorlatok nagyon idétlenek voltak, semmi hasznát nem látnám így utólag sem. Anyu kísért oda, mondta is, hogy meg akarnám műtetni magam, az interneten láttam egy orvost, aki ilyent végez. Erre a nő mondta, hogy vannak olyan buta páciensei, akik azt gondolják, hogy egy tablettától vagy egy műtéttől elmúlik ez nekik, de jegyezzem meg, hogy ez velem született, és soha senki el nem fogja tűntetni, ezzel és együtt kell éljek. Megígértek a szüleim azonban 2004 tavaszán, hogy nyáron elvisznek Budapestre kivizsgálásra.
Az időpont tolódott nyárról őszre, 2005 tavaszra. 2005 tavaszán -és még a nyáron is- jártam konditerembe kb. 5 hónapig, ami akkoriban türhetően látszott is rajtam. Szerintem az eredmény megvolt, csak sokkal látványosabb lett volna a deformáció nélkül. 2005 nyarára szintén be volt ígérve, hogy visznek kivizsgálásra. Ennek ellenére gondoltam, hogy a kezembe veszem a dolgok irányítását, és konkrét kérdésekkel, határozott válaszokat várva írok egy e-mailt egy orvosnak (akinek a nevét nem írom, itt a fórumon is gyakran említik az illetőt). Választ kaptam is. Nagyon fellelkesített amit írt. Elhatároztam, hogy a szüleim közreműködésével, vagy anélkül, de műtét valamikor mindenképpen lesz. Végül a szülőknek is megmutattam a levelet, akik nagyonis kétkedve fogadták. De továbbra is 2005 nyarára volt tervezve a kivizsgálás.
Magyarországon vannak imerőseink, egy idősebb orvos házaspár, akik segítségét kértük. A magyarországi ismerőseink nem annál a budapesti orvosnál, akivel én e-mailen beszéltem, hanem egy kecskeméti orvosnál beszéltek meg időpontot egy közös ismerősük által, aki ismerte az orvost is, és őket is.
2005 augusztusában Kecskeméten megvizsgált az illető. Akkoriban volt, hogy kb. 5 hónapig konditerembe jártam plusz szoli meg minden. Mikor levetkőztem, a 30 körüli asszisztensnő mondta, hogy ha az ő barátja nézne ki úgy mint én, akkor ő tökéletesen élégedett lenne a testével, de nem ez a lényeg. Az orvos megállapította, hogy nem komoly, az egészségemet ha addig nem károsította, azután sem fogja, nem érdemes műteni, többet ártana, mint használna egy műtét, ússzak, járjak továbbra is konditerembe, és ne foglalkozzak vele. Még el szerettem volna menni a budapesti orvoshoz is, akivel e-mailen beszéltem, mert a kecskeméti orvoshoz képest egy teljesen más eljárást írt le (ismerhette viszonylag jól az esetemet, mert bár nem látott, e-mailen részletesen küldtem képeket és rövidebb videókat a mellkasomról). Ezt persze sem a szüleim, sem az ismerősök nem nézték jó szemmel. Ez volt az utolsó lehetőség. Az ismerőseink meg tudták volna győzni a szüleimet, hogy meglegyen a műtét, ha az orvos pozitív véleménnyel lett volna, de így ők is azt mondták, hogy nem érdemes.

Itt a történet lezárult, belenyugodtam, és másfél év után először elégedett voltam magammal. Ez egy szép és emlékezetes szakasza volt az életemnek, mindent megadnék, hogy az akkor következő hónapokat újraélhessem.

