http://www.pectusexcavatum.atw.hu/

Tölcsérmellkas , tyúkmell , fórum.
Pontos idő: 2026.04.24. 17:41

Időzóna: UTC [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 95  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája: Re: Pectus Excavatum (tölcsérmell, cipészmell)
HozzászólásElküldve: 2011.07.18. 12:07 

Sok sikert a műtéthez!
Csak annyit szeretnék még mondani, hogy ezeket a kérdéseket ugyan úgy tedd fel az orvosodnak és fogadd meg amit mond.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.18. 12:55 

Köszönöm szépen!

Persze, a Doktor Urat is meg fogom kérdezni, csak tudni akartam, mire számítsak.

Még egyszer köszönök mindent azoknak, akik segítettek/válaszoltak!

Peti

Csakegyfocibolond, esetleg tudnál nekem valahogy küldeni magadról egy műtét előtt/után képet? Megköszönném, viszont ha nem akarod, az se baj, természetesen megértem.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.19. 09:38 

Sajnos nem csináltunk képet műtét előtt, mert nem gondoltam, hogy kellene.Doktor úr meg is kérdezte ne fényképezzük le, mondom eleget láttam 15 évig.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.19. 10:07 

Üdv!

Oh, értem. És akkor csak egy műtét utáni képet? Az eredményre lennék kíváncsi.
Neked Dr. Kálmán Attila végezte a műtétet?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.21. 01:02 

Sziasztok!

Én 26 éves vagyok (de pár hónap múlva leszek 27), és én is fontolgatom a Nuss-műtétet. (Igen, tudom, hogy öreg vagyok, de túl sokáig hittem a tündérmesékben, illetve tini koromban, amikor szóba került ez a téma, akkor még a brutálisabb műtét volt a divat itthon, és azóta nem nagyon követtem a fejleményeket.) Elolvastam jó pár beszámolót, megnéztem néhány youtube videót, és láttam ijesztő és biztató dolgokat is, de összességében hajlok rá.

A látott előtte/utána eredményekkel általában elégedett vagyok. Az enyém sajnos aszimmetrikus, így félek, hogy a sok szenvedés után sem fog "normálisnak" kinézni, ha csak kicsit lesz szebb, de még mindig "gnóm", annak nem fogok örülni. (Persze nem kell 100%-ig tökéletesnek lennie, apunak is van, de az övé olyan kicsi, hogy szvsz senkinek fel sem tűnik.)

Van egy dolog, amiben nem látok tisztán: Körülbelül mennyi ideig tart (ennyi idős korban), mire az ember teljesen megszokja a berakott fémet? (Úgy, hogy semmi fájdalmat nem érez, és szinte észre sem veszi.) Mert ha elvileg 3 év kell az eredmény "megszilárdulásához", akkor bizony sokáig csak feszül a csont, ami gondolom fáj. A műtét utáni fájdalomtól félek, de azt még lazán bevállalnám. Ha viszont mondjuk fél évig fájdalomcsillapítót kellene szednem, azt nem tudnám összeegyeztetni a munkámmal.

Ezeket a dolgokat majd megkérdezem a dokitól is, de a személyes tapasztalatoknak jobban hiszek...

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.23. 14:58 

dkp:
Nekem Dr.Sült Tamás végezte a műtétet, Dr. Kálmán Attila csak asszisztált.
Majd írok neked pm-t.

Magic:
A kor fontosabb tényező mint az hogy aszimmetrikus-e vagy sem, de ha ez megnyugtat, nekem is aszimmetrikus volt :)
Nehéz ezt így időintervallumban elhelyezni, mert ez sokkal inkább egyén függő.2 hónap után már fel sem fog tűnni, hogy ott van.
A fájdalomcsillapító téma is egyénfüggő.Volt aki írta, hogy még műtét után 2 héttel otthon szedte, de én csak azt vettem be,a mit a kórházban adtak, otthon már semmit.

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.07.23. 16:14 

Helló! OKé köszii! :D

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.08.09. 20:28 

Sziasztok!

Nagyon jó ötlet, hogy ezt a fórumot létrehoztátok, sok hasznos információval szolgáltok a "hasonló cipőben" járóknak.
Nekem is van egy 8 éves kisfiam, akinek jelenleg még csak enyhe fokú mellkas deformítása (tölcsérmelle) van. Mivel ebbe a témába már én is rendesen belemerültem, ezt választottam szakdolgozatom témájául is. Sajnos a környezetemben senki sincs, akit megműtöttek volna, de a dolgozatomhoz szükség lenne dokumentumokra (zárójelentés, röntgen kép, fényképek/műtét előtt és után/, légzésfunkció vizsgálat másolatok), amiket személyes adatok nélkül használnék fel. Ehhez szeretném kérni a segítségeteket!!!!

Köszönettel: eszréba

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.08.16. 12:14 

Sziasztok!

Majdnem 2 honapja volt a mutetem. Mar sokkal jobban vagyok, de azert meg vannak apro fajdalmaim, amik inkabb csak zavaroak, mint elviselhetetlenek. A femet szoktam meg erezni, foleg a szegycsontom also reszenel, hiszen a fel ott halad el. A jobb also bordam korul faj inkabb. Nektek esetleg van valami hasonlo tapasztalatotok? Ti mit ereztetek igy 2 honappal a mutet utan?

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

HozzászólásElküldve: 2011.08.20. 15:05 

Sziasztok! Nekem is tölcsérmellkasom van. Inkább esztétikai, mint egészségügyi problémát jelent Nekem! Szeretném megkérdezni, hogy aki átesett a műtéten, mik a tapasztalatai és hogy mennyibe kerül ez Magyarországon. Válaszaitokat előre is Köszönöm! :)

Vissza a tetejére
 Profil E-mail küldése  

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 950 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 29, 30, 31, 32, 33, 34, 35 ... 95  Következő

Időzóna: UTC [ nyi ]