http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.02.22. 23:16

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus excavatum a régi fórum.
HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:43 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Sziasztok!

Holnap fekszik be a kórházba a fiam fémkivételre a Dr. Kosztic fogja műteni, szorítsatok nekünk is. Ha van valakinek tapasztalata és jó tanács a fém kivétel utáni időszakra is, azt szívesen venném.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:44 
Adminisztrátor

tibi írta:

Szia!
Csak most tudok írni, mi van vele? Hogy van?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:44 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Sziasztok!

Október 15-én reggel feküdt be a fiam az Országos Onkológiai Intézet sebészeti osztályára, ahol még aznap délután Dr. Kosztic Szilárd megműtötte. A műtőből teljesen ébren, és "jókedvűen" tolták ki, kb. háromnegyed óráig volt bent, ebbe beleszámítvaz altatást, és az ébredést is. Másnap reggel teljesen egyedül felkelt, feltudott kelni, és jól viselte a napot. Tegnap 17-én hazajöhettünk a kórházból, majd 29-én kell visszamenni varratszedésre. Becsövezve nem volt, remélem, hogy nem lesz semmi probléma. Műtét után másnap csináltatott a főorvos úr oldalirányú és másik mellkas röntgent is, hogy esetleg légmell nem alakult-e ki, illetve nincs-e folyadék. Hála istennek nem volt. A lemezt odaadták emlékbe. Egyszóval a kivétel a fémbetételhez hasonlítva sokkal jobban elviselhető. Jelenleg a mellkas úgy néz ki, mint ahogy akkor, amikor bent volt a lemez, de majd a későbbiekben elválik, hogy ilyen marad-e. Neki lejjebb még egy lemez kellene, mivel 2 évvel ezelőtt a Dr. Csekeő a Korányiban nem volt a helyzet magaslatán, és csak egyet tett be, amely nem emelte ki teljes hosszában a mélyedést.
A kórházban mindenki nagyon rendes volt, értve itt az orvosra, az ápoló személyzetre stb. Remélem, hogy problémamentes lesz a gyógyulás.
A műtét előtt állóknak csak javasolni tudom a Dr. Kosztic főorvost, bár már először is hozzákerülhettünk volna.

Üdv. Török Csilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:47 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Sziasztok!

Ahogy ígértem jelentkezem,mivel túl vagyok a műtéten és már otthon lábadozom!
A behorpadásom méreteit rosszul írtam a múltkor.Nem 3X6x3cm-es,hanem 10x5x3-as volt(hossz,szél,magas)!
Elég kemény,főleg 28 évesen!
A műtét (ami okt 13.-án volt,és már okt 17.-én haza is engedtek) után kiderült hogy 2 lemezt kaptam!Gondolom már a korom miatt
mivel 28 vagyok és a csontjaim már lassan teljesen kivannak fejlődve,szinte már meszesek,és
hogy megtartsák a bordákat és a szegycsontot!
Meg ez a 10x5x3-as deformitás elég nagynak tünt (a műtött doktor szerint állítólag a szívemet a bordák elnyomták egy kicsit)!
Mivel írtátok hogy a köhögés és a tüsszentés az egy nagyon szar dolog,
probáltam idáig kivédeni,és folyamatosan probálom ezek után is kivédeni minden olyan dolgot,
ami fájdalmat okozhatna,mint pld:félrenyelés,megfázás,lefekvés,felkelés!!
Mikor eszek,iszok odafigyelek,és lassan teszem ezt!
Megfázás ellen, meg már a kórházi kezelés óta folyamatosan tömöm magamba a C vitaminokat,és rengeteg folyadékot,
főleg teát iszok,amitől már szinte rosszul vagyok,de szerintem ennyi belefér!
Az orrfújás az néha jól esik,és tényleg melkasizom erősítő,de azzal is csínjául bánok!
Tüsszenteni eddig egyszer sem sikerült még hála az istennek!
A lefekvés az még megy valahogy,de a felkelés,na az egy kicsit még gázos,de most már alakulgat(Csúszva,mászva)Smile!
Holnap azaz okt. 22-én megyek varratszedésre,ezek után remélem valamivel jobb lesz,
mert rettenetesen nyomja a mellkasomat a két db fémlemez!Mind az oldalaimat,és a szegycsontomat!
Mind a fekvés,mind az ülés,mind a mozgás rettenetesen rossz,főleg az éjszakai alvás
-HÚÚÚÚ az Iszonyú most,nem kívánom senkinek sem-!
Most kb. 4-5ször biztos hogy felkelek,de remélem a későbbiekben ez megfog szünni!
Hozzátéve aki már ennyi ídős mint én az számítson Nagy fájdalmakra,gondolom főleg az elején,
mert a múltkor annyira fájt hajnalban a szegycsontomnál
(mivel gondolom belül gyógyúl,és a fekvés miatt minden nyomás
odaösszpontosult a szegycsontomra) hogy sírtam miatta vagy 20 percig ülve,
ami útán valamivel jobb lett,és visszatudtam aludni!
Folyamatosan probálom magamat nem elhagyni!
Nagyon nehéz de muszály!(Megyek ide-oda a lakásban,pakolászok,mosogatok,takarítgatok,zenéthalgatok,stb.,
ha meg nagyon fáj,és elfáradok,akkor kicsit lefekszem és pihenek!A napokban kezdtem ell kint a szabadban sétálni!
És probálok nem a fájdalomra gondolni,hanem mindig valami másra!
Fájdalomcsillapítóként cataflam 50mg-os drazsét írtak fel,6 óránként lehet 1-et bevenni de én csak lefekvéskor,
és csak akkor veszek be ha tényleg nagyon fáj,mivel a gyomromat sem akarom tönkretenni!

