http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 16:21

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.06.24. 14:52 

Szia!
Húú, az nem jó.
Érdekes ez a váladékszívó cső egy újítás?Mert már más is írta, hogy neki is volt.Amikor 2009-ben engem műtöttek nekem ilyen nem volt.
Mindenesetre gyógyulj meg hamar!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.25. 10:01 

Nah orommel jelentem, hogy hazaengedtek!
Kedden mentem be, szerdan volt a mutet es penteken delben hazaengedtek. Nagyon rossz felkelni, aludni itthon mar birtam kb 6 orat. Azert bizakodom. Egy kerdes. A noverek es azr orvosok azt mondtak nem baj ha meg mozog a fem de egyre inkabb ugy gondolom, hogy kicsit tul sokat is. Jobb oldalon setalas kozben es mozgas kozben erzem, hogy mocorog. nem faj, de kicsit furcsallom. Nektek milyen hasonlo tapasztalataitok voltak?

Koszi!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.25. 12:25 

csakegyfocibolond írta:
Szia!
Húú, az nem jó.
Érdekes ez a váladékszívó cső egy újítás?Mert már más is írta, hogy neki is volt.Amikor 2009-ben engem műtöttek nekem ilyen nem volt.
Mindenesetre gyógyulj meg hamar!

Szia!

A cso azert kellet, mert leeresztettek a bal tudolebenyt, hogy mikor vezetik be a femet a tudo es a sziv egyatalan ne roncsolodjon, ezen kivul a mutet utan keletkezo valadekot nem kell a szervezetnek lebontania, hanem ugye leszivja a cso.

Lehet uj az eljaras nem tudom, mindenesetre negem elore tajekoztattak rola. :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.26. 12:34 

A tüdőt nekem is leszívták ezt csak úgy lehet, csak a váladékelvezetés csövön keresztül ez volt nekem az új.
Érezni érezni lehet a fémet, de nekem nem mocorgott, ilyet orvos sem mondhat, ha mozog nem baj.Stabilan kell állnia.
Téged hol műtöttek?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.26. 21:28 

Hat pedig ezt mondtak :D

Mivel nincs rogzitve azt mondtak, hogy meg keresi a fem a helyet ezert nem baj ha mocorog. amugy nem faj, hogy lekopogjam egyre jobban vagyok. :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.27. 17:00 

Mi az hogy nincs rögzítve és megkeresi a helyet?
Szerintem még nem voltál magadnál mikor az orvossal beszéltél, mert ilyen nincs.
Téged biztos pectus excavatummal műtöttek? :lol:
Melyik kórház ez és ki műtött?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.28. 16:28 

Mar 2x leirtam, hogy mit mondott...
pectussal mutottek, bent van a fem az fesziti a mellkasom, nincs kulon rogzitve...
De nem is ertem, te esetleg orvos vagy, hogy megkerdojelezed amit egy orvos mond? :P

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.28. 16:48 

Nem vagyok orvos, de ilyet én még nem hallottam.Azt még mindig nem árultad el, hogy hol műtöttek.
Na mindegy nem akarok vitatkozni.Gratulálok és gyógyulj meg!

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.06.28. 17:18 

Goshi írta:
Szia Ágica.

A ropogás még egy kis ideig meg lesz, amíg a fémrúd és a bordáid össze nem "szoknak". Ez nálam is így volt. Az elején minden lépésnél hallottam és éreztem a fémet odabent, de aztán ez lassan megszünt.
A fájdalom is természetes így két hónap után, de a lázas állapot már nem. Én csak két hétig voltam lázas a műtét után, de az is csak egy megfázás miatt volt.

Üdv G.

Nem vitatkozni akartam, csak leirtam, hogy mit mondott az orvos. ;) Kicsit visszakerestem es latom, hogy masnak is volt ilyen problemaja.
Remelem nalam nem lesz hosszan tarto. Bocsi a korhazat tenyleg nem irtam le pedig sokszor kerdezted. Szegeden mutottek. Eleg sokan vannak itt is pectusosok a korhazban.

koszonom a jokivansagokat!

most, hogy nagyjabol elolvastam az egesz forumot es kicsit furcsallom a dolgokat ami a gyogyulast illeti. Engem ugyanis ahogy mar leirtam kedden berendeltek szerdan mutottek es penteken delben mar haza is johettem. Tegnap (5 nappal a mutet utan) mar a varosban is voltam setaltam, ma ugyan ez. Persze azert fajdalmaim vannak, meg ez a kattogas is ugye. Napi 2 cataflammal elvagyok, ami azt jelenti, hogy egyet veszek be keles utan, egyet pedig alvas elott. A fajdalom foleg keles utan es estere jon ki.
Remelem tovabbra is ilyen jo utemben fogok gyogyulni, a kattohas\bordaropogas (kb minden mozdulatnal) meg rendkivul zavaro, de ahogy olvastam masoknak is volt ez a problema es meg ha nem is hamar de azert elmult.

Azt hiszem en is csak javasolni tudom a mutetet, nekem nagyon szep lett a mellkasom es meg a kisse kiallo bordaim is normalizalodtak.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.01. 11:43 

1-2 hónap után egyszer csak majd azt fogod észrevenni, hogy már nem érzed a fémet.
Egyébként a bordaropogás az megmarad csak nem ilyen formában.Nem minden mozdulatnál mint ilyenkor, hanem például reggel mikor felkelsz, nyújtózkodsz és roppan egyet.
Meg a műtét utáni hetekben még a nevetés,tüsszentés,csuklás az bizony érdekes dolog :lol:

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]