http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 14:50

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.05.17. 01:40 

Sziasztok!
Nem is tudom, hogy hol kezdjem... Születésem óta tölcsérmellkasom van, kiskoromban nem zavart, de most esztétikai okok miatt, lassan elviselhetetlenül... Jelenleg 26 éves vagyok, és egyre jobban hajlok a műtét felé. Viszont itt szokott jönni a DE, és nálam is. A lábadozási idő talán nem is zavarna, a fájdalmat elviselem, de azt sajnos nem tudnám, hogy 3 évig nem tudnék teljes életet élni. Lehet hogy kicsit túlreagálom a dolgot. Az lenne a kérdésem, hogy a mellkasi ütődések elkerülése mellet van-e még valami amiben korlátoz a műtét közben behelyezett fém? Esetleg nehezek dolgok emelése/mozgatása(nem súlyokra gondolok), például 50-60 kg? Persze nem műtét után 2 nappal szeretném ezt, de 2 hónap után már, megfelelő alapozással előtte.
A másik főbb kérdésem az lenne, ha rászánom magam...Van lehetőség Magyarországon a műtét elvégzésére úgy, hogy nincs várakozási idő? Ha úgy döntenék, hogy megműttetem magam, akkor még ezen a nyáron túlesnék rajt, lehetséges ez?
Köszönöm a figyelmeteket!
Üdv!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.17. 16:31 

Kamcika remélem minden okés volt a fémtelenítéskor! :)
Majd, ha túl vagy az öröm mámoron írd meg légyszíves a tapasztalataidat! :)

Sangre én aktívabbak vagyok fémmel a mellkasomban, mint valaha is! Igaz oda kell figyelni néhány mozdulatra 50-60 kg-os súly emelésénél, mert ha rosszul emelsz akkor azt megérzed, de egyébként nem mondhatnám, hogy különösebben zavarna bármilyen mozgásban.

A Korányiban a várakozási idő elég rugalmas, én választhattam ki, hogy mikor műttetném meg magam ( konzultáció után 3 hónapra kértem, téli szünetre), de szerintem kérhettem volna előbbre is, úgy hogy van esélyed még a nyáron megműtettni magad. :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2011.05.17. 22:28 

Thomas, kösz a válaszod!
Én legjobban attól félek, hogy nem tudok olyan aktív lenni műtét után, mint előtte. Persze egy ilyen műtét után odafigyel mindenki a mozgására. Igazából én ezeket a nehezebb dolgokat inkább karból mozgatom, bízok benne, ha megműtenek utána sem lesz így semmi gond. Az is aggaszt, hogy műtét után nem tudok sokat kihagyni a munkahelyemen, 3 hétnél tovább nem tudok kimaradni...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.18. 17:23 

Sangre:
Műtét időpont megoldható.Én is májusban kértem június10-ra kaptam még anno.Szóval bőven meg lesz még a nyáron.
Viszont műtét után 3 héttel nehogy emelj 60 kg-t.Én nem erőltetem egyáltalán magam, sőt az orvosom is ellenzi.
Te döntésed, felelősséged, hogy mit csinálsz, amíg bent van a vas.Igaz mások írják, hogy konditerembe járnak vassal, de én nem tanácsolnám.Te is megfogod érezni pl fekvőtámasz közben, hogy ott oldalt, ahol rögzítve van, ott bizony fájni fog.Pedig fekvőtámaszt is karból csináljuk :S
3 év, az lehet hogy csak kettő és fél lesz, ez szegcsontod geometriai adataitól függ.
Én eddig kibírtam 2 passzív évet és már csak pár hónap van hátra.Nem haltam bele, sőt hamar elrepült és előttem az egész élet, hogy azt csináljak, amit akarok.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.20. 10:29 

csakegyfocibolond
Köszönöm válaszod!
Azt tudom, és értem is hogy bizonyos mozdulatokra oda kell figyelni. Olvastam én is, hogy vannak akik kondi terembe is járnak, úsznak, azaz mozognak és sportolnak. Makacs vagyok ez ügyben, hogy a megfelelő idő után, mikor érzem, szeretnék lassan visszatérni majd a régi kerékvágásba. Jövő héten Prof. Dr. Verebély Tibor-hoz megyek, megnéz, és szeretnék előre megkérdezni pár dolgot, hogy ő mit javasol. Nekem fontos lenne, hogy azokat a bizonyos mozdulatokat meg tudjam csinálni műtét után is, persze ahogy írtam nem egyből, de 1 hónap után, megpróbálkoznék velük, de nem minden áron. A súlyt amit írtam talán maximumnak szántam, de az átlag messze ez alatt van, könnyebb(átlag 20-25 kg) dolgok sokszori megmozgatása.Lehet furcsa, de tényleg inkább karból "dolgozok", lehet a családtagjaimnak is furcsa volt mikor a tükör előtt próbálgattam ezeket. :) A fájdalommal úgy vagyok, hogy el kell viselni amíg a arról van szó, hogy megszokom a vasat ami bennem lesz. Túlerőltetni nem fogom magam, de tudom hogy egy ilyen műtét után mozogni kell!
Üdv

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.20. 13:52 

Sziasztok!