Így útólag belegondolva azt hiszem megérte,mivel már a műtéten túl vagyok és az első héten is,
de 28 évesen mégegyszer nem vágnék bele,mivel az orvos,
aki műtött azt mondta hogy ilyenkorban a szegycsontnál már vágni szoktak,
de ő most ezt elhagyta mivel hogy néznék ki a szegycsontomnál egy heggel,és lehet hogy nem is lenne egyenes!
Az eredmény meg jelenleg olyan hogy van,vagyis maradt egy nagyon kis behorpadás
mivel már annyira meszesek a szegycsontnál a hozzá kapaszkodó bordacsontok,vagyis
annyira bevannak álva hogy van egy kis mélyedés de az nagyon sok férfi embernél látható,
és az a mélyedés nincs még 1 cm-es sem!
Tehát számomra a műtét a sok-sok fájdalom ellenére eddig megérte,de mégegyszer 28 évesen nem vágnék bele!
Mindenkinek azt mondom tanácsként hogy amíg nem múlt el úgy 25 éves,az csináltassa meg!!
Főleg az eredményért érdemes!A Fájdalmat meg válalni kell,és elkell viselni!Valamit-Valamiért!
Ha kicsit jobban leszek az egész történetet leírom hogy hogy jutottam ell önállóan egyedül belevágva a műtétig,
és amit tapasztalok azt meg megosztom veletek!!
És köszönöm a biztató szavakat amiket nyújtottatok!
Akinek van ideje az ossza meg az első 1-2, és az útánna következő 3-6 hét alatt szerzett élményeit és tapasztalatait!
Előre is köszönöm!

Üdv:Barnus

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:50 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Szia Barnus!

Örülök neki, hogy túl vagy a műtéten, szorítottunk neked. Az orvos, nem tudom kiműtött, legalább most a helyzete magaslatán volt, és átértékelve a helyzetet, arra megállapodásra jutott, a mélyedés hosszúsága miatt szükséges a két lemez. Sajnos két évvel ezelőtt az én fiam esetében a CT felvétel ellenére nem volt körültekintő az operáló orvos, és csak egyet tett be, amit már mint leírtam, október 15-én kivettek, de az alsó szakaszra, ha belegyezik a fiam, akkor ismét be kell egyet tenni. Legalábbis ha beegyezik, és akkor nem kétéves lesz a szenvedés, hanem összesen négy. Javasolom, hogy majd valami gyógytornás utókezelést keress. Üdv. Török Csilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:51 
Adminisztrátor

BB801117 írta:

Kedves Csilla!

Engen Dr. Benkő István műtött Pécsen a 400 ágyas korházban!!
A fiadat kéne megkérdezni,hogy ő mit szeretne!Ha még nagyon fiatal,
szerintem egy próbát megér,főleg ha zavarja az a kicsi horpadás,
és ha kibír még 2 év szenvedést!!
Gyógytornás útókezelés miatt hol lehet jelentkezni?Az operálló orvosnál,ill.a korháznál!
És azt mikor kell elkezdeni, ill. miből áll?
Esetleg erről tudd valaki valamit?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:51 
Adminisztrátor

korjegyzo65 írta:

Szia Barnus!
Jó hír, hogy Pécsett is végeznek már ilyen műtétet, mi is a pécsi régióhoz tartounk. Minden tiszteletem a Dr Benkő doktor úrnak. 2 éve, Budán a Korányiban műtötték a fiamat. Végül is nem kis gyerek, mert 21 éves, ezért már önállóan dönt, csak hát Pécs re jár a Pollackra, és most a vizsgaidőszak előtt nem aktuális az újabb műtét.
Az én fiamat 2006. június 27-én műtőtték, a gyógytornát és az úszást augusztus elején kezdte (3 héten keresztül heti 6 napot) a hévízi Honvéd kórházban, mivel hozzánk az van legközelebb. Ha pécsi vagy, akkor neked a harkányi gyógyfürdő az aktuális, ott kell jelentkezni az ortopédián a műtéti papírral, de lehet, hogy a 400 ágyas kórházban a Dr. Benkő is tud ajánlani, vagy beutalni valahova. Gondolom, hogy a 2 lemezes megoldással még nehezebb a mozgás. Végüs is a fiam szeptemberben már ment iskolába, és nagyon sokat segített a 3 hetes kezelés a mozgásban. Nekünk magunknak kellett ezt a lehetőséget keresni, mivel a Korányiban mosták kezeiket ez ügyben. Egy biztos kellett minden papírt vinni ami a műtéttel kapcsolatos, illetve a röntgenfelvételt is, hogy hol van a lemez, hogy van rögzítve, hogy a gyógytornász tudja, hogy mennyire lehet mozgatni. Az én fiamnak hozzabb volt a bemélyedés, és sajnos mivel csak egy lemezt tettek be, így csak a fele emelkedett ki. Neki is teljesen baloldalra lokálódott a szíve, sőt a CT már egy 4 cm-es cisztát is mutatott a szívburkon, ami még inkább balra tolta.
Remélem tudtam valamit segíteni.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2009.08.17. 15:52 
Adminisztrátor

puskás erzsebet írta:

Kedves Barnus!
Nagyon drukkoltunk, orulunk, hogy sikerult. A leányom uzeni, hogy naprol napra jobb lesz. O is négykézlábazott, sot amikor a magasabb fekhelyére koltozott felhívott telefonon, hogy segítsek neki felkelni. Mi most voltunk a három hónapos kontrolon. A doki azt mondta jo a gyogytorna/Nekunk Tibi atkuldte a gyakorlatokat, meg Zsofi lányom már a mutét elott is tornázott/, de a leghatásosabb az úszás.Hétvégén ki is probaltuk, mert a doki meg itt a forumon tobben is azt mondták, hogy 3 honap után lehet.De persze mértékkel.Zsofi elmerult benne úgy, hogy másnap reggel alig bírt felkelni, tehát azt is csak fokozatosan.Kis bemélyedése neki is maradt,de a doki szerint a 3 év meg a rendszeres úszás javítani fog rajta még. Most /okt.30./megyunk az ortopéd orvoshoz, mert gerincferdulése is van, kiváncsian várjuk o mit fog ajánlani. A tornát nálunk o irja elo.További javulást, a Cvitamin nagyon jo, ne akarj tusszenteni.Ha mégis, orr befogva mellkas tartva.Ki lehet bírni.Udvozlettel PE

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Adminisztrátor

tibi írta:

Sziasztok!

Örülök hogy sikerült a műtéted barnus! NAGYON vigyázz magadra, ne fázzál meg!!! Kerüld a hideg helyeket, inkább meleged legyen mint, hogy fázz. Nekem sikerült több mint, 2 hete megfáznom, az első két napban sokszor kellett tüsszentenem, az első alkalommal szerencsémre éppen ültem. Olyan érzés volt mintha az oldalamból kitéptek volna egy darabot, tényleg rettenetes érzés. Aztán a köhögés következett, na az már jobb, sőt elviselhető de az egész napi köhögés tud fájni. Hurutosan köhögtem, volt hogy a fulladás kerülgetett, mert nem tudtam rendesen, nagyot köhögni. Szóval tömd a c-vitamint és nyeld a teát! Minden jót!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Adminisztrátor

Kamcika írta:

Sziasztok!

Barnus örülök ,hogy túl vagy rajta! Minden nap jobb lesz, tudom ez blabla de tényleg így van... Én is 27 évesen vágtam bele és vcalóban nekünk nem könnyű, nehezebben alkalmazkodnak a csontok ... de túl leszünk rajta! Én azt mondom ha 4 héten túl vagy, már sokkal jobb lesz minden. Már szinte mindent ugyanúgy csinálok, edző vagyok, rendesen mozgok, na jó a hasizom és a futás még kezdő stődiumban van.. e lesz jobb
3 hónap után az úszás a legjobb ,csak elsőre ne vidd túlzásba, mert az izomláz sem jobb Smile
C vitamin, méz és sok séta a friss levegőn jól beöltözve Smile
Az éjszaka a legrosszabb tudom, de mindig felkel a nap Smile

Mint olvashattad a kivétel sokkal jobb lesz Smile És mindjárt elrepül az a pár év Smile
Én sem hittem volna h így megy az idő... de már csak egy egy rossz mozdulatnál fáj !!!
Kitartás, torna !!! Nagyon fontos!!! Hátizom, lapockazáró, váll, bordaközi!!! Ha kell tudok küldeni gyakorlatokat !! Smile
Mindenkinek rengeteg energiát küldök Smile)
Köszönöm a segítségeket Smile)) Smile

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 315 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 23, 24, 25, 26, 27, 28, 29 ... 32  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]