2006 februárjában a hugom egyik dálután kezdte mesélni, hogy a fiú öltözőben kiket látott, és, hogy milye jó testük van. Ekkor fogalmazódott meg bennem az aggodalom ismét, hogy sokan nem csinálnak semmit a testükkel és jól néznek, ki, akik konditerembe járnak, azokon jól látszik is. Én akkoriban már nem jártam konditerembe, nem volt időm, mert közekedett az érettségi, és egyre kevésbbé voltam elégedett a testemmel.
Ekkor kezdett ismét foglalkoztatni a gondolat, hogy annál az orvosnál, aki e-mailben olyan kedvezőket írt, még nem jártam, és az egy olyan lehetőség, amit nem hagyhatok ki, hátha segítene rajtam, és végleg megszabadulnék attól az átkozott deformációtól.
Elhatároztam, hogy a szülőknek nem szólok semmit, mert nem támogatnák az ötletet, és ha az orvosnál ők is ott lennének, az orvos hallaná szükő ellenérveit, látná, hogy csak esztétikailag lehet szükséges a műtét, és nem tenne semmit. Életemben először az intrikus negatív szerepben éreztem magam. Elhatároztam, hogy az akori padtársammal nyáron, az érettségi után elmegyek Budapestre. A cél az lesz, hogy megoldjam a problémámat, de a szülők úgy fogják tudni, hogy nyaralni megyek. A terv egyre pontosabb és határozottabb lett, már az orvossal is felvettem a kapcsolatot. Csupán a pénz hiányzott volna. Nem is tudtam hozzavetőlegesen sem, hogy mennyi lehet egy ilyen műtét, így elhatároztam, hogy kölcsön kell kérjek 2000-5000 eurót, az biztos elég lesz, és majd a szüleim mikor már megtörtént a műtét, változtatni nem lehet, rendezik majd a tartozást.
Az érettségi nálunk június utolsó, és július első hete. Érettségi után az egyik unonővéremtől, aki épp akkoriban szült, próbáltam kérni segítséget, nem pénzt, akire tudtam, hogy számíthatok. Mindenekelőtt megígértettem vele, hogy amit mondani fogok, azt soha senkinek ne mondja el, főleg ne a szüleimnek. Ő anyagi támogatást nem kínált, hanem banki kölcsönt javasolt, amit jövedelem vagy vagyon nélkül a mai napig is kétlem, hogy kaphatnék, de jö ötletnek tűnt.
Pár nap múlva épp a hitelnek akartam utánanézni, mikor anyunak szól a telefonja. Felvette, és rájöttem, hogy az unokatesómmal beszélt. A hugom kihallgatta a beszélgetést, és kifaggatta anyut, hogy miről volt szó. Kiderült, hogy az unokatesóm hátbatámadott, és igérete ellenére kitálalt mindent anyunak. Anyu nekem nem mondott semmit. Én felhívtam az unokatesóm, és vádolni kezdtem, hogy hogy tehetett ilyent, most mindennek vége, és, hogy miért nem szólt nekem. Mondtam, hogy én bíztam benne, és elég volt az ígérete, pedig meg is zsarolhattam volna, mert lett volna mivel, hogy biztos legyen, hogy nem mond semmit. Felhivta anyut es ezt is mind kepes volt elmondani neki. A hugom tudta anyu velemenyet, de anyu meg nekem nem szolt semmit az egeszrol. Várható volt, hogy nem vár rám túl fényes jövő. Addig is rövid pórázon tartottak, de ezek után vége mindennek, az életem úgy éreztem romokban hever.
Végül erőtt vettem magamon, és anyunak mindent be kellett valljak. Az a szerencsém, hogy sikerült meggyőznöm, hogy én csak azt akartam, hogy mindenkinek jó legyen. Magamnak, hogy megszabadulok a rendellenességtől, nekik, hogy nem tudnak róla, és nem aggódnak, és egyéltalán mindenkinek. Azt értem el ezzel, hogy megígérték ismét, hogy a nyár folyamén elvisznek a budapesti orvoshoz, akivel felvettem a kapcsolatot.
A nyárból ősz lett, és végül október végén elmentünk Budapestre az orvoshoz, akivel beszéltem. Anyu szerette volna, hogy jöjjön velünk a már említett magyarországi ismerős, aki szintén orvos, de nem volt megoldható, hogy összehangoljuk a programot. A melkassebész az e-mailjeiben nagyon pozitívan írt, és telefonon is bíztató volt. Biztos voltam benne, valahogy elérem, hogy műtét legyen a vége. Ezzel ellentétben, az orvos enyhének látta a deformitást. Azt mondta nem érdemes műteni, ne bántsuk, többet ártana, mint használna egy műtét, és ő Magyarországon szaktekintély, ha ő azt mondja, hogy nem érdemes műteni, akkor én nem találok egy mellkassebészt sem, aki ezt megműtené szívesen, és eredményesen. Megdöbbentem. Az interneten ennél súlyosabb meg hasonló esetekből is csináltak már tökeletest.
Belenyugodtam, hogy marad így. Láttam már, hogy létezik egy megoldás Brazíliában műtét nélkül, ami valamennyit, vagy épp sokat segíthet, és ha addig élek is kipróbálom -ha nem használ nem is árt alapon. Mivel műtétről nem lenne szó, ezt valamennyire anyu is támogatná, bár ha tettre kerülne a dolog, szerintem megint felkapná a vizet. http://www.orthopectus.com.br/fmethod.htm