Túlestem a kivételen... a betételhez képest tényleg kispiskóta, de azért most még nem vagyok a topon. Mély levegő még fájdalmas. A kórház 3 nap, 2 éjszaka és a műtét tényleg 30 perc mindennel együtt. A fémet elkértem, durva újra látni kívül, a családom majdnem beájult, mikor kézbe vette :-))))
Varratszedés 2 hét múlva, fájdalomcsillapítót eddig egyet vettem be alváshoz!
Ha van kérdés írjatok!

Mindenkinek sok erőt
kamilla

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.20. 14:21 

Sziasztok!

16 éves vagyok, már egy ideje olvasgatom a fórumot. Éppen pár nappal műtét előtt állok, így gondoltam még előtte regisztrálok, és kérdezek pár dolgot, valamint utána próbálom majd megosztani tapasztalataimat. :)

Én is kiskorom óta küzdök ezzel a problémával. Igazán 1-2 éve kezdett el zavarni, amikor már feszélyezve éreztem magam, ha vetkőzni kellett a többiek előtt, nem mertem strandra járni, stb.
Tavaly már erősen gondolkodtam a műtéten, de akkor még elhalasztottuk. Idén viszont elhatároztam magam, s gondoltam belevágok. Időpontot is kaptam, egész pontosan jövőhét keddre, azaz május 24-ére.

'Szerencsére' nálam csak esztétikai gond, egészségügyi problémákat nem okoz. Azonban asszimetrikus, amire a dokibá azt mondta, hogy valószínűleg nem lesz 100%-os az eredmény.

Kérdezném, akinél szintén asszimetrikus elváltozás volt és műttette magát, az milyen eredménnyel járt?

Műtét után egyébként mennyi idővel lehet enni, inni?

Illetve imádok sportolni, rengeteget focizok, és táncolok. Ez zavarhat majd bennük? Vagy csupán óvatosabbnak kell majd lennem? :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.20. 15:46 

Sangre:
Igazad van a sport kell.Persze nem lehet búrában élni.Csak éppenséggel nem jéghokizni, meg hasonlókat :)
Én az úszást választottam, kifejezetten jót tesz a tüdőnek és a összes izmodat fejleszti, kiváló kardio edzés is.Meg aztán úszás közben nem igazán tudom magam összetörni :)

Messa:
Engem is 16 évesen műtöttek.Jó, hogy ilyen fiatalon belevágtál, mert sokkal jobban regenerálódsz, csontod még rugalmasabb és mire kiveszik, már megkeményedik.Lehető legmegfelelőbb időpont a műtét elvégzésére.
Nekem elég jelentős mértékben volt aszimmetrikus, meg még jó nagy is.Nekem is azt mondt a doki, hogy nem bizos, hogy 100%- lesz.És most olyan jó, hogy már szinte tyúkmell :lol:
Táncba nem hiszem, hogy zavarni fog.Fociban, ha nem lőnek mellbe, akkor nem.Lehetőleg ne te álld majd a sorfalat :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.20. 18:56 

Kamica:
Lenne pár kérdésem.
Van változás a mellkasodon?Amikor kivették, nem esett egy kicsit vissza, vagy maradt stabilan, mint eddig?
És a fémet a műtét után kérted el, vagy előre jelezted, hogy meg szeretnéd tartani?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.05.21. 12:40 

Még mindig nagyon rágódok a műtéten. Nálam, ahogy érzem egészségügyileg nem okoz problémát, de azt értem, hogy később ez megváltozhat. A munkám szeretném megtartani, és egyre jobban gondolkodom rajt, hogy-hogy lenne a körülményekhez képest legegyszerűbb, ha megműtenek. 2 hétig műtét után pihenni kell, ezután nektek mit javasoltak az orvosok, mennyit lehet mozogni, maximum milyen súlyokat lehet emelni,mozgatni?
Üdv

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 24, 25, 26, 27, 28, 29, 30 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]