http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 23:16

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:10 
Adminisztrátor

tibi írta:

Szia!

Kaptam egy papírt, rajta van mit kell csinálni műtét után, két, illetve 4-5 héttel. Most még csak kar, láb emelgetés, nyújtózás van, amihez főleg hasizom kell. A 2. hét után négy kézlábon kell csinálni nyújtó gyakorlatokat, elég nehéznek tűnnek. 4-5.hét után hason illetve oldalfekvésben szintén nyújtógyakorlatokat kell csinálni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:11 
Adminisztrátor

Sandman írta:

Üdv!
Régen írtam, akkor ígértem pár képet, eléggé kiment a fejemből...
Július 2-án volt a műtétem, azóta így néz ki. Van némi visszasüppedés, de hogy is mondjam... azok után, amiken végigmentem... leszarom, nekem jó így!
http://img401.imageshack.us/my.php?imag ... e54rc6.jpg
http://img401.imageshack.us/my.php?imag ... e58kf2.jpg
http://img231.imageshack.us/my.php?imag ... e57ma4.jpg
Még a részletekhez hozzátartik, hogy 21 éves vagyok, mostanra már kb bármilyen mozdulatot meg tudok csinálni, amit régen, súlyemelgetés is megy már bőven, fekvőtámasz is, módjával. Ha van kérdés, akkor msn-en a titanboy_no1@msn.com címen bárkinek szívesen válaszolok a műtéttel és az azutáni idővel kapcsolatban!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:11 
Adminisztrátor

juhasz11 írta:

Sziasztok!

Szeretném ha válaszolnátok, ha nem kényes a kérdés ti mennyi tisztelet díjat adtatok az orvosnak? Két hónap múlva lesz a kisfiam műtétje és elég tanácstalan vagyok , hogy mennyit adjunk. Előre is köszi a segítséget! Üdv: Brigitta

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:12 
Adminisztrátor

Sandman írta:

Hello!
Én is kérdezősködtem több helyen, hogy mennyit illik adni, stb, de nem kaptam sose egyértelmű választ. Én személy szerint 15000 forintot adtam, többet nem is tudtam volna akkor. Mindezt a műtét után jópár nappal tudtam csak megtenni, addig se nézett rám senki se rossz szemmel, minden nap ugyanolyan kedvesek és odaadóak voltak. Persze miután odaadtam az volt az első mondata, hogy enélkül is teljesen ellátásban lett volna részem, de hát nem is azért adják a pénzt ilyen esetben (jó esetben, jó helyen, jó embernél...). Sztem annyit adj, amennyit nem sajnálsz és fairnek tartasz, nem ebből fogja az orvos megítélni, hogy mennyire becsülöd a munkáját (csak ilyen szar világban élünk).
Sok szerencsét a műtéthez!
Üdv

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.14. 16:12 
Adminisztrátor

juhasz11 írta:

Sandman köszönöm a tanácsot és a jó kívánságot, majd megírom a fórumon mi történt a kisfiammal, ha túl leszünk rajta. Üdv: Brigitta

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:40 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

A korábban műtöttek tapasztalatai szerint mikor lehet az úszást elkezdeni? Köszi.PE

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:40 
Adminisztrátor

Goshi írta:

Én kb a harmadik hónap környékén kezdtem el az úszást. Bár azt érzi az ember, hogy kb. mikor lenne rá képes. Egy jótanács: legalább 26 fokos vízben érdemes úszni, hogy ne fázzon az ember, ha épp nem úszik, mert elfáradt és pihen. (az elején elég sokat kell megállni pihenni, de lassan bele lehet jönni.)

Üdv G.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:41 
Adminisztrátor

Kamcika írta:

Sziasztok!

3 hónapja műtöttek, 27 évesen, nem volt könnyű mert az egyik oldalamon kb kétszer nagyobb volt a bemélyedés , így a műtét is 3 órásra sikeredett.

Nekem sokat segített ez az oldal és sok ember, csak azt tudom mondani röviden hogy a műtét és az első pár nap mese nincs borzalmas, de minden nap jobb picit az előzőnél, hatalmas türelem és kitartás kell. Bárkinek szívesen segítek, válaszolok vasvari.kamilla@gmail.com

A gyógytorna nagyon sokat segít, és senki ne feledkezzen el a hegkezelésről, mert később zavarhatja.
A lufifújás is gyötrelmes elsőre, de megéri!
Nekem sikerült megfáznom pár hete... hát a tüsszentés nagyon pokoli, de az orrfújás a legjobb bordaközi izom edző Smile

Kitartást mindenkinek, sok erőt és türelmet.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:42 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Sziasztok!

Én 28 éves vagyok és mindig is Nagyon zavart a cípész melkasom,és mostanra sikerült eljutnom arra,hogy megmüttesem magam!
3X6x3cm-es (szélesség,hosszúság,mélység) a melkasom!
Fura módon az utolsó pillanatban találtam meg ezt az oldalt a műtétem előtt!
Én ma este (2 óra múlva) fekszem be,és holnap délelött fognak megműtteni!
Nagyon féltem a mai napig,mert sokmindent mondtak és sokmindent halottam a műtéttel és a felépűléssel kapcsolatosan (főleg negatív dolgokat),de jópárotok hozzászólásának az elolvasása után már teljesmértékben megnyúgodtam!
Most már csak egy kicsit parázok,de túleszek rajta!
A családtagok nemigazán repestek az örömtől,mikor közöltem velük hogy megmüttenek,de kénytelenek voltak felfogni hogy ez számomra mindennél fontosabb,mert nem őnekik van behorpadva a mellkasuk!
Érdekes módon gyermekkoromban a szüleimnek az orvosok sohasem mondtak semmit se a tölcsérmelkasomról hogy baj-e vagy sem,és hogy mit lehetett-e volna tenni ellene!!Pedig ha gyerekkoromban megműtöttek volna,most már teljes éltet élhetnék!
Az eredmény szerintem is minden fájdalmat meg fog érni (csak már jutnék el a végéig!!
Drukkoljatok!
És Köszönöm!

Ha meggyógyúltam írok újból!
És megprobálok képeket is feltenni hogy milyen volt előtte,és hogy milyen lett utánna,de ezt csak a mütét után!

Üdv:Barnus

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:43 
Adminisztrátor

Kamcika írta:

Neki is nagyon drukkolunk!!!
Sajnos még nem tudok abban segíteni, mi történik a kivétel után,
de megköszönném ha majd leírnátok a tapasztalatokat, eseményeket erről az időszakról is.
Vagy arról azért nem ír senki, mert említésre sem méltó az elsőhöz képest?
Köszönöm előre is Smile

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 22, 23, 24, 25, 26, 27, 28 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]