Este a szállodai szobában elmentem zuhanyozni. Közben anyut hívta valaki. En kijöttem, és megkérdeztem:
-Ki volt?
- XY bácsi (a magyarországi orvos ismerős). Kérdezte, hogy hogy ment a vizsgálat, és sajnálta, hogy nem tudott jönni. Meséltem neki, hogy mit mondott az orvos, és mondta, hogy tudja, tényleg egy szaktekintély, és akkor tényleg nem érdemes foglalkozni vele.
Tavaly nyáron eszembe jutott, hogy mikor akartam az illetőhöz menni Budapestre, nem támogatott senki, és az ismerősünk nem is hallott a budapesti orvosról.
-XY bácsi jól megtáltosodott tavaly óta, hogy utánanézett ki az orvos, mert tavaly még mikor oda akartam volna menni, nem tudta, hogy kiről van szó. -Mondtam én tűnődve, hogy XY bácsi mennyire a lelkén viseli a sorsom.
Este nézzük a TV-t, és anyu töredelmesen mondja, hogy be kell valljon valamit nekem.
-Nem voltam őszinte veled! El kell mondjam, mikor eldöndöttük, hogy megyünk vizsgálatra, és kiderült, XY bácsi nem tud jönni velünk, kértem, hogy mint kolléga beszéljen a mellkassebésszel, hogy legyen nagyon lelkiiemeretes, és ne akarjon fölöslegesen egy műtétbe belehajszolni téged. Az orvos azt mondta XY bácsinak, hogy azt fogja mondani amit jónak lát, és nagyon úgy nézett ki, hogy ezért ha csak lehet nagyonis fogja neked javasolni a műtétet. Ezért hívott fel, mert izgatta magát, hogy mit mondott az orvos, de így megnyugodhatott.
-Ezt most miért mondtad el?
-Azért, mert olyan furcsén kérdezted meg, hogy XY bácsi mostanra hogyhogy ismeri a mellkassebészt. Hát úgy, hogy megkértem, beszéljen vele.

Meggyőződésem, hogy anyu azt hitte rájöttem valamire, és hogy palástolja az igazságot, azért mondta el ezt a mesét. Valójában pedig meg vagyok győződve, az igazságot akarta eltitkolni, hogy XY bácsit arra kérte meg, hogy ha egy mód van rá, győzze meg az orvost, hogy nincs komoly elváltozás, csak esztétikailag gond, és ne műtsön meg. Az orvos erre felháborodott, hogy a szakértelmét kéttségbe vonják, ezért mondta XY bácsinak, hogy ha egy lehetőség van rá, meg fog műteni. Mikor látta, hogy nem súlyos az eset, az e-mailemből tudta, hogy eleinte a szülők tudta nélkül akartam volna műtétet, XY bácsi beszélt vele, és anyu is jelen volt mikor megnézett, végül úgy döntött, hogy nem javasolja a műtétet. Nem tudom, hogy ez az ő szakmai véleménye volt-e, vagy a körülmények hozták, hogy ezt mondja, és már nem is érdekel.

