http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 07:03

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:58 
Adminisztrátor

chuck írta:

Helló!

Írtam én már arról, h sok ember akinek PE-ja van, pocakosnak néz ki még úgy is, hogy zsír is alig van rajta. Ezzel sajnos én is így vagyok. Úgy vettem észre, hogy erről eddig nem igazán volt szó ezen a fórumon az én hsz-emen kívül.

Ezen a kiálló bordán úgy tudom, hogy a Nuss nem segít, de javítsatok ki ha nem így van?

Beszúrnék egy linket a "kiálló bordákkal" kapcsolatban (flared ribs):
http://www.bodybuilding.com/fun/ms-fit5.htm

Egy hasizom gyakorlatot ír le benne (Stomach Vacuum), mellyel állítólag lehet javulást elérni, mivel azokat az izmokat erősíti meg, amik a "flared ribs"-es embereknél gyengék.

Ezzel a dologgal kapcsolatban rendelkezik valaki bármilyen féle tudással?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:59 
Adminisztrátor

ablak írta:

Az egyik korábbi hozzászólásoknál valaki említette ezt a megoldást : http://www.orthopectus.com.br/fmethod.htm
nagyon jó, műtét nélkül, teljesen megoldja a tölcsérmell és a tyúkmell problémát, és a képek is magukért beszélnek.
Tud valaki erről valamit, Magyarországon hogy lehetne ehhez hozzájutni? Nagyon érdekelne ez a megoldás

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 15:59 
Adminisztrátor

annamari írta:

hmmm...ez kicsit hihetetlennek tunik, de milyen szép is lenne..javascript:emoticon('Very Happy')
Very Happy.Azok a lila foltok vajon maradandoak?Mert akkor csödörböl vödörbejavascript:emoticon('Shocked')
Shocked

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:00 
Adminisztrátor

ablak írta:

Én kipróbálnám, sok veszteni való nincsen, mert nem kell műteni, és 1 éven belül már szép az eredmény, és egy műtéti lábadozás, sok helyen írták ugyanúgy 1 év, akkor meg inkább ezt választom.
A lila foltok szerintem nem maradandó, mert nincs minden képen, illetve a lila foltok olyanok lehetnek mint amikor valaki megüti magát, az meg pár napon-heten belül elmúlik.
Majd írok nekik, remélem nem kell Brazíliába elmenni és van más megoldás

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:01 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

Ez tényleg jo,de vajon elérheto-e. A leányomat kedden mutotték, ma már kikisért bennunket a korházban.Érzi, de nem vészes, vagy nagyon ugyes leányom van. Mindenkinek csak ajánlani tudja, vágjon bele megéri, csak akarni kell.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:01 
Adminisztrátor

annamari írta:

Huu az nagyon jo lenne, mindenkepp ertesits minket,ha megtudtal valamit...koszi

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:02 
Adminisztrátor

pearl írta:

Üdv mindenkinek!
Már régebben írtam ide, akkor úgy abba is maradt a dolog, de most megint foglalkoztat a PE-om. Azt kb meg lehet mondani h mi számít enyhének? Pl hány centi besüppedés? Nekem kb 3-4 centi és nagyon zavar, főleg h lány vagyok, el tudjátok képzelni, milyen rossz így 19 évesen. 19-20 éves korban nem késő a műtét? Most megint ezen gondolkozom, de nem is tudom , h hogy kéne belevágni a dologba. Tényleg a háziorvoshoz kell elmenni először? Akiket mindenki utál? Smile Olvastam amit előttem írtak a háziorvosokról, hát én nem is mernék elmenni hozzá, egy vén öregember, akihez most kerültem át, kisváros...
Na meg ottvan még a műtét időpontja, egyetem mellett nehéz lenne jó időpontot találni. Kb a műtét után mennyi idő múlva mehetnék vissza a suliba? Tehát mennyi időt kell ágyban tölteni? Mert ha mondjuk 2 hét után mehetnék suliba, akkor a műtét lehetne mondjuk a vizsgaidőszak végén, remélem értitek, és remélem fog vki írni nekem választ. Köszönöm szépen

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:03 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

(Hétf. Aug. 18, 2008 9:22 am)

A lányomat 12-én mutotték, holnap azaz 19-én johet haza, suliba meg már probléma nélkul mehet.Szerintunk nagyon igaza volt annak a hozzászolonak aki azt írta, hogy minden toled fugg. Ha nagyon akarod minden sikerul és tudatosítani kell,hogy vagy van pectus, vagy nincs. Valamit valamiért.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:03 
Adminisztrátor

clk írta:

Kedves Pearl !

A kórházban töltött napok után még 1-2 hétig nehezen ment a mozgás, de fokozatosan egyre csak javult a dolog, és mostanra már nem okoz különösebb gondot. Gondolom embere válogatja, de nekem kb egy hónap kellett mire úgy éreztem hogy tudok majd rendesen suliba járni(cipelni a táskát, utazni a buszon...). Szerintem a vizsgaidőszak után, két szemeszter között kevés az idő, de biztos Neked is van lehetőséged félévet halasztani az egyetemen. A suli úgyis megvár, a műtét után pedig lenne elég időd a felépülésre. Nem lenne jó ha két héttel a műtét után már ott kellene görnyedned a padban. Esetleg várhatsz a következő nyárig a műtéttel, de ahhoz nem kevés türelemre lesz szükséged Confused. Ha zavar a pectusod ne halogasd sokáig a döntést, mert a csontok egyre kevésbé lesznek hajlékonyak az idő elteltével, és annál tovább tart majd a felépülés. Szerintem nem fontos a háziorvoshoz menni, én sem voltam. Utánanéztem kik végeznek ilyen műtétet és telefonon megbeszélt időpontban fogadott is a doki, megvizsgált, és rögtön adott is időpontot a műtétre. Remélem tudtam segíteni

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:04 
Adminisztrátor

annamari írta:

Szia, megkerdezhetnem, hogy mennyibe kerul ez a mutet?Koszonom

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 20, 21, 22, 23, 24, 25, 26 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]