Most viszonylag elégedett vagyok a testemmel, tudom, hogy ha egy mód van megszabadulok ettől a szépséghibától. Műtétet én sem szeretnék, hiszen még egy injekciótól is félek. Így valószinüleg a brazílilai műtét nélküli módszerbe, az orvsotudomány lendületes fejlődésébe, és a konditermekbe vetem a hitet. A hitet, hogy én is nézhetek ki jól és lehet normális testem.

Persze négy év alat nem csak ez történt velem. Amit ide leírtam az a elmúlt négy évnek is csak egy nagyon kis és így útólag jelentéktelen része. A történet semmi hasznosat vagy tanulságosat nem tartalmaz, de a témához vág, és ebből a megközelítésből ez az én történetem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:26 
Adminisztrátor

expectus írta:

Sziasztok,

Nemrég volt Nuss féle műtétem, gondoltam megosztom Veletek én is, miket tapasztaltam, pár mondatban összeszedve.

1999, már annyira zavart a mellkasom, hogy eldöntöttem, megműtettem. Először Pécsre küldtek, ott beszéltem egy dokival, de Ő nagyon elrettentett, mert óriási vágásokat említett a mellkasomon, de sebaj, megbeszéltünk egy időpontot. Az ominózus nap előtt 1 héttel rácsörögtünk, h minden ok-e, mehetek-e a kórházba, de sajnálattal közölték, hogy a "doktor úr" szabadságon lesz, kb. 3 hétig... Milyen jó fej, nem? Még csak nem is értesített. Sebaj, gyors nyomozás, már meg is volt a köv. doki, Bp-en, a Szent István kórházban, dr. Tóth Tihamér. Nagyon nyájas, aranyos kis krapek volt, lefixálva az időpont, és belevágtam... Ekkor voltam 16 éves. Ez még nem a Nuss volt, hanem a régi műtét. 1 hétig feküdtem, utána kelhettem csak fel az ágyból. 2 hét után engedtek haza. Mit is mondjak, alig bírtam ki. A mellkasom pár centit javult, mert (mint utólag kiderült) valahogy elmozdult a lemez, és csak akkor vették észre, mikor 1 évvel később ki akarták venni.
2000-et írtunk ekkor, és nagyon el votlam keseredve, mert sokat szenvedtem, és alig volt eredménye. 10 centi függőleges vágás, és 15 centi vízszintes vágás, úgy, hogy mellé a mellizmaimat is átvágták.

Meg is fogadtam magamban, hogy soha többé mellkasműtét...

2007 nyara, immár 25 évesen. Ismét nagyon zavart már a dolog, kezdtem elfeledni a sok szenvedést, ezért rákarestem a dologra, és megtaláltam az új eljárásról szóló cikket, amivel már sokkal kevésbé fáj a dolog. Nosza rajta, ismételten nyomozásba lendült a család, és Édesanyám megtalálta Csekeő doktort a Korányiban. Időpont egyeztetés után találka, majd elkeseredés, miszerint Ő nem vállalja, mert már volt egy műtétem, és ahhoz képest nagyon csúnya... Meg a letapatásoktól fél, és stb. De a végén azt mondta, h szeptemberben ismét keressem, akkor megdumáljuk majd. Francokat, gondoltam. Anyu talált egy másik dokit a Kostic-ot, ugyanott. Az ő véleméyne már kedvezőbb volt, elmondása szerint a dolog tényleg komplikált lesz, de sebaj, megcsináljuk. Lemért, és mondta, h kell egy 40 cm-es lemez, de mivel ez ritka darab, ezért sokára jön meg, majd értesít, hogy mikor. Várjak türelemmel.
Én meg csak vártam, vártam, vártam.
Egészen Október végéig, mikor is édesanymám odatelefontált a céghez, akik a lemezt készítik (mivel a dokit már vagy 10x hívtam, és azt mondta, még nincs lemez) és ők mondták, hogy már másnap leküldték a korányiba a fémet!!! Remek, még egy jó fej doki, gondoltam. Gyors telefon, persze ő semmit sem tudott róla, pedig névre küldték! Amúgy már akkor említette a doki, hogy elhagyja a korányit, és majd lehet, h csak az új helyen műt meg, de a korábbi tapasztalatokból merítve elvetettem az ötletet. A CT vizsgálati eredményemet sem volt hajlandó odaadni, pedig 2x is voltam bent érte, postán kellett kikérnem (amúgy ez kötelessége lett volna)!

Édesanyám ismételt kitartó keresésére akadtunk rá dr. Kálmán Atillára, aki az I. sz. Gyermekklinikán dolgozik, és kb. 35 éves korig műt. Annyit kell tudni róla, hogy Ő vezette be ezt a műtéti eljárást M.o-n, a Miskolci dokival karöltve. Szóval Ő a "szülőatyja" a hazai műtétnek...
Hozzá is elmentem, megnézett, és egy kis tanakodás után azt mondta, hogy febr. 5-én lesz a műtét. Ez dec. 6-n volt, ennyire be volt táblázva. Aznap meg is műtőtt (mármint febr. 5-n). A doki rendkívül rendesnek, és megbízhatónak tűnt. Így pár héttel később viszont már bizton állíthatom, tényleg az. Mindent amit mondott betartott, teljesen korrekt volt.

A felépülésről:
1. nap nem fájt annyira, morfint és egyéb fájdalomcsillapítókat kaptam, egész nap kábán feküdtem, de tudtam mindenről. Éjszaka szinte végig fent voltam, szörnyű érzés volt. Katétert kaptam, mert a morfintól nincsenek ingerek, ezért csak megtelt volna a hólyag.
2. nap sem fájt annyira, kicsit tisztább volt az agyam, de szinte dettó, mint az első nap.
3. nap már felültettek, és délután felálltam egy kis időre, ráadásul megszabadultam a katétertől, mivel a morfint sem kaptam tovább.
4-5-6 nap egyre jobban fájt, mert többet is kellett mozogni. Étvágyam volt, de enni nem nagyon tudtam. a 6 napon engedtek haza.
Otthon már jobban éreztem magam, de csak az első 4 napon. A 4. naptól kezdem gyógytornázni, és utána annyira fájt 3 napig, hogy abbaghagytam a gyógytornát orvosi utasításra.
Ezt követően (letelt otthon egy hét) szinte nem változott az állapotom egy hétig.
Ahol fájt: a hátam a lapockáknál, a vállaim, a bordáim, ahol a lemez feszült. Éjszakánként gyakran felkeltem, és a Kedvesem masszírozta, símogatta a hátamat, hogy kicsit enyhüljön a fájdalmam. Picit előre dőlve, a könyökömön támaszkodtam, így volt a legkényelmesebb.

A 3. héten, picit jobban éreztem magam, de még sokszor fájt az oldalam. A 4. héten megint enyhült kicsit, de még mindig akadályoz a mozgásban, a lábamat még nem tudom megmosni, oda segítség kell. Nagyon rossz, h nem tudok köhögni, nevetni és tüsszenteni, mert iszonyatosan fáj, ezért el kell kerülnöm ezeket a helyzeteket!

A jövő héten már munkába kell állnom, nem tudom, hogy hogy fog sikerülni Sad

Amúgy az elmúlt három napban nem kellett már fájdalomcsillapító, kíbírtam anélkül is, csak éjszakára vettem be. De egészen idáig napi 2-t.

Remélem segítettem picit azoknak, akik gondolkodnak a műtéten.
Ha van kérdésetek, akkor a pectus@freemail.hu-ra írjatok nyugodtan.

Üdv.

u.i: ja, és a legfontosabb Very Happy
a mellkasomat teljesen kihozta, nincs egy csepp gödör sem. KÖSZÖNÖM szépen Doktor Úr! Ezer hála érte, idén nyáron csak a strandon fogom süttetni a mellkasom Very Happy

És még egy fontos dolog. Szeretnék innen is köszönetet mondani a családomnak, akik végig mellettem voltak, nélkülük biztosan nem sikerült volna a felépülésem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:27 
Adminisztrátor

mecsoka írta:

Sziasztok!
Én csak szeretném kiírni magamból a történetem, ha sikerülne valamit látnom a könnyeimtől...
Nekem már gyerekkoromban tudták hogy pectusom van, jártam tornára meg úszni. De ott olyan gyerekekkel voltam együtt, akiknek esetenként nem volt meg egy keze meg ilyesmi és én csak 6 éves voltam, azt hittem én is olyan vagyok, nyomi. Most már tudom, hogy nem, de évekig ebben a hitben éltem és emiatt nagyon zárkózott lettem és félénk.
A "kedves" háziorvos elfeljtett szólni, arról hogy meg is lehet műtettni magam. Így csak egy véletlen folytán jutottam el 13 évesen a kórházba, ahol felvázolták a helyzetet. Vagy egy fémmel élek együtt a testemben vagy kifiléznek Smile A kifilézést választottam, azt hiszem ez a Ravich. Boldog voltam, mert azt hittem ezzel minden jó lesz és élhetek úgy ahogy szeretnék. De mire megműtöttek már elkezdtek nőni a melleim és valami hülye oknál fogva csak az egyik, és ez a műtét után sem változott. Most felemás vagyok Very Happy Utálom magam, rejtőzködöm, nem szeretek/tudok megbízni az emberekben, félek. Gyűlölöm ezt az egészet.
20 éves vagyok és belefáradtam. Nincsenek barátaim, csak néhány haverom akikben nem bízom annyira, hogy elmondjam, ezért sokszor nem értenek, sőt olyanokat gondolnak rólam, ami nem vagyok.
Erről csak a család tud, meg egy volt ált.iskolai barátnőm. És mivel nem mondhatom el senkinek, elmondom hát mindenkinek... Crying or Very sad
Kösz, hogy meghallgattatok!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:27 
Adminisztrátor

Jogre írta:

Hát, amikor létrehoztam ezt a fórumot nem gondoltam volna, hogy ilyen megrendítő történeteket is fogok olvasni.

mecsoka: és nem adtak semmiféle magyarázatot a dolgok ilyen alakulására? mondjuk én már eleve csodálkozom, hogy ha létezett már akkor a Nuss, akkor hogy lehet választás elé állítani bárkit is, főleg tudván, hogy a Ravich mennyivel megterhelőbb, kockázatosabb eljárás...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:28 
Adminisztrátor

mecsoka írta:

Nem nagyon tudtak mit mondani (az nem csoda, ha még azt sem tudják mitől lesz az embernek egyáltalán tölcsérmelle...)
(A nevekben nem vagyok biztos, lehet én írtam rosszul) Mondták, hogy van a fémes megoldás, meg van egy új eljárás (kinyitnak, szétszednek, összeraknak... mint egy puzzle). Győrben műtöttek, ott akkor 4. éve csinálta már a főorvos a műtéteket, előtte Pécsen. Mikor konzultáción voltam, bementünk egy "frissen" műtött beteghez meg behívtak egy másikat akinek már évekkel előtte megcsinálták az új eljárással. Szép munka volt, a heg sem volt vészes. 6 órás műtét után, 1 hónapig kórházban voltam, aztán hónapokig semmi nehéz emelése, fél év után viszont már mehettem a röpi táborba. Nem akartam fémet magamba... Ezzel egyszer és mindörökre lezártam a témát. De ugye ezt inkább kisebb gyerekeknek ajánlják, mert gyorsabban gyógyul és a heg sem fog látszani (szinte) ha felnő (volt egy 6éves sorstársam, de ő már 5.nap rohangált, meg ugált és kommandózott). Én azért belevágtam, kicsit nehezen gyógyult be, de teljesen meg vagyok vele elégedve.
Csakhát ugye az a "kis" plusz aszimmetria... Legalább olyan zavaró, mintha nem lenne meg a fél karom. Nem érzem magam nőnek, csak valami gnómnak... Crying or Very sad
Néha vannak jobb pillanataim is, bocsánat (ez most nem az) Wink

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:28 
Adminisztrátor

clk írta:

Sziasztok!
Én is szintén tölcsérmellkassal szenvedek. Először is nagyon örülök, hogy rátaláltam erre az oldalra, nem gondoltam volna, hogy mások is küzdenek ezzel a problémával.
Szeretném én is elmesélni a történetemet. Nagyjából 11-12 éves lehettem amikor feltűnővé vált, hogy valami nem stimmel. Voltunk több orvosnál és különböző vizsgálatokat is csináltak, de mivel nem okozott gondot a légzésben, így nekem is az úszást javasolták. Ekkor még nem zavart, hiszen úgy gondoltam ez normális dolog. Aztán teltek-múltak az évek és középiskolás koromban elkezdett zavarni. Nem mertem félmeztelenre vetkőzni félve attól, hogy észreveszik. Sokunkhoz hasonlóan én is elkezdtem kondizni, reméltem attól majd elmúlik. Hát nem múlt. Sőt. Talán még feltűnőbb is lett a besüppedés, de legalább felszedtem pár kilót és izmosabb lettem. Sajnos bekövetkezett amitől tartottam és többen is észrevették és kérdezgettek. Elég kínos volt magyarázkodni, nem akartam, hogy bárki is megtudja. Ezután kezdtem visszahúzódóbb, önbizalomhiányos lenni. Nem mertem ismerkedni, barátkozni.
Idén döntöttem el, hogy ez így nem mehet tovább és elkezdtem keresgélni a neten. Találtam is egy orvost, aki megvizsgált és adott is egy időpontot nyárra. Most itt tartok és már nagyon várom a műtétet. Ha rajtam múlna már holnap mennék. Magától a műtéttől nem félek, inkább csak a "járulékos kellemetlenségek" aggasztanak kicsit(katéter, hátonfekvés...).
Sok kérdésemre választ kaptam már az előző hozzászólásokból, de érdekelne, hogy műtét előtt van-e valami teendőm és ha igen mi?(pl. gyógytorna...)

Válaszotokat várva kívánok mindenkinek Jó Egészséget!!!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:29 
Adminisztrátor

B.Peet írta:

Sziasztok!

Röviden annyit magamról, hogy 2006 júliusában műtöttek tölcsérmellkassal, akkor voltam 21 éves. Mondták, hogy már kissé idős vagyok, előbb jobb lett volna, de szerencsére eddig semmi gáz nem volt belőle. Persze a műtét utáni hónapok nagyon kemények voltak, de szerencsére azt is túléltük. Smile Nekem személy szerint kb fél évbe telt mire úira a "régi" lettem. Júliusban műtöttek, januártól kezdtem el úszni és februárban lassacskán visszatérhettem a kosárcsapatba is. És szerencsére azóta sem volt probléma.
Az orvosom egyébként Dr. Kálmán Attila volt akiről csak jót tudnék mondani.
No és a kérdésem az volna hogy akinek már kiszedték a lemezt a mellkasából az tudna róla egy kicsit mesélni? Azt tudom,hogy az már egy kisebb műtét, de azért érdekelne a dolog bővebben.
Előre is köszönet!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:30 
Adminisztrátor

Jogre írta:

Az én lemezemet most pénteken veszik ki, ha minden jól megy..

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 14:30 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Kedves Jorge!

Kiváncsian várom, a műtét utáni tapasztalataidat, és hogy végül is ki műtött meg. Minden jót kívánok neked addig is, és mielőbbi felépülést a műtét után.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]